Hvordan fôr skal du gi en kastrert eller sterilisert hund?

SterilisertOvervekt

Kastrering og sterilisering vil påvirke din hunds hormoner en hel del. Hunder som er kastrert eller sterilisert er 4 ganger så ofte overvekt og fedme. De hormonelle endringene har en stor rolle i vektøkningen, men er ikke den eneste grunnen til at hunder ofte legger på seg noen kilo etter kastrering og sterilisering.

Hvorfor legger steriliserte hunder på seg?

Både sterilisering og kastrering påvirker en hunds daglige behov for energi. Den største hjelpen du kan gi hunden din etter et slikt inngrep er å endre hundens diet. Det er anbefalt at hunder som er sterilisert skal ha i seg 30% mindre kalorier enn hva de normalt har spist. En streng diet kan ha en stor og avgjørende faktor for å unngå overvekt. Husk også at det er noen hunderaser som har større appetitt og er derfor mer utsatt for overvekt enn andre raser. Med raser som labrador, golden retriever, beagle, pug og franske bulldoger er det spesielt viktig å holde øye med hundens daglige matinntak.

Endring av matvaner

Om du har matet hunden din ad libitum må du stoppe og lære hunden din å spise på samme tidspunkter av dagen. Husdyr som har uendelig tilgang til mat gjennom dagen pleier ofte å småspise mye, noe som gjør det vanskelig å følge med på daglig matinntak. Alltid gi hunden den mengden mat som er anbefalt, enten av produsenten av fôret eller dyrlege. Husk at alle hunder en forskjellige og trenger forskjellig mengder mat, avhengig av rase og størrelse. Det er også viktig å følge med på hundens vekt og tenke på hvor mange godbiter og andre snacks de går i løpet av dagen. Godbiter kan ofte overgå det anbefalte kaloriinntaket til hunden din og resultere i overvekt. Daglig godbitinntak skal ikke overgå 20% av energi behov.

Velg riktig diet

Å velge riktig diet for en sterilisert og kastrert hund er like viktig som å passe på mengde. En passende diet vil gjøre det mye enklere å opprettholde en sunn vekt. Når du velger fôr for en slik hund, burde du velge en med redusert mengde fett og mye fiber. Fiber vil få hunden din å føle seg mett lengre. En annen viktig ingrediens man burde se etter for steriliserte hunder er l-carnitine – som seter fart på brenning av fett. Med det sagt, så er det viktig å huske at maten ikke er alt. Følg med. På mengder godbiter og annen snacks. Velg godbiter med. Naturlige ingredienser, se etter rene og enkle ingredienser som også er lave i fett.

Anbefalt for steriliserte hunder:

Opus Farm | Komplett, kornfri ernæring for aktive hunder med sensitiv mage

Opus Farm er et korn- og glutenfritt produkt egnet for aktive hunder med sensitive fordøyelsessystem. En oppskrift med mye protein og fett, lite karbohydrater.
grain_free
Kornfri
mono_protein
Begrensede animalske proteinkilder
Rasestørrelse: Alle rasestørrelser
Protein: 38.0% (84% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 20.0%
Sjekk det ut

Opus Lynx | Komplett, kornfri ernæring for voksne katter

Opus Lynx er en korn- og glutenfri oppskrift inspirert av dietten til vill gaupe, rik på protein og fett, lite karbohydrater.
grain_free
Kornfri
gluten_free
Gluten fri
Protein: 40.0% (90% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 20.0%
Sjekk det ut

Bruk tid på å være aktiv

Diet er ikke den eneste måten du kan holde en sterilisert og kastrert hund i god form. Prøv å oppmuntre hunden din til å vøre aktiv – dermed reduserer du sjansen for overvekt enda mer.

Andre produkter for steriliserte hunder:

Tips

Sensitive Valp Digest, 7 kg | Tørrfôr som støtter utviklings behovene til sensitive valper

Støtter fordøyelse med vegetabilske fibre og frukto-oligosakkarider

kr 589,00

Valp Mini, 2 kg | Dry food that supports the developmental needs of small breed puppies

High protein & fat content for an optimal intense growth

kr 209,00

Tips

Valp Maxi, 15 kg | Dry food that supports the developmental needs of large breed puppies

With glucosamine to support the optimal health of growing joints

kr 979,00

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk fôr for hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører er grundig opplært i dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse mat kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husses katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier av livet, dvs. valper og kattunger, voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitive fordøyelses system og matallergier, etter sterilisering eller kastrering, vi har også riktig fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Du kan diversifisere det sunne og naturlige kostholdet til din hund, katt eller hest. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening. Trenger du pleieprodukter til kjæledyret ditt? Få sjampoer, pleiekosmetikk, oljer og lotioner som du vil ta vare på det vakre og sunne utseendet til hunden, katten eller hesten din.