Usikker på hva du trenger?

Finn den perfekte retten for kjæledyret ditt eller få råd fra din lokale leverandør.

Finn din lokale leverandør

Våt kattemat - hvorfor er det et godt valg?

Av natur er katter ikke veldig glad i å drikke vann fra en bolle. Katter tar oftest og mest villig sin daglige mengde væske ved et måltid. Våt kattemat vil gi kjæledyret mye mer væske i ett måltid enn noe tørt kattemat. Med et fuktighetsinnhold på over 80 % vil katten din gi kroppen tilstrekkelig med vann når den spiser våtfôr, selv om den bestemmer seg for ikke å drikke fra en bolle. Ellers, hvorfor er våt kattemat bedre enn tørr kattemat? En katts luktesans er mye mer følsom enn smakssansen. For en katt er en velsmakende mat den som lukter best. Du kan forsterke aromaen til våt kattemat ytterligere ved å varme den opp til romtemperatur. Katter elsker å spise mat som er romtemperert, som er rundt 30 grader Celsius. Hva annet er våt kattemat bedre på? Vil du snike inn ekstra væske i kattens måltid? Tilsett litt varmt vann til maten og bland godt. Har du en katt med tannproblemer? Den myke teksturen til våtfôret vil være mye lettere for ham å spise enn de harde småbitene av tørrfôr.

Hvordan servere våt kattemat?

Når det gjelder bekvemmeligheten av fôring, presterer våt kattemat betydelig dårligere enn tørr kattemat. Du kan ikke legge våt kattemat i en bolle uten hjelp av bestikk eller spesielle målebeger. Oppbevaringen er også litt mer problematisk. For mat i poser vil spesielle klips for å lukke posen være nyttige, og når det gjelder bokser, vil gjenbrukbare plast- eller silikonlokk være det beste. Etter åpning bør våtfôret oppbevares i kjøleskap og brukes innen maksimalt 2 dager. Ikke la våtfôr ligge i kattens skål i mer enn 30 minutter. Etter denne tiden, dekk til bollen og gjem maten, gjerne i kjøleskapet eller et annet kjølig sted, og prøv å servere igjen etter litt tid. Våtfôret serveres best til katten forsiktig oppvarmet - dette styrker aromaen. Rengjør kattens skål etter hvert måltid. Dette vil betydelig redusere veksten av bakterier på bunnen, som er ansvarlige for de ubehagelige luktene som forblir på fatet.

Hva er den beste våte kattematen?

Kattevåtfôr finnes i flere forskjellige typer, som hovedsakelig er av forskjellig konsistens. I vårt utvalg finner du kjøttfulle biter i saus, appetittvekkende patéer, eksklusive middager laget med ferskt kjøtt og matpålegg – alt uten tilsetning av kunstige fargestoffer eller smaker vil garantert appellere til katten din, selv de mest krevende. Selvfølgelig er den beste våte kattematen den som inneholder ingredienser av høyeste kvalitet med alle nødvendige næringsstoffer – de gir maten utmerket fordøyelighet og smak, som selv de mest kresne kattene ikke vil klare motstå. Katter liker ikke kjedsomhet, så du kan legge til variasjon til kostholdet deres med forskjellige typer våtfôr som i tillegg vil gi en behagelig tekstur til måltidet.

Hvordan endrer jeg kattens mat?

Hvis du bestemmer deg for å endre kattens mat, husk at du ikke kan gjøre det over natten. Katter har et svært følsomt fordøyelsessystem, og drastiske endringer i matsammensetningen kan forårsake en rekke fordøyelsesproblemer. Derfor, når du introduserer en ny type mat til kjæledyrets diett, gjør det gradvis. Våt kattemat er litt mer problematisk her, da det er vanskeligere å måle den perfekte porsjonen enn med tørrfôr. I tillegg, i løpet av overgangsperioden, må du forberede deg på å lagre dobbelt så mange åpne kjæledyrmatpakker. De første tre dagene, gi katten din en blanding av det gamle fôret med den nye formelen i forholdet 3:1. På den tredje og fjerde dagen, gi katten din nåværende og nye fôr blandet i forholdet 1:1 ved måltidet. På den femte og sjette dagen av måltidet bør forholdet være 3:1 til fordel for det nye våtfôret til katten din. På den 7. dagen av hele prosessen kan du allerede gi et måltid som kun består av den nye formelen. På denne måten vil du ikke bare unngå mulige mageproblemer, men også gi katten din tid til å venne seg til den nye smaken eller konsistensen på maten. Katter kan være ekstremt kresne på mat, så for ikke å ta motet fra dem, introduser alltid nye produkter gradvis

Svensk kvalitet for kjæledyrene dine

1987
Siden 1987 har Husse tilbudt gratis hjemlevering av kvalitetsprodukter til hunder og katter i hele Europa.
50+
Husse-produkter er tilgjengelige i over 50 land over hele verden.
1000+
Over 1000 franchisetakere gir råd og leverer produkter på døren.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.