Hvordan opprettholde hundens hygiene

Hunder

Hygienen til hunden din er en fundamental del av dens helse. Ved å sjekke over hunden din og holde den ren vil du redusere risikoen for at den får helseplager og andre sykdommer.

Hud og pels - daglig sjekk

Det er viktig å bli godt kjent med hunden sin for å kunne oppdage forandringer tidlig. Derfor kan det være lurt å ta en rask sjekk ved å kjenne over hunden din med hendene, sjekk ører, munn og poter. Det er blant annet ikke uvanlig at hunder kan bli såre på tredeputene og de kan ha behov for litt pleie.
Det er mye uenighet blant hundeeiere angående hvor ofte man skal vaske hunden sin. Selv om det ikke er noen skreven regel på hvor ofte man skal vaske hunden sin, er det viktig å ikke vaske de for ofte da det kan bidra til å tørke ut huden deres. Selvfølgelig er det viktig å alltid bruke produkter som er laget spesifikt for huder og deres PH verdi. Et alternativ for hunder som er mye ute og ikke vil bades, er tørrsjampoo. Hunder har et beskyttende lag med fett på pelsen for å beskytte hudens fuktighet og temperatur. Hver gang hunden bades vil dette laget bli svekket og dermed er den utsatt for disse elementene. Tørrsjampoo kan derfor være et godt alternativ om du ønsker å friske opp pelsen.

Øyne og ører

Det er ekstremt viktig å opprettholde rene ørekanaler, spesielt for hunder med hengende/lukkede ører. Rene og tørre ører bidrar til mindre bakterier og forebygger derfor øreinfeksjoner. Derfor er det viktig å alltid tørke ørene etter bading. Når du vasker ørene til hunden din er det også viktig å bruke produkter spesielt laget for hunder. Produkter for vasking av ører er enkle å bruke – du trenger bare å droppe et par dråper i øret på hunden og massere det inn. Etter noen få minutter kan du tørke vekk det resterende produktet med en ren klut eller bomull. Noen hunderaser har rynker under øynene, noe som fører til at det kan samle seg smuss der. Det er viktig å huske å vaske disse områdene. Her er det også viktig å bruke passende produkter.

Tenner

Husk å ta vare på hundens tannhygiene, noe som kan forebygge irritasjon i tannkjøttet og andre steder i munnen. De problemene hunder oftest får når det gjelder tannhygiene er tannstein og dårlig ånde. Tørrfôr kan i mange tilfeller bidra til å minske risikoen for dette. For å holde tennene rene er det også et tips å gi de “dentals sticks”, som både er en godbit samtidig som det bidrar til å rense tennene. Det er viktig å huske på at hunder også kan lide av andre tannproblemer som må behandles av veterinær. Derfor er det viktig å konsultere med din veterinær om du mistenker at hunden din har ubehag i munnen.

Anbefalt hundepleie:

Tass Plus | Potepleieprodukt med naturlig bivoks

Potepleie med bivoks for å beskytte potene og lindre sprukne puter.
paw_control
Pote omsorg
natural_composition
Naturlige ingredienser
Sjekk det ut

Ren seng

Ikke glem å regelmessig vaske sengen til hunden. Senger i tekstil kan vaskes i vaskemaskinen, ofte på lav temperatur om det ikke oppgis annet på produktet. Når du vasker sengen til hunden din kan du bruke mild, hypoallergisk såpe eller vaskemiddel. Om du ikke ønsker å ta sjansen på å irritere huden til hunden kan du vaske sengen med vaskemiddel laget for vask av senger og bur til kjæledyr.

Produkter til hundehygiene:

Borste Liten | Kombinert børste

Børste med to funksjoner

kr 125,00

kr 345,00

Tips

Tass Plus | Potepleieprodukt med naturlig bivoks

Beroligende og beskyttende pleie

kr 89,00

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.