Schäfer

Intelligent og lydig, egnet for mange typer arbeid.

Schäfer er en mellomstor til stor hunderase som først dukket opp i Tyskland. Gjennom årene ble de populære å bruke til mange typer arbeid, alt fra gjeting til bruk i militærtjeneste. Schäferen har fått sitt navn fra det tyske ordet "schäfer" som betyr gjeter. 

iconOpprinnelsesland:

Tyskland

iconFCI-klassifisering:

Gruppe 1 - Bruks-, hyrde- og gjeterhunder

iconTemperament:

Lydig, intelligent, nysgjerrig, lojal, tillitsfull og vaktsom

iconFarger:

Svart, svart og solbrun, sadel, rød og svart og grå

iconVekt:

Hann: 30–40 kg, Hunn: 22–32 kg

iconHøyde:

Hann: 60–65 cm, Hunn: 55–60 cm

iconForventet levealder:

Fra 9 til 13 år

Schäferen

Schäferen er en av de mest attraktive familie- og brukshundene både her hjemme og ute i verden. Rasen egner seg godt til aktive mennesker og familier som kan gi hunden det den trenger av aktivitet og stimuli. Schäferen har gode bruksegenskaper og egnes til en rekke aktiviteter. Det anbefales å ta kontakt med raseklubben dersom du kan være interessert i å skaffe deg en schäfer.Schäferens ernæring

Siden denne rasen er disponert for enkelte skjelettlidelser, er et godt balansert kosthold viktig for å sikre riktig vekst og god helse for dyret. Schäferen bør fôres med en diett designet for store raser (f.eks. Optimal Giant i Husse). Men det er også viktig å overvåke energinivået i alle faser gjennom livet. Kalsium- og fosfornivåer må balanseres riktig, siden de i stor grad påvirker skjelettet. Tilskudd av omega-3 og omega-6 fettsyrer kan hjelpe til med å redusere symptomene på f.eks slitasjegikt som kan forekomme hos rasen. Kosttilskudd som inneholder kondroitin og glukosamin kan være gunstige for å hjelpe hunden om det skulle vise tegn til f.eks skjelettplager. (Artro Plus fra vårt sortiment). Husk å alltid konsultere med en veterinær. 

Anbefalt for voksne schäferhunder:

Optimal Giant | Balansert tørrfôr for hunder av store raser

Optimal Giant passer for voksne hunder av gigantiske raser med normalt energibehov. Inneholder kondroitin og glukosamin for å støtte sunne ledd og bein. Fôrkulene er tilpasset kjevene til store og gigantiske raser for å støtte mekanisk rengjøring av tennene.
mobility
Mobilitet
taurine
Taurin
Rasestørrelse: Store raser
Protein: 23.5% (71% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 13.0%
Sjekk det ut

Sensitive Digest Giant 12,5 kg | Glutenfri oppskrift med begrensede animalske proteinkilder

Digest Giant er et glutenfritt produkt med begrensede kilder til animalsk protein, egnet for hunder som lider av allergier og/eller sensitive fordøyelsessystemer. Tilsatt kondroitin og glukosamin for å støtte leddhelsen og tilpasset kibblestørrelse for kjevene til store og gigantiske raser.
hypo_allergenic
mobility
Mobilitet
Rasestørrelse: Store raser
Protein: 24.0% (73.5% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 14.0%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av Schäfer

Schäfer er klassifisert som en medium til stor hunderase. For denne rasen er standardhøyden på manken omtrent 60 cm. Schäferhundene er sterke og muskuløse og vanligvis lengre enn de er høye. Disse sterke og intelligente hundene kan assistere funksjonshemmede eller utføre politi- eller militærtjenester.

Opprinnelse

Tidlig på 1800-tallet ble Schäfere utviklet som en gjeterhund for å gjete sauer over hele Tyskland. Det antas at noen få forskjellige europeiske typer gjeterhunder ble brukt til å lage den moderne tyske Schäferen i 1899. De ble ofte brukt av tyske soldater og fikk popularitet over hele Europa. Etter første verdenskrig fikk rasen internasjonal anerkjennelse.

Utseende

Denne rasen har en lang snute, svart nese og sterke kjever. Ørene er store, spisse og står rett opp. Schäfere har en lang nakke og hale. Pelsen er tett med underull. Rasen kommer i korthår eller langhår, begge varianter er godkjent. Vanligvis ser man sort og solbrun eller svart og rød kombinasjon av pelsfarger. I de fleste fargevariasjoner er det en svart maske.

Atferd

Schäfer er en rase som først og fremst er preget av sin intelligens. Denne rasen er villig til å lære og har et sterkt behov for å ha et formål. Schäfere er nysgjerrige, men kan samtidig være forsiktig med fremmede. Deres lojalitet og sosiale oppførsel kan føre til at de blir overbeskyttende for deres territorium og familie, hvis de ikke sosialiseres riktig som valper. Takket være sin lydighet er Schäfere godt egnet for lydighet og mange andre aktiviteter, noe som gjør den til en utmerket arbeidshund.

Krav

Som en rase utviklet som et arbeidsdyr, krever de mye fysisk stimulering. Siden de er disponert for enkelte skjelettlidelser, bør man følge med på utviklingen. Riktig ernæring er en nøkkelkomponent for å holde hunder av denne rasen ved god helse.

Daglig pleie

Schäferens tette pels krever børsting, spesielt i røytesesong om våren og høsten. Det vil bidra til å redusere felling og potensiell matting av pelsen. I varmere måneder bør du sjekke pelsen for bla. flått. Siden denne rasen har en tykk pels, kan tørking ta en god stund etter bading. Husk at du ikke bør børste pelsen til hunden når den fortsatt er våt.

Perfekte produkter for schäferhund

Opus Ocean 2 kg | Kornfrie biter med én enkelt animalsk proteinkilde

Rik på animalsk protein og fett for å gi energi til hundens aktive livsstil

kr 259,00

Tips

Sensitive Ocean Care 12,5 kg | Glutenfri oppskrift med én enkelt animalsk proteinkilde

Med omega-fettsyrer for å støtte hud og en skinnende pels

kr 1 049,00

Borste Liten | Kombinert børste

Børste med to funksjoner

kr 125,00

Tips

Valp Maxi 12 kg | Balansert ernæring for valper og mødre av store raser

Med taurin for å støtte et sunt hjerte under lang vekstperiode

kr 899,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.