Ragdoll

Kjærlig, omgjengelig og en av de største tamme katterasene

Ragdoll er en stor og ganske muskuløs rase med en myk og silkeaktig pels som er middels lang. Denne rasen er kjent for sin kjærlige natur og avslappede oppførsel.

iconOpprinnelsesland: USA
iconPersonlighet: Rolig, kjærlig, leken, mild, tilpasningsdyktig, intelligent
iconFrakk: Langhår
iconFarger: rød, sel, sjokolade, blå, syrin, krem (alle vanligvis med fargepunkt)
iconEgenskaper: Stor i størrelse, Colourpoint-pels
iconForventet levetid: fra 12 til 15 år

Ragdoll kattunger

Ragdoll kattunger er ganske omgjengelige og intelligente, så de bør lære raskt og kan enkelt plukke opp triks. Husk alltid å begynne kattungetreningen så snart som mulig. Generelt reagerer katter godt på belønning og ros under trening, så ha alltid noen godbiter i hendene - Kycklingfile eller tunfiskoppskrift fra Husse-serien gir en velsmakende motivasjon i kattens læringsprosess. Å distrahere kattungen din med et leketøy er også en flott treningsteknikk. Prøv å skifte fokus på katten din når en kattunge gjør noe uakseptabelt for å fremme god oppførsel i voksenlivet. Kattunger bør få en spesiell diett laget spesielt for kattungrr til minst ett år gammel. Mellom 2. og 6. måned av livet deres går kattunger gjennom et raskt vekststadium. Et balansert kosthold som vil levere alle nødvendige næringsstoffer og energi for å opprettholde en så rask utvikling er et must. Kattunge fra Husse-serien ble designet for å møte kattungers unike ernæringsbehov.

Ragdoll’s ernæring

Siden Ragdolls er en av de største kattrasene, med voksne hanner som veier opptil 9 kg, må disse kattene få et sunt og velbalansert kosthold og rikelig med fysisk aktivitet for å holde dem i best mulig form. Kroketter fra Husse-serien er et komplett og balansert kosthold i to smakvarianter: kylling og fisk og gir optimal ernæring til katter med normale energinivåer. Ragdolls er ikke de største friluftsfansene og liker å bruke tiden på å slappe av på sofaen. Overvåk kattens vekt og fôr den anbefalte mengden for deres spesifikke størrelse. Ragdolls er noe utsatt for urinveisproblemer som blærestein. Skulle Ragdoll-katten din oppleve problemer med urinhelsen, burde du bytte til Eksklusiv Tørrfôr som inneholder naturlig tranebærekstrakt og balanserte nivåer av magnesium, kalsium og fosfor, for å støtte kattens urinveier.

Anbefalt for Ragdoll voksne:

Opus Farm | Komplett, kornfri ernæring for aktive hunder med sensitiv mage

Opus Farm er et korn- og glutenfritt produkt egnet for aktive hunder med sensitive fordøyelsessystem. En oppskrift med mye protein og fett, lite karbohydrater.
grain_free
Kornfri
mono_protein
Begrensede animalske proteinkilder
Rasestørrelse: Alle rasestørrelser
Protein: 38.0% (84% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 20.0%
Sjekk det ut

Opus Lynx | Komplett, kornfri ernæring for voksne katter

Opus Lynx er en korn- og glutenfri oppskrift inspirert av dietten til vill gaupe, rik på protein og fett, lite karbohydrater.
grain_free
Kornfri
gluten_free
Gluten fri
Protein: 40% (90% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 20%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av Ragdoll

Ragdolls fremstår som sterkbyggede og muskuløse katter som er store i størrelse. De har en ganske lang og silkeaktig pels og er kjent for å være helt halte når de blir plukket opp av noen, som de stoler på.

Genesis

Ragdoll regnes som en moderne katterase, med rasens historie som begynte på 1960-tallet. En oppdretter av persiske katter fra California krysset den hvite innenlandske langhårede katten kalt Josephine med en burmesisk eller birmankatt som hadde en punktfarging som er typisk for siameserkatten. Katter fra kullet ble senere selektivt avlet med persiske og burmesiske katter for å produsere en rase kjent i dag som Ragdoll. Rasen fikk navnet sitt fra kattenes tendens til å bli slapp og avslappet når den ble plukket opp. Ragdolls ble avlet for å være rolige i naturen, hengivne og lojale mot sitt menneske.

