Lek og læring med en valp

Valp

Lek spiller en viktig rolle i den mentale og fysiske utviklingen til en valp. Når en valp leker lærer den motoriske og sosiale ferdigheter. Dette er en flott måte å lære deg å kjenne valpen din, samtidig som den lærer de fundamentale reglene angående oppførsel. Sett av litt tid hver dag for å leke med valpen din og på å lære den noen viktige kommandoer og ting. Tolmodighet og konsistent er de viktigste faktorene i treningen med valpen. Ikke glem å alltid gi ros for korrekt oppførsel. Det er alltid best å begynne læringen så fort du kan ta med valpen hjem.

Grunnleggende kommandoer

Valpen din er nødt til å ha regler – hva er greit, og hva er ikke greit. For å gjøre dette trenger du noen grunnleggende kommandoer som gjør kommunikasjonen lettere. Trening er også er fin måte for deg å skape et band med. din nye valp. Hus kat valper har mye energi og det er utfordrende for de å holde fokus på samme ting over en lang tidsperiode. Treningsøkter med. valper burde være korte, helst noen få minutter hver dag. Det er anbefalt å starte å trene hunden din noen basis kommandoer en tid mellom deres tredje og femte måned.

Viktig opplæring

Ta deg tid til å leke/trene med kjæledyret ditt hver dag. Tålmodighet er hjørnesteinene i valpetrening. Ikke glem å alltid rose og belønne kjæledyret ditt for riktig utførelse av kommandoen eller ønsket oppførsel. Valpegodbiter er en viktig læringsmotivator. Det er best å begynne å trene kjæledyret ditt den dagen du tar det med hjem. Hvordan lære en hund å gjøre prosessen rask og morsom?

Tilkall valpen

Begynn å trene valpen din ved å lære de å svare på navnet deres. Kall kjæledyret ditt ved navn og belønn det med en godbit eller kjærtegn hver gang han reagerer og nærmer seg deg. Når valpen din har mestret navnet sitt, kan du gå videre til å lære den viktigste kommandoen, som er tilbakekalling. Dette kan være et "kom hit!" Kommando. Innkalling er et viktig element for kjæledyrets sikkerhet. Det vil hjelpe hunden din å unngå farene og kan redde livet hans når hunden er ute på tur uten bånd. Assosier innkallingen med noe hyggelig - hunden vil lære det mye raskere når han forbinder kommandoen med en godbit som den vil få når den kommer til deg.

Miljøtrening

Sosialisering av valper er en svært viktig del av utviklingen deres, da den unngår situasjonen der en voksen eller stor hund er aggressiv eller redd. Den tredje måneden av en valps liv er den perfekte tiden for å begynne å sosialisere en ung hund. I denne prosessen trenger hunden å bli kjent med andre mennesker, steder og dyr. En fin måte å sosialisere valpen på er å ta den med i parker og steder hvor hunder oppholder seg. Takket være dette vil hunden raskt utvikle sansene sine, bli kjent med en hel rekke stimuli og lære passende relasjoner til mennesker, dyr og miljø.

"Nei!"

Lær hunden hva den ikke må gjøre med kommandoen "Nei!" eller "Stopp!". Denne kommandoen vil lære ham å slutte å gjøre noe som ikke er ønskelig eller som kan være skadelig for ham eller deg. Det er også veldig effektivt å distrahere hunden din for å forhindre feil oppførsel. Husk å alltid belønne hunden din hvis den reagerer riktig på en kommando.

"Sitt!"

En av de mest grunnleggende og nyttige kommandoene du kan lære kjæledyret ditt er "Sitt!". Hvordan lære en hund å sette seg ned? Legg en godbit i hånden og gjør hunden oppmerksom mot den. Løft hånden sakte med en godbit over hundens hode, og tving ham til å se opp. Å løfte hodet opp vil flytte vekten av kroppen til bakbena og hunden bør sitte. Belønn ham med en godbit og kjærtegn hvis han gjør det. Men ikke bli opprørt hvis hunden din ikke setter seg ned med en gang. Gjenta denne øvelsen flere ganger, og så snart valpen begynner å sette seg opp, legg til kommandoen "Sitt!"

"Ligg!"

Når kjæledyret ditt har mestret «Sitt»-kommandoen, kan du fortsette å lære «Ligg»-kommandoen. Hvordan lære en hund å legge seg? For å lære trenger du en godbit som du vil oppmuntre hunden din til å følge instruksjonene. Du kan begynne med å fortelle hunden din å "Sitt". I sittende stilling, vis hunden godbiten som er gjemt i hånden din og begynn å bringe den nærmere bakken, samtidig som du gir hunden kommandoen "Legg deg ned!". Hvis kjæledyret ditt legger seg på bakken, ros ham for kommandoen og gi ham en deilig godbit som belønning.

"Bli!"

