Mops

Mager, rolig og flott med barn

Pug er en liten, men muskuløs hunderase med et tydelig rynket ansikt og en kort snute som gjør at disse hundene får nesten menneskelignende ansiktsuttrykk. En gang var disse hundene en følgesvenn av kinesiske keisere. Mops er kjærlige hunder som kommer godt sammen med mennesker i alle aldre og føler seg komfortable både som det eneste kjæledyret samt i en gjeng.

iconOpprinnelsesland: Kina
iconFCI Klassifisering: Gruppe 9, seksjon 11 Små molossiske hunder # 253
iconTemperament: føyelig, sjarmerende, smart, sta, sosial, leken, stille, oppmerksom
iconFarger: Svart, Fawn, Silver Fawn, Aprikos
iconVekt: 6,4 - 8,2 kg
iconHøyde: Mann: 30 cm, Kvinne: 25 cm
iconForventet levetid: fra 12 til 15 år

Mops valper

Det er en generell misforståelse at Pugs ikke er de smarteste hundene og derfor vanskelig å trene. Tvert imot, Pugs er en ganske smart hunderase, men de kan synes det er vanskelig å fokusere på oppgaver eller trening. Det er best å trene valpene dine på en morsom og engasjerende måte og alltid ha godbiter til rette under en treningsøkt med Pug-valpen din. Bravo snacks fra Husse-serien er myke og kan lett brytes opp i mindre biter og vil fungere bra som trening. For dine små Pug-valper er det best å mate en diett rettet spesielt mot små hunder, som Valp Mini. Ettersom Pugs er en hunderase som er utsatt for fedme, må du følge hundens matinntak fra de tidligste dagene. Husk å ta med snacks og godbiter i hundens daglige kaloriinntak og mat bare den anbefalte mengden for hundens spesifikke vekt.

Pugs ernæring

Siden mops er en rase som er utsatt for fedme, må du overvåke hundens kaloriforbruk og vekt. Når du gir en Pug noe snacks og godbiter, må du ta med det i beregningene av hundens kaloriforbruk og redusere mengden tørr eller våt mat tilsvarende. Siden Pugs er en liten hunderase, bør de få en diett laget spesielt for en hund i denne størrelsen, så Optimal Mini fra Husse-serien vil være det beste mulige valget for din Pug. Siden denne rasen er kjent for å ha et stillesittende liv og til og med å være litt lat, kan du oppleve at hunden din går opp i vekt ganske raskt. Optimal Light, en tørrfôr fra Husse som er utviklet for overvektige hunder, kan bidra til å øke vekttapsprosessen og få din Pug tilbake i sin beste form.

Anbefalt for voksne mops:

Optimal Mini | Komplett ernæring for aktive hunder av små raser

Optimal Mini passer for små raser med høyere energibehov. Størrelsen er tilpasset kjevene til små og mini-raser for å støtte mekanisk rengjøring av tennene.
energy_plus
Energi+
immune_system
Immunitetsstøtte
Rasestørrelse: Små raser
Protein: 29.0% (80% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 18.0%
Sjekk det ut

Sensitive Ocean Care Mini | Hypoallergisk tørrfôr for små hunderaser med sensitiv fordøyelse og hud

Ocean Care Mini er et glutenfritt produkt som passer for hunder som lider av allergier og/eller sensitive fordøyelsessystemer. Med laks som eneste animalske protein i oppskriften og tilpasset størrelse for kjevene til små- og miniraser.
gluten_free
Glutenfri
mono_protein
Begrensede animalske proteinkilder
Rasestørrelse: Små raser
Protein: 24.0% (75% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 14.0%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av Pug

Denne lille, men solide hunden med sin korte snute og et rynket ansikt som er i stand til et menneskelig uttrykk, kan ikke forveksles med noen annen hunderase. Mops har firkantede kropper, dype kister, god muskuløs form og tett krøllete haler.

