Kattungeernæring – hvordan er en sunn diet så viktig?

Kattunge

Det første året i kattungen din sitt liv er en fase hvor den opplever stor vekst. Mange fysiske og mentale endringer vil skje, noe som også vil være veldig synlige for deg som eier. Dette er en viktig tid hvor katten skal lære hvordan den skal oppføre seg hjemme og med. andre dyr og mennesker. Den skal også lære nødvendige ferdigheter og triks. Gjennom de første 12 månedene kan katten forandre seg drastisk – de blir større, legger på seg og vokser opp rett foran øynene dine.

Hvordan mate kattunger?

Fordøyelsessystemet til kattunger er ikke ferdig utviklet. De har små og delikate mager, derfor burde du heller mate katten i små mengder flere ganger løpet av dagen. Når katten har blitt større kan du gi større porsjoner færre ganger løpet av dagen. Lær katten din å spise til faste tider og ikke la matskålen stå ute lenge om katten ikke ønsker å spise, om den hadde vært sulten hadde den gjerne spist. Pass på å ikke gi kattungen for mye mat, da dette kan føre til dårlige matvaner som senere kan resultere i overvekt og fedme.

Anbefalt for riktig ernæring for kattunger:

Exclusive Kattunge | Balanced dry food for kittens & mother cats

Exclusive Kattunge is recommended for kittens from weaning to 12 months with high content of animal protein and fat to support healthy growth. Also suitable for pregnant and nursing cats.
growth_plus
Vekst
energy_plus
Energi+
Protein: 34%
Fettinnhold: 21%
Sjekk det ut

Aptit Tonfisk | Kompletterende våtfôr for katter

Velsmakende fersk tunfisk i saus.
water_intake
Water intake
grain_free
Korn fri
Protein: 17.3%
Fettinnhold: 0.3%
Sjekk det ut

Aptit Kyckling | Kompletterende våtfôr for katter

Velsmakende fersk kylling med saus.
water_intake
Water intake
grain_free
Korn fri
Protein: 13.0%
Fettinnhold: 0.56%
Sjekk det ut

Våtfôr eller tørrfôr for kattunger?

Når det kommer til kattungeernæring, er det mye diskusjon mellom våtfôr og tørrfôr. Katter har aldri blitt vant til å drikke stille vann, så mange av de liker ikke å drikke vann fra skål. Lavere vanninntak og sensitive urinveier gjør at katter er spesielt utsatt for urinveisinfeksjoner. Våtfôr kan hjelpe med å gi katten mer væske, hvor tørrfôr hjelper med å rense tennene. Om du bestemmer deg for å gi katten tørrfôr kan du også blande med våtfôr eller andre våte godbiter for å få inn mer væske.

Hvorfor diet er viktig

Kattungeernæring er en viktig byggekloss i sunn utvikling og god helse. Maten du velger å gi kattungen må inneholde alle viktige næringsstoffer, dermed vil katten vokse til å bli sunn og frisk. Viktige ting fôret burde inneholde er balasanerte mengder av kalsium og fosfor som bidrar til sterke ben og tenner. Mat som inneholder antioksidanter kan beskytte den mot frie radikaler. Formular som er rike på vitamin A og E hjelper mot et bedre immunsystem og Omega_3 og Omega-6 fettsyrer kan motvirke betennelse. Taurin er en aminosyre som er veldig viktig for kattens øyne og hjerte. Katter kan ikke produsere taurin selv, derfor er det viktig at maten inneholder denne viktige aminosyren.

Når skal jeg endre kattunges fôr?

Kattungefôr burde gis til katten er 1 år gammel. Etter de første 12 månedene kan du begynne å mate den med. voksenfôr. Det er viktig å huske å blande maten en periode så ikke overgangen blir for hard på kattens mage. De første to dagene av bytting av mat skal katten ha en blanding av ¼ av den nye maten og ¾ av den gamle. På den tredje og fjerde dagen kan du blande 50-50 av den gamle og den nye. På den temte og sjette dagen gir du ¼ av den gamle maten og ¾ av den nye. Etter 7 dager skal du kunne gi bare det nye fôret. En annen ting som også er viktig å huske på er at selv om noen katteraser er fult voksene etter 3 år betyr ikke det at man skal overgå 1 år på kattungemat. Dette fôret er ikke nok for voksene katter og kan føre til seriøst kaloriunderskudd i kattens næring.

Det kan fortsatt være nyttig for kattunger:

Exclusive Lyster Care 2 kg | Tilpasset aktive katter og katter med sensitiv hud og pels

Med høyt protein- og fettinnhold for å tilfredsstille aktive katters behov

kr 229,00

kr 229,00

Tips

Exclusive Sterilised 2 kg | Komplett ernæring til steriliserte katter

Tilsatt L-karnitin for å hjelpe til med å håndtere ideell vekt

kr 229,00

Exclusive Light 2 kg | Tørrfôr utviklet for å opprettholde en sunn vekt

Tilsatt L-karnitin for å øke fettmetabolismen

kr 229,00

kr 899,00

Opus Lynx 2 kg | Kornfritt fôr til katter med sensitiv hud og fordøyelse

Rik på animalsk protein og fett for å gi energi til kattens aktive livsstil

kr 239,00

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.