Når kjæledyret ditt har mestret kommandoene "Nei!" og "Sitt!" kan du fortsette å lære kommandoen "Bli!". Befal hunden din å "Sitt!" og i stedet for å belønne ham, vis ham en åpen hånd og legg til kommandoen "Bli!" til denne gesten. Hvis valpen holder seg på plass, gi den en belønning og ros den. Når den begynner å foralte stedet sitt, kommander du "Nei!" eller "Bli!"

Utvide kommandoer

Når du merker at hunden din reager til «sitt», begynn gradvis å øke tiden den blir sittende. Prøv å ta et skritt tilbake og kom tilbake til samme sted, fortsatt med åpen hånd. Hvis hunden fortsatt sitter pent, sørg for å gi ham en belønning. Over tid, begynn å gå lenger bort fra kjæledyret ditt og i forskjellige retninger. På dette stadiet må hunden din forstå at bevegelsen din ikke betyr at den også kan bevege seg. Hvis hunden fortsatt sitter godt, belønn med en godbit.

I det siste trinnet av øvelsen må du lære valpen at selv om du går mer enn noen få skritt fra ham, skal den fortsatt holde seg der den er. Hvis det lykkes og hunden sitter stille og venter på premien, ros ham og gi ham en godbit.

Husk at valper har mye energi og vanligvis ikke kan fokusere på én ting over lengre tid.

Anbefalte produkter for trening av valpen:

Opus Lynx | Komplett, kornfri ernæring for voksne katter

Opus Lynx er en korn- og glutenfri oppskrift inspirert av dietten til vill gaupe, rik på protein og fett, lite karbohydrater.
grain_free
Kornfri
gluten_free
Gluten fri
Protein: 40.0% (90% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 20.0%
Sjekk det ut

Opus Farm | Komplett og kornfri ernæring for aktive hunder med sensitiv mage

Opus Farm er et korn- og glutenfritt fôr egnet for aktive hunder med et sensitivt fordøyelsessystem. En oppskrift med mye protein og fett, og lite karbohydrater.
grain_free
Kornfri
mono_protein
Begrensede animalske proteinkilder
Rasestørrelse: Alle rasestørrelser
Protein: 38.0% (84% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 20.0%
Sjekk det ut

Håndteringstrening

Mellom den tredje og den tolvte måneden av valpens liv burde du begynne håndteringstrening. Du kan begynne med å bare snakke til hunden din, dette vil resultere i at valpen blir vant til tilværelsen din. Etter litt tid vil du merke at valpen begynner å ta initiativ til å få oppmerksomhet fra deg, noe som er et bra tegn. Det er veldig viktig at valpen føler seg trygg rundt deg og er komfortabel. Få valpen til å føle seg trygg rundt det, det kommer til å være viktig i mange situasjoner i løpet av valpens liv. Når du tar den til veterinæren, for klipping av negler eller andre ubehagelige hendelser vil dette hjelpe stort til å holde valpen i ro.

Hold huset rent

En av tingene kjæledyret ditt bør mestre er å ikke rote for mye. Valper har ennå ikke full kontroll over sine fysiologiske behov. Vanligvis må valper på do etter å ha våknet, spist eller lekt intensivt. Ved å observere kjæledyret ditt vil du lære å gjenkjenne signalene det gir deg. Valper vil pipe, vandre rundt og lete etter et passende sted å gå på do. Så snart du merker denne oppførselen, flytt kjæledyret ditt til et anvist sted så snart som mulig.

Du kan starte med å snakke med valpen din, noe som vil føre til at valpen blir vant til din tilstedeværelse.

Båndtrening

Du burde gjøre hunden vant til både halsbånd og band helt fra starten av. Første trening med. band kan gjøres hjemme, hvor valen vil være mer fokusert enn andre steder. Når du tar valpen ut på tur kan det være mange distraksjoner, og den vil fokusere på å utforske, snufse rundt og føle på alt. Vær tålmodig og forberedt på mange luktepauser på turen. Det er stor hjelp i å ta med godbiter, som kan brukes som distraksjon og belønning. Det er viktig å huske at selv om hunden din er mye ute i hagen så trenger den fortsatt daglige turer utenfor. Alle hunder, uavhengig av størrelse, trening 3 turer om dagen.

Andre produkter for moro med valper:

Sensitive Digest Giant 12,5 kg | Glutenfri oppskrift med begrensede animalske proteinkilder

Med lett fordøyelige proteiner og karbohydrater for å fremme jevn fordøyelse

kr 999,00

Exclusive Digest 2 kg | Lettfordøyelig fôr til katter med sensitivt fordøyelsessystem

Med vegetabilske fibre og FOS for å fremme sunn fordøyelse og riktig opptak av næringsstoffer

kr 229,00

Tips

Sensitive Valp Digest 7 kg | Tørrfôr som støtter utviklings behovene til sensitive valper

Støtter fordøyelse med vegetabilske fibre og frukto-oligosakkarider

kr 669,00

Tips

Sensitive Digest 2 kg | Glutenfri oppskrift med begrensede animalske proteinkilder

Med lett fordøyelige proteiner og karbohydrater for en bedre fordøyelse

kr 249,00

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.