Genesis

Mops er en eldgammel rase og dens opprinnelse kan spores helt tilbake til 2000 år. Kinesiske keisere var veldig glad i flate ansiktshunderaser som Pekingese, Shih Tzu og Pug. Alle ble avlet opp som kjæledyr for keiseren, hans familie og medlemmer av retten. Først ble Pugs ansett som en skatt, og heldige utenforstående kunne bare skaffe seg dem som gaver. På 1500-tallet ble Pugs brakt til Europa av nederlandske handelsmenn. Det antas at Pug ble maskot for Holland's House of Orange da en hund av denne rasen advarte prinsen av Orange om et angrep fra spanske tropper. Med ankomsten av William og Mary of Orange til England kom deres Pugs, og ble populære blant den britiske nasjonen.

Utseende

Det mest særegne ved Pug er absolutt rasens rynkete ansikt med store, glitrende øyne og furede bryn som gir hunden en rekke uttrykk som ligner på et menneskes. Denne rasens nedre tenner stikker vanligvis lenger enn den øvre, noe som resulterer i et synlig underbitt. Mops har korte og flate munnkurver og knapp eller roseformede ører, som i lysere pelsfarger er begge svarte. Denne rasen har en kort og blank pels som enten kan være aprikos, aprikos fawn, sølv fawn eller svart. Mops er ganske muskuløs og har en kompakt form. Halene krøller tett over hoften.

Atferd

Vanligvis har Pugs en sjarmerende personlighet og gir fantastiske familiehunder siden de pleier å komme godt overens med barn. Disse hundene elsker oppmerksomheten og vil begjære deres eiers kjærlighet. Mops er kjent for å følge sine mennesker rundt i huset siden de er nysgjerrige og vil delta i alt som skjer rundt huset. De er vanligvis veldig intuitive og følsomme overfor eiernes humør og er ivrige etter å behage. Denne rasen kan lett tilpasse seg familiens behov og bli mer føyelig om nødvendig. De kan til og med virke late, da de gjerne bruker mye tid på å slappe av. En hund av denne rasen kan noen ganger være sta, men er sjelden aggressiv.

Krav

På grunn av de korte snutene kan Pugs oppleve vanskeligheter med å puste og regulere kroppstemperaturen. Med det i tankene vil Pugs føle seg mest komfortable i moderate temperaturer. I sommermånedene reduserer du Pugs eksponering for direkte sollys og varme til det aller minste, og utsett ikke Puggen for anstrengende øvelser. Deres korte snuter og fremtredende pannekanter gjør dem veldig utsatt for øyeskader, så hvis din mops har muligheten til å leke med andre hunder eller dyr, må du aldri la dem være uten tilsyn.

Daglig pleie

Siden Pugs har en kort, glatt, blank pels, krever de minimalt med vedlikehold - ukentlig børsting vil være tilstrekkelig. På den annen side har Pugs mange rynker i ansiktet, og de trenger regelmessig rengjøring av hudfoldene for å forhindre irritasjon og infeksjoner. Det er best å bade Puggen din bare når hunden din blir spesielt skitten eller luktende. En annen ting man skal huske på er å regelmessig trimme neglene, da lengre negler kan skade hundens poter.

Perfekte produkter for Mops

Sensitive Ocean Care Mini, | Glutenfri oppskrift med én enkelt animalsk proteinkilde

Med omega-fettsyrer for å støtte hud og en skinnende pels

kr 209,00

Optimal Mini, 2 kg | Glutenfritt tørrfôr designet for å møte høye energibehov

Inneholder optimale nivåer av protein og fett for å opprettholde mager muskelmasse

kr 209,00

Valp Mini, 2 kg | Dry food that supports the developmental needs of small breed puppies

High protein & fat content for an optimal intense growth

kr 209,00

kr 459,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk fôr for hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører er grundig opplært i dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse mat kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husses katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier av livet, dvs. valper og kattunger, voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitive fordøyelses system og matallergier, etter sterilisering eller kastrering, vi har også riktig fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Du kan diversifisere det sunne og naturlige kostholdet til din hund, katt eller hest. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening. Trenger du pleieprodukter til kjæledyret ditt? Få sjampoer, pleiekosmetikk, oljer og lotioner som du vil ta vare på det vakre og sunne utseendet til hunden, katten eller hesten din.