Leketid og læring med en kattunge

KattungeMoro

Leketid for en katt er ikke bare en måte å tilbringe fritiden på. Under leken har kattunger en sjanse til å utvikle motoriske ferdigheter og de lærer å sosialisere med mennesker og andre dyr. Spilletid er en perfekt mulighet for å styrke båndet deres. Aldri undervurder viktigheten av spilletid i kattungens utvikling, og bruk litt tid hver dag på å leke med din hårete venn, samt å lære grunnleggende ferdigheter. Positiv forsterkningstrening er den beste måten å lære kattunger alt de trenger å kunne, fra hvordan den skal klø på skrapeposter, til hvordan de bruker sandboksen. Ros kattungen for riktig utførte handlinger eller kommandoer, og husk å vær tålmodig. Det er viktig å begynne å lære kattungen den aller første dagen den ankommer sitt nye hjem.

Hvordan oppdra en katt godt?

Katter er individualister i dyreverdenen. Å oppdra en katt er ikke så enkelt som det er med en hund, spesielt hvis du prøver å oppdra den på samme måte som en hund. En katt kan læres mange ting, men det krever tid, tålmodighet og forståelse. Lurer du på hvordan du kan oppdra katten din godt? Vi har en kort guide til deg!

Trening med sandboksen

Å bruke sandboksen er den første ferdigheten kattungen din må mestre. Katter er veldig rene kjæledyr, og deres instinkt for å begrave avføringen er veldig sterkt - villkatter gjør det for å maskere lukten. De fleste katter fra oppdrettere eller adopsjonssentere bør ikke ha store problemer med å venne seg til en ny sandboks, ettersom kattunger allerede er opplært. Prøv å unngå sterkt duftende sand i begynnelsen - katter har veldig følsomme neser og intense dufter kan avskrekke en kattunge fra å bruke en sandboks. Når du tar med kattungen hjem, må du umiddelbart vise den hvor boksen er. Du kan til og med plassere kattungen forsiktig oppi den. Hvis kattungen bruker boksen riktig må du huske å gi ros ved å gi en belønning, gjerne en godbit. Kattungen må vanligvis bruke sandboksen etter et måltid eller en lur - først kan du bære kattungen til boksen når den er ferdig med maten eller våkner. Ros og belønn alltid en kattunge for å ha brukt boksen riktig.

Forstå kattens språk

Katter har en hel mengde verbale og ikke-verbale tegn de bruker for å kommunisere med menneskene sine. Katter kan mjaue, purre eller knurre, og alt dette ledsages av et komplekst kroppsspråk. Du kan fortelle kattens humør ved å observere posisjonen til ørene så vel som halen. Legg merke til hvordan katten din reagerer på omgivelsene og din oppførsel for å forstå når den er interessert og når den er redd. Husk at du ikke er alene om denne læringsprosessen. Katten din, akkurat som deg selv, prøver å forstå deg og lage forbindelser mellom stemmen din og humøret ditt.

Kattunge alene hjemme

Skilt fra sine søsken og foreldre finner kattunger størst trøst hos ledsageren til de nye familiene. Dessverre kan du ikke hele tiden være hjemme med kattungen, så du må venne kattungen til å være komfortabel når den må være alene. Hvis du må forlate kattungen, kan du begynne tilvenningen med korte fravær der du ikke går for langt - selv å forlate rommet vil hjelpe. Begynn sakte og gradvis forleng tiden du er borte. Forlat huset naturlig, ikke gjør en scene av det. Du kan leke med kattungen din før du drar for å gi den mulighet til å få slippe ut energi. En sliten kattunge vil mest sannsynlig bare sove når du forlater huset. Du kan legge igjen kattens favorittleketøy eller til og med slå på radio eller TV som en ekstra distraksjon og noe som kan fange kattens oppmerksomhet.

Lærer å bruke skraper

Kloring er en naturlig oppførsel for en katt, og det er ikke noe du kan stoppe katten din fra å gjøre. Kloring gjør at katten din kan strekke musklene i kroppen, samt rengjøre klørne. Kattens klør har en tendens til å vokse ganske raskt, og det ytre laget må kastes. Ved hjelp av en skarpepost kan katten holde klørne i best mulig form. Hver katt har individuelle preferanser når det gjelder type, form og materiale som brukes på en slik post. For å oppmuntre katten din til å bruke skrapeposten kan du bruke kattemynte eller et leketøy. Hvis du ser at katten din prøver å skrape på møbler skal du skift oppmerksomheten ved å tilby den skrapeposten i stedet.

Anbefalt for moro med kattungen din:

Opus Farm | Komplett og kornfri ernæring for aktive hunder med sensitiv mage

Opus Farm er et korn- og glutenfritt fôr egnet for aktive hunder med et sensitivt fordøyelsessystem. En oppskrift med mye protein og fett, og lite karbohydrater.
grain_free
Kornfri
mono_protein
Begrensede animalske proteinkilder
Rasestørrelse: Alle rasestørrelser
Protein: 38.0% (84% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 20.0%
Sjekk det ut

Opus Lynx | Komplett, kornfri ernæring for voksne katter

Opus Lynx er en korn- og glutenfri oppskrift inspirert av dietten til vill gaupe, rik på protein og fett, lite karbohydrater.
grain_free
Kornfri
gluten_free
Gluten fri
Protein: 40.0% (90% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 20.0%
Sjekk det ut

Sosialisering av en kattunge

Katter er territorielle skapninger og kan opptre aggressivt mot nye besøkende, spesielt mot andre katter og nye dyr i hjemmet. Riktig sosialisering er en viktig del i kattens utvikling. Det anbefales å starte sosialiseringsprosessen en gang mellom 3. og 12. uke i kattens liv. Hvis du planlegger å bringe hjem et annet kjæledyr, husk at begge kjæledyrene trenger tid for å bli vant til hverandre. Gi først hvert kjæledyr sitt eget, trygge rom. Med tiden kan du la kattene/kjæledyrene bli kjent med hverandre, først gjennom lukten. Prøv aldri å fremskynde denne prosessen!

Tid for å leke

Å leke for en katt er ikke bare en form for fritid. Mens de leker, har kattunger en sjanse til å utvikle sine motoriske ferdigheter og lære hvordan de fungerer ordentlig i sosiale relasjoner. Å leke er også en flott mulighet til å knytte bånd til kjæledyret ditt. Ikke undervurder lekens rolle og bruk litt tid til det hver dag, så vel som å studere. Positiv forsterkningstrening er den beste måten å lære katten din de nødvendige ferdighetene, for eksempel å bruke en skrapestolpe eller en søppelkasse. Ros kattungen din for korrekt fulgte instruksjoner og vær tålmodig. Det er viktig at du starter læringsprosessen med kattungen din den første dagen i ditt nye hjem.

Det kan fortsatt være nyttig:

Exclusive Digest 2 kg | Lettfordøyelig fôr til katter med sensitivt fordøyelsessystem

Med vegetabilske fibre og FOS for å fremme sunn fordøyelse og riktig opptak av næringsstoffer

kr 229,00

Tips

Exclusive Sterilised 2 kg | Komplett ernæring til steriliserte katter

Tilsatt L-karnitin for å hjelpe til med å håndtere ideell vekt

kr 229,00

Exclusive Light 2 kg | Tørrfôr utviklet for å opprettholde en sunn vekt

Tilsatt L-karnitin for å øke fettmetabolismen

kr 229,00

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.