Valpenæring – en sunn diet er avgjørende

Valper

I løpet av det første året av valpens liv vokser de ekstremt fort. Du vil se store forandringer fysisk, på alle de viktige ferdighetene de nå kan og personligheten deres. De første månedene er viktige for resten av livet deres, og vil ha stor påvirkning på deres helse og lykke. Å finne en sunn diet som passer det valpen din treninger er avgjørende i dens utvikling.

Hvordan mate en valp?

Selv om de enda er små pleier valper å ha en enorm appetitt. Hunder med mye energi kan let brenne av seg kaloriene de har spist, men du skal ikke mate en valp det totale daglige matinntaket i ett måltid. Valpers fordøyelsessystem er ikke ferdig utviklet og dermed er magene deres små og skjøre. Derfor er det viktig å dele det daglige matinntaket inn i flere små måltider. Begynn med 6 små om dagen, og gradvis trapp ned. Voksene hunder bør få 2 måltider om dagen. Pass på å gi hunden mat på likt tidspunkt hver dag og la aldri matskålen stå for lenge ute (maks 30 minutter). Fjern skålen om valpen din ikke ønsker å spise og prøv heller igjen ved en senere anledning.

Anbefalt for riktig ernæring av valpen:

Sensitive Digest | Glutenfri oppskrift med begrensede animalske proteinkilder

Sensitive Digest er et glutenfritt produkt med begrensede kilder animalsk protein, egnet for hunder som lider av allergier og/eller sensitivt fordøyelsessystem. Inneholder protein av lam.
gluten_free
Glutenfri
hypo_allergenic
Hypoallergenisk
Rasestørrelse: Små raser , medium raser
Protein: 23.0% (72.5% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 14.0%
Sjekk det ut

Sensitive Valp Digest

Valp Digest er basert på lam som hoved-proteinkilde og er en glutenfri oppskrift for valper med sensitivt fordøyelsessystem og/eller glutenintoleranse. Inneholder klinoptilolitt, et mineral som støtter avføringens konsistens og bidrar til en optimal fordøyelse.
flora_stimuli
Fordøyelse/Flora Stimuli
gluten_free
Gluten fri
Rasestørrelse: Alle rasestørrelser
Protein: 26.0% (75% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 15.0%
Sjekk det ut

Passende fôr for valper

Godt valpefôr bør inneholde alle de næringsmessige behovene til valpen og dens utviklingsfase. En riktig balanse mellom protein, fett og karbohydrater er viktig for at valpen skal få i seg alt den trenger fysisk. Ekstra magnesium og kalsium vil hjelpe til å sterke ben og muskler. Skjøre og underutviklet fordøyelsessystem gjør at valpen trenger mer pleie og riktig diet for at de skal få i seg nok probiotika som vil beskytte magen deres. Valpefôr som har mye kalsium og fosfor kan bidra til sterkere ben og tenner.

 

Voksefasen til en valp er avhengig av rasen og størrelsen på hunden. Størrelse er en viktig faktor når du velger fôr for valpen din. Fôr laget for små hunderaser er spesielt laget for små og svake kjever. Mat for valper av større raser er ofte fylt med glukosamin og kondroitin som forsterker ledd.

Når og hvordan kan man endre dietten?

Til valpen har blitt ett år skal de få fôr spesielt for valper. Etter det første året kan du endre maten til voksenôr. Det er fortsatt viktig å vite at du aldri skal endre maten til hunden din brått. Hunders fordøyelsessystem trenger en overgangsperiode for å bli vandt til den nye dietten. Du kan starte med å blande ¾ av den vanlige maten med ¼ av den nye. Etter 2 til 3 dager kan du blande halvparten av den nye og den gamle maten, og etter 2 dager til kan du blande ¼ av det gamle fôret med ¾ av det nye. Hele overgangsperioden bær ta rundt 6 dager, hvor den syvende dagen kan bestå av bare det nye fôret.

Det kan fortsatt være nyttig:

Tips

Sensitive Digest 2 kg | Glutenfri oppskrift med begrensede animalske proteinkilder

Med lett fordøyelige proteiner og karbohydrater for en bedre fordøyelse

kr 249,00

Exclusive Digest 2 kg | Lettfordøyelig fôr til katter med sensitivt fordøyelsessystem

Med vegetabilske fibre og FOS for å fremme sunn fordøyelse og riktig opptak av næringsstoffer

kr 229,00

Tips

Sensitive Valp Digest 7 kg | Tørrfôr som støtter utviklings behovene til sensitive valper

Støtter fordøyelse med vegetabilske fibre og frukto-oligosakkarider

kr 669,00

Sensitive Digest Giant 12,5 kg | Glutenfri oppskrift med begrensede animalske proteinkilder

Med lett fordøyelige proteiner og karbohydrater for å fremme jevn fordøyelse

kr 999,00

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi begynte med Husse allerede som valp. Han elsker Husses Prima Plus, som han spiser hver dag sammen med deilig våtfôr.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm, og siden har han elsket Husse. Bamford vokser seg stadig større og er snart klar for å bytte til nytt voksenfôr, som vil passe denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.