Persisk katt

En av de eldste rasene som er kjent for sin korte, flate snute

Den persiske katten er en langhåret katterase som er best kjent for sin korte snute. Persiske katter anses å være en av de mest kjente og eldste blant katteraser.

iconOpprinnelsesland: Iran
iconPersonlighet: Skånsom, kjærlig, intelligent, rolig
iconFrakk: Langhår
iconFarger: Hvit, Rød, Svart, Blå, Krem, Tabby, Skilpadde, Calico, Bicolour
iconKjennetegn: Kort snute
iconForventet levealder: fra 10 til 17 år

Persiske kattunger

Persiske kattunger er veldig milde skapninger som setter pris på deres rolige omgivelser. Når du tar med deg din persiske kattekattunge må du sørge for å gi ham en trygg plass hvor katten din kan bli vant til en ny situasjon på sine egne premisser. La aldri kattungen din være uten tilsyn når den utforsker et nytt hjem. Persiske katter vokser til å bli veldig knyttet til sine familie og mennesker, så sørg for å ta deg tid til å knytte bånd til din persiske kattkattunge. Når katter går gjennom en rask vekstfase i det første året, er det avgjørende å mate den med et sunt og godt balansert kosthold. Kattunge fra Husse-serien inneholder mye protein og komplett med alle viktige næringsstoffer som kreves for å gi katter best utgangspunkt.

Persisk katt ernæring

Å velge et godt kosthold for din persiske katt kan noen ganger være en utfordring. Persere er utsatt for problemer med fordøyelsessystemet, så det kan være en fordel for kattens helse å mate med tørr kattemat laget spesielt for katter med fordøyelsesproblemer. Exclusive Digest fra Husse-serien er laget med lam og ris og kan til og med brukes som en nyhetskilde for proteiner for persiske katter med matallergi. Med sin flate snute og korte kjeve kan persiske katter oppleve vanskeligheter med å spise tørrfôr og få i seg nok vann. Du kan legge til Laxolja-olje i den tørre maten til din persiske katt for å gjøre det lettere å tygge, og supplere kattens diett med Omega-3 og Omega-6 fettsyrer for litt ekstra støtte for kattens pels. Overvåk den persiske kattens spising, og hvis du ser tegn på at katten din har problemer med å spise, kan du prøve å bytte til et godt balansert kosthold med våt mat. Pate Adult fra Husse-serien kan være en god base for våtfôr for din persiske katt.

Anbefalt for voksne persiske katter:

Exclusive Kattunge | Balanced dry food for kittens & mother cats

Exclusive Kattunge is recommended for kittens from weaning to 12 months with high content of animal protein and fat to support healthy growth. Also suitable for pregnant and nursing cats.
growth_plus
Vekst
energy_plus
Energi+
Protein: 34%
Fettinnhold: 21%
Sjekk det ut

Exclusive Digest | Hvete & glutenfri, komplett tørrfôr for voksne katter

Exclusive Digest er hvete og glutenfri oppskrift basert på lam og ris, egnet for katter med sensitive fordøyelsessystem.
wheat_gluten_free
Hvete glutenfri
flora_stimuli
Fordøyelse/Flora Stimuli
Protein: 33%
Fettinnhold: 19%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av persisk katt

Persiske katter er en mellomstor til stor størrelse av katterase med en overflod av lang og silkeaktig pels. Denne katterasen kan ikke forveksles med noen andre, med sin berømte korte snute og store, runde øyne bredt på ansiktet.

Genesis

Selv om den eksakte opprinnelsen til langhårede katter ikke er klar, regnes persiske katter som en av de eldste katteraser i historien. Opprinnelig fra sivilisasjonens vugge, Mesopotamia, var denne kattrasen sannsynligvis resultatet av en naturlig mutasjon. Det antas at persiske katter har bodd sammen med mennesker i omtrent 500 år. De første registreringene av langhårede katter i Europa dateres tilbake til 1620, hvor reisende Pietro Della Valle hadde med seg en katt med lang, silkegrå pels. Gjennom selektiv avl fikk persiske katter de runde hodene og ganske tette kroppene og den silkeaktige pelsen de nå er kjent for. Disse opprinnelig utelukkende grå kattene kan nå finnes i så mange som over 110 fargevarianter.

Utseende

Persiske katter er mest kjent for sine korte snuter med nese som får ansiktene til å virke helt flate. Denne katterasen har runde, vidstrakte øyne som samsvarer med fargen på pelsen, små ører som er avrundet på spissen og noen ganger med pelskopper som vokser inne i ørene. Ørene er satt lavt på de runde hodene. De har kompakte kropper dekket med en lang, silkeaktig og skinnende pels som dekker dem fra hodet til tuppen av halen. Persiske katter har korte, tykke og sterke ben med store og faste poter. Denne rasen har en kort og luftig hale som runder på spissen. Persiske katter kan komme i et stort utvalg av farger, nyanser og mønstre.

Atferd

Persiske katter er usedvanlig milde, rolige og kjærlige. De er svært intelligente, føyelige og blir perfekte husdyr. Denne katterasen er ikke så glad i omverdenen og foretrekker heller å være inne og slappe av på sofaen. Persere foretrekker rolige omgivelser og er veldig rutinemessige - de blir vant til din daglige timeplan og føler seg mest komfortable med liten eller ingen endringer. Til tross for deres kjærlige natur er persiske katter veldig kresne med hvem de velger å elske. Denne rasen er kjent for å forbeholde seg oppmerksomheten utelukkende for sine familiemedlemmer og noen få familiegjester som de ser ofte.

Krav

Som en av de mest tamme katterasene føler persiske katter seg best når de holdes som en innendørs katt helst alene. Deres lange og silkeaktige pels takler ikke smuss godt, den kan floke og matte, noe som gir langvarige stell. De sitter mer enn gjerne på en sofa, stol eller møbler som er i moderat høyde. Persiske katter er ikke så glad i å klatre, så høye kattetrær er ikke nødvendig. Sand kan lett legge seg i persens poter og pels - rengjør kattens boks daglig, ellers kan katten din slutte å bruke den helt.

Daglig pleie

Persiske katter krever en daglig pleierutine. Pelsen må børstes daglig, da den lett kan bli skitten og floke. Månedlige bad for din persiske katt kan hjelpe deg med å holde kappen i god form. Med persiske katter kan du forvente overdreven kloring - tørk av området rundt øynene daglig for å forhindre at det dannes tåreflekker. Denne rasen har store poter med hårbunker som vokser inn mellom potene. Sjekk potene hver dag for å fjerne overflødig søppel og smuss.

Perfekte produkter for persiske katter

Exclusive Digest 2 kg | Lettfordøyelig fôr til katter med sensitivt fordøyelsessystem

Med vegetabilske fibre og FOS for å fremme sunn fordøyelse og riktig opptak av næringsstoffer

kr 229,00

Tips

Laxolja 300 ml | Premium lakseolje som støtter sunn hud og skinnende pels

Velsmakende supplement og en sunn energikilde

kr 169,00

Exclusive Kattunge 2 kg | Komplett ernæring spesielt utviklet for kattunger

Høyt innhold av velsmakende og høykvalitets animalsk protein for en sunn vekst

kr 229,00

4 Sorter, 4 x 100 g | Pakke med 4 poser for katter

Variasjonspakke med 4 forskjellige oppskrifter

kr 49,00

kr 229,00

kr 99,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.