Innholdet av proteiner i produktene gir oss en pekepinn på tilgjengeligheten av viktige aminosyrer i fôret. Men det er mange variabler som virker inn.
For det første kan fordøyeligheten av proteinene variere. Vegetabilske proteiner er eksempelvis generelt mindre fordøyelige enn animalske proteiner. Proteiner hentet fra eks vis slakteavfall eller deler av dyret som inneholder mengder med bindevev vil være vanskeligere å fordøye sammenlignet med proteiner av høy kvalitet hentet fra råvarer av topp kvalitet.
Husse benytter selvsagt kun proteiner av høy kvalitet.
Utover hvor lett fordøyelig et protein er gir også den biologiske verdien på proteinene en meget god indikasjon på sammensetningen og forholdet av viktige aminosyrer i produktet. Den biologiske verdien beregnes ved å se på mengden essensielle aminosyrer i produktet, sammenlignet med de naturlige verdiene i kroppen til dyret. Proteiner med høye biologiske verdier gir derfor dyret ditt essensielle aminosyrer i rette proposisjoner.
Egg og kylling har veldig høye biologiske verdier. Det er derfor Husse Super Premium produkter inneholder proteiner fra disse kildene.