Schäfer

Intelligent og lydig, egnet for mange typer arbeid

Schäfer er en mellomstor til stor hunderase som først dukket opp i Tyskland. Gjennom årene ble de populære å bruke til mange typer arbeid, alt fra å handle til militært arbeid. Schäfer er godt egnet til å konkurrere i utstillinger, tester osv.

iconOpprinnelsesland:

Tyskland

iconFCI-klassifisering:

Gruppe 1 gjeterhunder, Seksjon 1 fårehund # 166 # 166a (langhåret) # 166b (korthåret)

iconTemperament:

Lydig, Intelligent, Alert, Nysgjerrig, Lojal, Tillitsfull, Vaktsom, Modig

iconFarger:

Svart, svart og solbrun, Sabel, rød og svart, grå, svart og sølv

iconVekt:

Mann: 30–40 kg, Kvinne: 22–32 kg

iconHøyde:

Mann: 60–65 cm, Kvinne: 55–60 cm

iconForventet levealder:

fra 9 til 13 år

Schäferens valper

Schæferhundene er pakkdyr. De trenger en streng leder som vil gi veiledning. Schäfer er et sosialt dyr, det er viktig å trene den for videre sosialisere med andre mennesker og dyr. Gi kommandoer bare én gang og vær konsekvent i dine handlinger. Belønn god oppførsel og vær tålmodig med hunden din. Gi hunden din den nødvendige mentale og fysiske stimuleringen for å sikre sunn utvikling. Schäfer er genetisk disponert for hoftedysplasi hos hunder - en ortopedisk tilstand som følge av unormal utvikling av hofteleddet. CHD kan forårsake smerter, betennelser og til og med slitasjegikt i ledd. Det kan forhindre tilstanden ved å begrense mengden hopping og grov lek og holde valper på et sunt kosthold. Det er best å velge tørr mat som inneholder glukosamin og kondroitin for denne rasen - Valp Maxi vil være et godt valg.

Schäferens ernæring

Siden denne rasen er disponert for en rekke skjelettlidelser, er et godt balansert kosthold viktig for å sikre riktig vekst og helse for dyret. Schäferen bør mates med en diett designet for store raser (f.eks. Optimal Giant i Husse linjen), men det er viktig å overvåke energinivået i alle vekstfaser. Kalsium- og fosfornivåer må balanseres riktig, siden de i stor grad påvirker skjelettsystemet. Tilskudd av omega-3 og omega-6 fettsyrer kan hjelpe til med å redusere symptomene på slitasjegikt hos rasen. Kosttilskudd som inneholder kondroitin og glukosamin kan være gunstige til støtte for denne rasens skjelettforhold (Artro Plus fra vårt sortiment).

Anbefalt for voksne schæferhunder:

Sensitive Digest Giant, 12.5 kg | Glutenfri oppskrift med begrensede animalske proteinkilder

Digest Giant er et glutenfritt produkt med begrensede kilder til animalsk protein, egnet for hunder som lider av allergier og/eller sensitive fordøyelsessystemer. Tilsatt kondroitin og glukosamin for å støtte leddhelsen og tilpasset kibblestørrelse for kjevene til store og gigantiske raser.
hypo_allergenic
mobility
Mobilitet
Rasestørrelse: Store raser
Protein: 24.0% (73.5% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 14.0%
Sjekk det ut

Optimal Giant, 15 kg | Komplett ernæring som støtter ernæringsbehovet til store hunder

Optimal Giant passer for voksne eller gigantiske raser med normalt energibehov. Inneholder kondroitin og glukosamin for å støtte sunne ledd og bein. Kibble-størrelsen er tilpasset kjevene til store og gigantiske raser for å støtte mekanisk rengjøring av tennene.
mobility
Mobilitet
taurine
Taurin
Rasestørrelse: Store raser
Protein: 23.5% (71% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 13.0%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av Schäfer

Schäfer er klassifisert som et medium til en stor hund. For denne rasen er standardhøyden på manken omtrent 60 cm. Schæferhundene er sterke og muskuløse og vanligvis lengre enn de er høye. Disse sterke og intelligente hundene kan assistere funksjonshemmede eller ta politi- eller militærroller.