Utseende

Ragdoll er en av de største tamme kattrasene med voksne som måler opptil 53 cm og veier opptil 9 kg. Denne kattrasen har en solid kropp og en stor ramme parret med proporsjonale ben. Øynene er store, ovale og blå i fargen. Ragdolls har en silkeaktig pels som er lengre på mage, nakke og bakben. Pelsen mangler et tett underlag som visstnok reduserer felling og matting av pelsen. Ragdolls kommer vanligvis i tre pelsmønstre: fargepunkt, der ekstremiteter på kroppen (ansikt, ører, hale og ben) er mørkere enn resten, mitted, ligner fargepunkt, men poter og hale forblir lette og tofarget, hvor det meste av pelsen er lys og en trekant med hvit pels vises på et mørkere ansikt.

Atferd

Denne kattrasen er veldig kjærlig med mennesker og vil vanligvis følge eieren rundt huset. Ragdolls er veldig nysgjerrige katter og vil gjerne delta i aktiviteter rundt huset og nøye observere omgivelsene. De er kjent for å ha lett for å tilpasse seg menneskets rutine. Disse kattene vil gjerne hilse på folket sitt ved døren og hoppe i et fang når det er mulig. Ragdolls føler seg mest komfortabelt innendørs, hvor de kan legge seg på sofaen eller stolen. Katter av denne rasen er ikke de største klatrerne, og vil vanligvis være på samme nivå som deres folk. Ragdolls er ikke altfor vokale, og vil vanligvis mjaue for å minne deg på måltidene eller kreve oppmerksomhet. Denne rasen er kjent for sin tendens til å bli helt slapp når den blir båret.

Krav

Siden Ragdolls er en ganske intelligent katterase, krever de mer mental stimulering for å holde dem lykkelige og i beste form. Ragdolls er glad i å hente leker de har blitt kastet. Siden Ragdoll er stor i størrelse bør du gi katten din en stor sandboks, og en høy og solid skrapepost. Husk at da Ragdolls ikke er de største tilhengerne av høyder og klatring og derfor trenger du ikke å forsyne dem med et høyt kattetre. Ragdolls liker ikke naturen spesielt godt og trives best som kun innendørskatter.

Daglig pleie

Med den lange ettlagspelsen som mangler et tett underlag, krever ikke Ragdolls pels noe ekstra pleie bortsett fra vanlig børsting. Med lang pels på halen og baksiden av bakbena, kan Ragdolls få noen avføring fast i pelsen. Hvis det skjer, må du rengjøre katten din med et fuktig håndkle eller våtservietter laget spesielt for katter. Trim kattens klør når de blir for lange.

Perfekte produkter for Ragdoll

Sensitive Digest Giant, 12.5 kg | Gluten free recipe with limited animal protein sources

With easily digestible proteins & carbs to promote smooth digestion

kr 779,00

Opus Ocean, 2 kg | Grain free kibbles with a single animal protein source

Rich in animal protein & fat to fuel your dog's active lifestyle

kr 199,00

Tips

Sensitive Ocean Care, 12.5 kg | Gluten free recipe with a single animal protein source

With omega fatty acids to support nourished skin & a shiny coat

kr 819,00

Sensitive Ocean Care Mini, 2 kg | Gluten free recipe with a single animal protein source

With omega fatty acids to support nourished skin & a shiny coat

kr 199,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk fôr for hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører er grundig opplært i dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse mat kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husses katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier av livet, dvs. valper og kattunger, voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitive fordøyelses system og matallergier, etter sterilisering eller kastrering, vi har også riktig fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Du kan diversifisere det sunne og naturlige kostholdet til din hund, katt eller hest. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening. Trenger du pleieprodukter til kjæledyret ditt? Få sjampoer, pleiekosmetikk, oljer og lotioner som du vil ta vare på det vakre og sunne utseendet til hunden, katten eller hesten din.