Border Collie

Svært intelligent hund med stor etterspørsel etter fysisk aktivitet

Border Collies er mellomstore hunder som avles spesielt for gjetende formål. Denne hunderasen er svært intelligent, ekstremt energisk, atletisk og veldig glad i å jobbe.

iconOpprinnelsesland: Storbritannia
iconFCI-klassifisering: Gruppe 1, seksjon 1, Sheepdogs
iconTemperament: seig, intelligent, energisk, ivrig, lydhør, på vakt
iconFarger: Svart, Hvit, Blå, Blå Merle, Brindle, Lilla, Rød Merle, Sjokolade, Lever, Sabel Merle, Gull, Rød
iconVekt: Mann: 14-20 kg, Kvinne: 12-19 kg
iconHøyde: Mann: 48–56 cm, Kvinne: 46–53 cm
iconForventet levealder: fra 10 til 17 år

Border Collie valper

Ettersom Border Collies ble avlet spesielt for deres intelligens og lydighet, utmerker de seg i trening. Betraktet som den mest intelligente hunderasen, trenger Border Collies sin mentale stimulering fra de første dagene. Trening er en fin måte å gjøre det på. Fra hunden er valp bør Border Collies bli utsatt for sosialisering både med andre mennesker og dyr. Heldigvis er Border Collies raske elever, og hvis de blir utsatt for nødvendig opplæring i ung alder, vil de huske alt du lærte dem resten av livet. Da Border Collies er en aktiv hund er det viktig med en diett som metter alle diettbehovene, noe som er avgjørende for riktig utvikling. Valp Plus fra Husse-serien vil fungere bra for mellomstore aktive Border Collie valper.

Border Collies ernæring

Border Collies behov for daglig fysisk trening er betydelig høyere enn hos de fleste hunderaser. Siden de lett vil forbrenne kalorier og bruke mer energi enn andre hunder, bør du mate en Border Collie et kosthold med passende nivåer av protein, fett og karbohydrater. Optimal tørrmat fra Super Premium Husse-linjen vil være en god vedlikeholdsmat for din Border Collie som alltid er på farten. For et kornfritt alternativ kan Opus Ocean eller Opus Farm være gode valg for Border Collie. Husk at ikke alle hunder er like. Når du velger en diett, ta hensyn til aktivitetsnivået til hunden din, individuell biologi og hundens nåværende vekt. Overvåk hundens vekt og gjør endringer om nødvendig. Husk å gi hunden din en overgangsperiode når du bytter mat du gir for å forhindre problemer med fordøyelsessystemet.

Anbefalt for Border Collie voksne:

Optimal | Komplett og balansert ernæring for aktive hunder

Optimal er utviklet for hunder med normalt til høyere energibehov. Optimaliserte fôrkuler for å støtte mekanisk rengjøring av tennene for en sunnere munnhelse.
energy_plus
Energi+
immune_system
Immunitetsstøtte
Rasestørrelse: Medium raser
Protein: 26.0% (71% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 16.0%
Sjekk det ut

Optimal Sensitive | Komplett ernæring for aktive og sensitive hunder

Optimal Sensitive er et glutenfritt produkt som passer for hunder som lider av sensitive fordøyelsessystemer. En oppskrift med høyere energiinnhold egnet for hunder med normalt eller høyere energibehov. Kondroitin og glukosamin tilsatt for å bedre leddhelsen.
gluten_free
Glutenfri
energy_plus
Energi+
Rasestørrelse: Alle rasestørrelser
Protein: 26.0% (82% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 16.0%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av Border Collie

Border Collie er en mellomstor hunderase med en moderat mengde tykk pels som i de fleste tilfeller er farget svart og hvitt. Border Collies er godt balansert i kroppsbygningen med en hard og muskuløs kropp og et generelt atletisk utseende.