Genesis

Tidlig på 1800-tallet ble Schäfere utviklet som en gjeterhund for å gjete sauer over hele Tyskland. Det antas at noen få forskjellige europeiske typer gjeterhunder ble brukt til å lage den moderne tyske hyrden i 1899. De ble ofte brukt av tyske soldater og fikk popularitet over hele Europa. Etter første verdenskrig fikk rasen internasjonal anerkjennelse.

Utseende

Denne rasen har en lang snute, svart nese og sterke kjever. Ørene er store, spisse og står rett opp. Schäfere har en lang nakke og en busket lang hale. Pelsen er tett med tykt underlag. Pelsen kan holdes middels eller lang, begge varianter er akseptable. Vanligvis ser man sort og solbrun eller svart og rød kombinasjon av pelsfarger. I de fleste fargevariasjoner er det en svart maske.

Atferd

Schäfer er en rase som først og fremst er preget av sin intelligens. Denne rasen er villig til å lære og har et sterkt behov for å ha et formål. Schäfere er nysgjerrige, men samtidig forsiktig med fremmede, noe som gjør den perfekt for beskyttelsesformål. Deres lojalitet og sosiale oppførsel kan føre til at de blir overbeskyttende for deres territorium og familie, hvis de ikke sosialiseres riktig som valper. Takket være sin lydighet er Schäfere godt egnet for ferdighetslæring og mange typer trening, noe som gjør den til en utmerket arbeidshund.

Krav

Som en rase utviklet som et arbeidsdyr, krever de mye fysisk stimulering. Siden de er disponert for en rekke skjelettlidelser, bør store mengder hopping unngås. Riktig ernæring er en nøkkelkomponent for å holde hunder av denne rasen ved god helse.

Daglig pleie

Schäferens tette pels krever børsting minst to ganger i uken eller hver dag i kraftig røytesesong om våren og høsten. Det vil bidra til å redusere felling og potensiell matting av pelsen. I varmere måneder skal du sjekke regelmessig for lopper og flått. Akkurat som de fleste hunder trenger ikke Schäfere å bli badet mer enn noen få ganger i løpet av et år. Siden denne rasen har en spesielt tykk pels, kan tørking ta flere timer. Husk at du aldri skal børste pelsen til hunden da den enda er våt.

Perfekte produkter for schæferhund

Sensitive Digest Giant, 12.5 kg | Glutenfri oppskrift med begrensede animalske proteinkilder

Med lett fordøyelige proteiner og karbohydrater for å fremme jevn fordøyelse

kr 999,00

Opus Ocean, 2 kg | Kornfrie biter med én enkelt animalsk proteinkilde

Rik på animalsk protein og fett for å gi energi til hundens aktive livsstil

kr 219,00

Tips

Sensitive Ocean Care, 12,5 kg | Glutenfri oppskrift med én enkelt animalsk proteinkilde

Med omega-fettsyrer for å støtte hud og en skinnende pels

kr 999,00

Sensitive Ocean Care Mini, | Glutenfri oppskrift med én enkelt animalsk proteinkilde

Med omega-fettsyrer for å støtte hud og en skinnende pels

kr 209,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk fôr for hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører er grundig opplært i dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse mat kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husses katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier av livet, dvs. valper og kattunger, voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitive fordøyelses system og matallergier, etter sterilisering eller kastrering, vi har også riktig fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Du kan diversifisere det sunne og naturlige kostholdet til din hund, katt eller hest. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening. Trenger du pleieprodukter til kjæledyret ditt? Få sjampoer, pleiekosmetikk, oljer og lotioner som du vil ta vare på det vakre og sunne utseendet til hunden, katten eller hesten din.