Hvorfor legger steriliserte katter på seg? Den beste dietten for kastrerte katter

SterilisertOvervekt

Sterilisering og kastrering av katter kan føre til alvorlig endring i hormonbalansen. Det er sagt at steriliserte katter er 3 til 4 ganger så utsatt for overvekt, enn katter med aktivt reproduksjonssystem. Endringen i hormonsystemet er fortsatt ikke den eneste grunnen til at katter kan oppleve overvekt.

Hvorfor legger steriliserte og kastrerte katter på seg?

Energibehovet til katter synker drastisk eller et slikt inngrep. Kaloriinntaket til kastrerte katter burde vært 30% lavere enn vanlig. Å velge den riktige dietten vil hjelpe stort med å observere kattens vekt. Mellom hunn- og hannkatter, sies det at steriliserte hunnkatter har større sjanse for å legge på seg. Det er også andre faktorer som kan ha innflytelse på kattens matlyst, for eksempel forholden mellom katten og eier. Det sies at katter som er ekstremt nære sin eier også har større sjans for overvekt.

Vaner

Ikke mat katten din ad libitum. Det er mye vanskelige å kontrollere matinntaket til katten om den har uendelig tilgang til mat. Begynn å mat katten til samme tid hver dag og ikke gi den for mye mat. Pass også på hvor mye godbiter du gir katten gjennom dagen. Godbiter og snacks skal inngå i kattens daglige energibehov. Ved å passe på dette vil det være enklere å følge med på kattens vekt. Hus kat godbiter aldri skal stå for over 20% av kattens daglige energibehov.

Velg riktig diet

Det er ikke bare porsjonskontroll som er viktig for å holde kastrerte katter i god form, men også regelmessig mating. Å velge riktig diet er like viktig som mengdekontroll. De beste sammensetningene for slike katten er med lavt fettinnhold og med mye fiber, da dette hjelper å holde katten mett lengre. Fôr med mye I-karnitine kan forsterke forbrenningsprosessen. Ikke glem å sjekke ingrediensene på kattens godbiter og snacks, hvor du skal se etter enkle og naturlige ingredienser, også med lite fett.

Anbefalt for steriliserte katter:

Exclusive Lyster Care | Komplett ernæring for voksne katter

Exclusive Lyster Care er en oppskrift med høyt energiinnhold for katter med sensitiv hud og høyere energibehov.
healthy_shiny_coat
Hud & Pels
energy_plus
Energi+
Protein: 32.0%
Fettinnhold: 21.0%
Sjekk det ut

Exclusive Urinary | Balansert tørrfôr formulert for støtte til urinsystemet hos voksne katter

Exclusive Urinary inneholder lavt magnesiuminnhold og tranebær, reduserer urin pH og stimulerer vanninntaket for å støtte urinhelsen.
ph_low
Lav ph
mg_low
mg_lav
Protein: 26.0%
Fettinnhold: 20.0%
Sjekk det ut

Fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet kan være svært hjelpsomt for å holde katten i god form. Prøv å sett av tid hver dag for lek, da det også vil hjelpe fettforbrenningsprosessen. Om katten din ikke liker å leke eller fort mister interessen, kan du prøve kortere økter.

Andre produkter for steriliserte katter:

Exclusive Lyster Care 2 kg | Tilpasset aktive katter og katter med sensitiv hud og pels

Med høyt protein- og fettinnhold for å tilfredsstille aktive katters behov

kr 229,00

kr 229,00

Tips

Exclusive Sterilised 2 kg | Komplett ernæring til steriliserte katter

Tilsatt L-karnitin for å hjelpe til med å håndtere ideell vekt

kr 229,00

Exclusive Digest 2 kg | Lettfordøyelig fôr til katter med sensitivt fordøyelsessystem

Med vegetabilske fibre og FOS for å fremme sunn fordøyelse og riktig opptak av næringsstoffer

kr 229,00

Exclusive Light 2 kg | Tørrfôr utviklet for å opprettholde en sunn vekt

Tilsatt L-karnitin for å øke fettmetabolismen

kr 229,00

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi begynte med Husse allerede som valp. Han elsker Husses Prima Plus, som han spiser hver dag sammen med deilig våtfôr.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm, og siden har han elsket Husse. Bamford vokser seg stadig større og er snart klar for å bytte til nytt voksenfôr, som vil passe denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.