Genesis

Under Romerrikets mektige dager la keisere planer om å erobre Storbritannia. Den romerske okkupasjonen påvirket nesten alle aspekter av det britiske livet, inkludert hundeavl. Med beboerlegionene kom gårsdyrene, dermed trengte de gjeterhunder. Romerrikets fall åpnet britiske land for en annen inntrenger - vikinger. De hadde med seg sine mindre, raskere, spitz-aktige gjetere. Vikingene begynte å krysse hundene sine med de gamle romerske hundene, noe som til slutt førte til etableringen av kompakte og smidige hyrder kjent i dag som Border Collie. Etter at Border Collies hadde dominert konkurransedyktige gjeterhundforsøk på de britiske øyer i mer enn hundre år, ble har rasen anerkjent som verdens beste gjeter.

Utseende

Border Collies er mellomstore og dekket med et dobbelt lag av pels som varierer fra grovt til glatt, av og til også krøllet. Selv om det er noen mer populære fargekombinasjoner, kan denne hunderasen komme i praktisk talt alle farger og mønstre som er kjent for å forekomme hos hunder. Noen av de mest sett inkluderer svart og hvitt, svart med hvitt og solbrunt, lever og hvitt og rødt med solbrun og hvitt. Noen Border Collies kan til og med ha et ensfarget strøk. Disse hundene har mandelformede øyne med et spesielt intelligent uttrykk. Det er ingen spesifikk øyenfarge for Border Collies - de kan variere fra brun til blå eller til og med øyne som er forskjellige i fargen. Selv Border Collies ører kan variere i form - noen hunder har dem helt oppreist, noen er fullstendig droppet, andre har semi-oppreiste ører.

Atferd

Det er ikke så mye variasjon angående Border Collies temperament som det er med pelsfargene og mønstrene. Hunder av denne rasen er svært intelligente og veldig aktive. Som en energisk og leken rase vil Border Collies ikke sitte på et sted for lenge - du kan forvente gnaging, bjeffing, biting og mange andre atferdsproblemer fra en Border Collie som ikke er trent. Denne hunderasen anses å være hyperaktiv og har alltid behov for å gjøre noe. Border Collies krever både fysisk og mental aktivitet, ellers kan de bli frustrerte og irritable. Border Collies er veldig rutinemessige og eventuelle endringer kan føre til dårlig oppførsel.

Krav

Border Collies har høy etterspørsel etter både fysisk og mental stimulering. Ettersom denne rasen trives når den får en jobb å gjøre og plass til å løpe, burde du gi en Border Collie kraftig trening hver dag. Til tross for noen genetiske sykdommer, inkludert Collie øye anomali og epilepsi som forekommer i denne rasen, er Border Collies en ganske sunn og veldig hardfør rase. Det er verdt å merke seg at på grunn av deres historie som gjeterdyr for dyr og mennesker, passer de best sammen med eldre mennesker eller veloppdragne barn.

Daglig pleie

Border Collies har to typer pels. Det er en grov, middels lang og fjæret pels og en glatt, men kortere og grovere strøk. Begge er vannavstøtende og tette. Begge krever samme pleie - en eller to ganger i uken for å holde pelsen mattefri, flokefri og kvitte seg med smuss. Under røytesesongen er det nødvendig med daglig børsting. Trim hundens negler om nødvendig. Du skal ikke bade en Border Collie for ofte, bare hvis hunden blir skitten eller lukter ille. Hyppig bading kan fjerne naturlige oljer fra Border Collies pels, noe som vil føre til at pelsen mister sin vannavvisende egenskap.

Perfekte produkter for Border Collie

Optimal 12 kg | Tørrfôr til hunder designet for å møte økt energibehov

Inneholder optimale nivåer av protein og fett for å opprettholde mager muskelmasse

kr 849,00

Optimal Sensitive | Komplett ernæring for aktive og sensitive hunder

Med glukosamin for å støtte optimal leddhelse og mobilitet

kr 4,26

Opus Ocean 2 kg | Kornfrie biter med én enkelt animalsk proteinkilde

Rik på animalsk protein og fett for å gi energi til hundens aktive livsstil

kr 259,00

kr 899,00

Tips

Sensitive Digest 2 kg | Glutenfri oppskrift med begrensede animalske proteinkilder

Med lett fordøyelige proteiner og karbohydrater for en bedre fordøyelse

kr 249,00

Valp Plus 2 kg | Komplett ernæring med psyllium og vegetabilske fibre for jevn fordøyelse

Med viktige vitaminer, mineraler og antioksidanter for et sunt immunsystem

kr 229,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.