Hvordan fôr skal du gi en kastrert eller sterilisert hund?

SterilisertOvervekt

Kastrering og sterilisering vil påvirke din hunds hormoner en hel del. Hunder som er kastrert eller sterilisert er fire ganger mer utsatt for overvekt og fedme. De hormonelle endringene har en stor rolle i vektøkningen, men er ikke den eneste grunnen til at hunder ofte legger på seg noen kilo etter kastrering og sterilisering.

Hvorfor legger kastrerte og steriliserte hunder på seg?

Både sterilisering og kastrering påvirker en hunds daglige behov for energi. Den største hjelpen du kan gi hunden din etter et slikt inngrep er å endre hundens diet når den har kommet seg etter operasjonen og du mistenker at den er i ferd med å få en endret helsetilstand. Det er anbefalt at hunder som er kastrert eller sterilisert skal ha i seg 30% mindre kalorier enn hva de normalt har spist. En streng diet kan ha en stor og avgjørende faktor for å unngå overvekt og fedme. Husk også at det er noen hunderaser som har større appetitt og er derfor mer utsatt for overvekt enn andre raser. Med raser som Labrador, Golden retriever, Beagle og Franske bulldog med flere er det spesielt viktig å holde øye med hundens daglige matinntak. Det er også viktig å huske at overvekt og fedme hos dyr medfører mange potensielle helseplager.

Endring av matvaner

Om du har fôret hunden din på "fri tilgang", altså at maten alltid står tilgjengelig bør du stoppe med det og lære hunden din å spise til samme tidspunkter av døgnet. Hunden bør absolutt fôres med minst to måltider om dagen. Hunder som har tilgang til mat gjennom hele døgnet pleier ofte å små spise mye, noe som gjør det vanskelig å følge med på det totale daglig inntaket. Gi hunden den mengden mat som er anbefalt, enten av produsenten av fôret eller dyrlege. Husk at alle hunder en forskjellige og trenger forskjellig mengder mat, avhengig av rase, størrelse og andre faktorer. Det er også viktig å følge med på hundens vekt og tenke på hvor mange godbiter og andre snacks de får i løpet av dagen. Godbiter kan ofte overgå det anbefalte kaloriinntaket til hunden din og resultere i overvekt. Daglig godbitinntak skal ikke overstige 20% av daglig energibehov. Til hunder som skal slankes eller er i stor risiko for å lide av fedme er det absolutt anbefalt å veie mengden fôr til måltidene.

Velg riktig diet

Å velge riktig diet til en kastrert eller sterilisert hund er like viktig som å passe på mengden fôr som blir spist. En passende diet vil gjøre det mye enklere å opprettholde en sunn vekt. Når du velger fôr for en kastrert eller sterilisert hund, burde du velge et fôr med redusert mengde fett og mye fiber. Fiber vil få hunden til å føle seg mett lengre. En annen viktig ingrediens man burde se etter for kastrerte eller steriliserte hunder er L-carnitine – som bidrar til økt forbrenning av fett. Med det sagt, så er det viktig å huske at maten ikke er alt. Følg med. På mengder godbiter og annen snacks. Velg godbiter med naturlige ingredienser og lavt innhold av fett.

Anbefalt fôr til kastrerte og steriliserte hunder:

Sterilised 12 kg | Komplett ernæring med høyt proteininnhold for vedlikehold av kroppens tilstand

Sterilisert for lavere energinivå, høyt proteininnhold og L-karnitin for å hjelpe metabolismen av fett. Justert oppskrift for å støtte behovene til kastrerte hunder.
energy_control
Energi kontroll
l_carnitine
L-karnitin
Rasestørrelse: Medium raser , store raser
Protein: 28.0% (81% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 11.0%
Sjekk det ut

Sterilised Mini 2 kg | Komplett ernæring med høyt proteininnhold for vedlikehold av kroppens tilstand

Sterilized Mini er en oppskrift med lavere energinivå, høyt proteininnhold og L-karnitin for å hjelpe fett metabolismen. Justert oppskrift for å støtte behovene til kastrerte små og mini-raser med mindre størrelse på bitene.
energy_control
Energi kontroll
l_carnitine
L-karnitin
Rasestørrelse: Små raser
Protein: 28.0% (81% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 11.0%
Sjekk det ut

Optimal Light | Komplett ernæring for hunder som trenger vektkontroll

Optimal Light er et fôr med moderat energiinnhold som passer for mindre aktive hunder, overvektige hunder eller hunder som har en tendens til å gå raskt opp i vekt.
l_carnitine
L-carnitine
mobility
Mobilitet
Rasestørrelse: Alle rasestørrelser
Protein: 21.0% (60% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 9.0%
Sjekk det ut

Prima Plus | Komplett og balansert ernæring for voksne hunder som trenger å vedlikeholde vekten

Prima Plus passer for hunder med normalt eller lavt energibehov. Tilsatt C vitamin, moderat fett og kaloriinnhold vil holde hunden i form og forebygge overvekt.
l_carnitine
L-carnitine
mobility
Mobilitet
Rasestørrelse: Alle rasestørrelser
Protein: 22.5% (60% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 10.0%
Sjekk det ut

Bruk tid på å være aktiv

Dietfôr er ikke den eneste måten du kan holde en kastrert eller sterilisert hund i god form. Prøv å oppmuntre hunden din til å være aktiv – dermed reduserer du sjansen for overvekt enda mer.

Andre produkter til kastrerte og steriliserte hunder:

kr 949,00

Tips

Skål Liten | Designet for langsommere spising

Bidrar til å forbedre fordøyelsen og senke farten på måltidet

kr 245,00

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.