Fransk Bulldog

Stor fan av lek og morro, samt en flott byhund

Fransk Bulldog er en liten, men muskuløs hunderase som ligner engelsk bulldog bortsett fra kroppsstørrelse og store, oppreiste "flaggermusører". Fransk Bulldog er en av de mest populære små hunderaser og gir en flott hund, uansett om du bor på landet eller sentrum.

iconOpprinnelsesland: England og Frankrike
iconFCI-klassifisering: Gruppe 9, seksjon 11 Små molossiske hunder
iconTemperament: hengiven, lettvint, livlig, sosial, ivrig, varslet, tålmodig, smart, leken, atletisk
iconFarger: Fawn, Brindle, White, Tan, Brindle & White
iconVekt: Mann: 9 - 13 kg, Kvinne: 8 - 12 kg
iconHøyde: Mann: 28 - 30 cm, Kvinne: 28 - 30 cm
iconForventet levealder: fra 10 til 14 år

Franske Bulldog valper

Til tross for deres jevne kroppsbygning, kan franske bulldogger trenge ganske mye trening for å gjøre dem til gode følgesvenner. Med denne rasen er tidlig sosialisering nødvendig for å fremme god oppførsel i de voksne årene. Selv om franske bulldogger kan være litt sta, er de ekstremt folkekjære, så det å trene din franske bulldogvalp bør ikke være en for stor utfordring. Å velge riktig motivasjon, for eksempel smakfulle godbiter som Agility eller Bravo fra Husse-serien, kan hjelpe til med treningsprosessen. Siden fedme er vanlig blant hunder av denne rasen, bør du gi godbiter i moderasjon og mate hunden din med et godt balansert og sunt kosthold utviklet spesielt for små hunderaser. Valp Mini fra Husse anbefales til franske Bulldog valper.

Fransk Bulldogs ernæring

Franske Bulldogs er utsatt for fedme, så det er avgjørende å se på kaloriinntaket så vel som på vekten. Å mate hunden din med et kosthold som består av mat laget spesielt for deres størrelse og alder, vil hjelpe til med å holde hunden din i god form. Optimal Mini fra Husse-serien er en tørr hundemat for små raser, laget spesielt for å mette alle diettbehovene din franske bulldog trenger. Siden franske bulldogger er utsatt for overvekt, bør du raskt vurdere å bytte til Prima Plus for lettere vektkontroll om du skulle se endring i vekt. Siden obstruktivt syndrom av brachycephalic forekommer hos hunder av denne rasen, er det viktig å supplere med elektrolytter i varmere måneder (spesielt i varmt vær). Siden denne rasen kan være utsatt for et utvalg av sykdommer og lidelser som påvirker bein- og leddstilstand, kan tilskudd med glukosamin og kondroitin være gunstig, spesielt hos voksne og eldre franske bulldogger. Artro Plus fra Husse-serien er et flott supplement, for eldre hunder bør du vurdere å bytte diett til Senior fra Husse-serien. Husk alltid å innføre et nytt kosthold med en overgangsperiode for å forhindre problemer med fordøyelsen.

Anbefalt for voksne fransk bulldog:

Sensitive Digest | Glutenfri oppskrift med begrensede animalske proteinkilder

Sensitive Digest er et glutenfritt produkt med begrensede kilder animalsk protein, egnet for hunder som lider av allergier og/eller sensitivt fordøyelsessystem. Inneholder protein av lam.
gluten_free
Glutenfri
hypo_allergenic
Hypoallergenisk
Rasestørrelse: Små raser , medium raser
Protein: 23.0% (72.5% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 14.0%
Sjekk det ut

Prima Plus | Komplett og balansert ernæring for voksne hunder som trenger å vedlikeholde vekten

Prima Plus passer for hunder med normalt eller lavt energibehov. Tilsatt C vitamin, moderat fett og kaloriinnhold vil holde hunden i form og forebygge overvekt.
l_carnitine
L-carnitine
mobility
Mobilitet
Rasestørrelse: Alle rasestørrelser
Protein: 22.5% (60% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 10.0%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av French Bulldog

For det meste ligner fransk bulldog en engelsk bulldog - begge raser er bygget ganske muskuløst, har korte munter, rynkete ansikter og korte, glatte strøk. Men fransk bulldog er mindre i størrelse og har store flaggermuslignende ører som regnes som et særegent trekk ved denne rasen.

Genesis

Den mindre størrelsen av engelske bulldogger ble populær blant innbyggerne i mange engelske byer på midten av 1800-tallet. Mindre bulldoger ble noe av en maskot for lacemakers i Nottingham. Med mange håndverkere fra blonderindustrien som flyttet til Nord-Frankrike, ble små Bulldogs ført til Frankrike. Disse små hundene ble raskt populære på det franske landskapet, der lacemakers bosatte seg. I løpet av de neste tiårene i Frankrike ble små Bulldogs krysset med mange andre raser (historie nevner terrier og Pugs). I denne prosessen utviklet rasen de berømte flaggermusørene og fikk navnet «Bouledogue Français». Når rasen ble oppdaget av borgere i Paris, fikk franske bulldogger sitt rykte om å være en utmerket byhund. Mot slutten av 1800-tallet spredte populariteten seg over hele Europa og Amerika. På begynnelsen av 1900-tallet ble franske bulldogges flaggermus-ører ansett som en riktig rasetype av amerikanske franske bulldogsentusiaster.

Utseende

Franske Bulldogs skal være små i størrelse, men med en muskuløs og kompakt konstruksjon. Fransk Bulldogs hode skal være firkantet og stort med sine berømte flaggermusører. Med sine korte snuter er disse hundene kjent som en rase med et flatt ansikt. Øynene skal være mørke, nesten svarte. Denne hunderasen har en kort, en-lags pels som ser fin og glatt ut. Franske Bulldogs kommer i noen forskjellige farger på pelsen, de fleste er brindle, deretter fawn, med pies som er mindre vanlige enn de andre fargene. Franske Bulldogs ligner i mange aspekter større engelske Bulldogs, som de ble avlet fra. Akkurat som deres større fetter, har franske bulldogger rynkete ansikter med furede bryn som gir dem et nesten menneskelig utvalg av ansiktsuttrykk. Ettersom franske bulldogger har en tendens til å sitte med bakbena spredt, fikk de kallenavnet "froskhund".

Atferd

Denne rasen elsker lek og moro og er en flott følgesvenn. Franske Bulldogs elsker all omsorg og oppmerksomhet de kan få fra menneskene sine til det punktet at de kan utvikle separasjonsangst. Dette kan igjen føre til at din rolige og veloppdragen franske bulldog blir ødeleggende og all husopplæring går til spille. Hunder av denne rasen bjeffer sjelden og har en tendens til å komme godt overens med andre hunder eller dyr. Franske Bulldogs er hengivent, folkorienterte, og selv om de som oftest er behagelige og enkle, kan de være svært stae.

Krav

Det er noen helseproblemer i denne spesielle hunderasen som lett kan unngås med riktig og regelmessig pleie. Med sitt flate ansikt og korte neser, krever ikke franske bulldogger store mengder aktivitet. En rask spasertur bør være mer enn nok til å oppfylle treningsbehovet. Franske Bulldogs er kjent for å ha pusteproblemer og problemer med å regulere kroppstemperaturen. Under varmt vær, bør du overvåke hundens temperatur og helst ha den franske bulldogen i et luftkondisjonert rom. Med sin kroppsstruktur der fronten er mye tyngre enn ryggen, sørger franske bulldogger ikke for gode svømmere og bør derfor holdes borte fra større vannmasser og aldri etterlates uten tilsyn når de bades eller i nærheten av bassenger, elver, dammer osv.

Daglig pleie

Den korte kappen kaster seg minimalt, så det bør være nok med en ukentlig børsting av din franske Bulldog. Du må huske å rengjøre mellom hudfoldene i ansiktet til hunden din, da forsømmelse av hygiene kan forårsake irritasjon av huden og infeksjoner. Denne hunderasen krever bare sporadisk bading. Ettersom franske bulldogger er utsatt for fedme, anbefales det daglig innveiing. Trim neglene til hunden din regelmessig, da lange negler kan forårsake smerter i potene.

Perfekte produkter for fransk bulldog

Prima Plus 2 kg | Komplett og balansert ernæring for voksne hunder som trenger å vedlikeholde vekten

Med glukosamin for å støtte optimal leddhelse og mobilitet

kr 229,00

Tips

Sensitive Digest 2 kg | Glutenfri oppskrift med begrensede animalske proteinkilder

Med lett fordøyelige proteiner og karbohydrater for en bedre fordøyelse

kr 249,00

Tips

Sensitive Ocean Care 12,5 kg | Glutenfri oppskrift med én enkelt animalsk proteinkilde

Med omega-fettsyrer for å støtte hud og en skinnende pels

kr 1 049,00

Valp Farm 12 kg | Kornfrie småbiter med høyt animalsk proteininnhold fra begrensede kilder

Med psyllium, frukto-oligosakkarider og vegetabilske fibre for jevn fordøyelse

kr 999,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi begynte med Husse allerede som valp. Han elsker Husses Prima Plus, som han spiser hver dag sammen med deilig våtfôr.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm, og siden har han elsket Husse. Bamford vokser seg stadig større og er snart klar for å bytte til nytt voksenfôr, som vil passe denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.