Maine Coon

Mild gigant og en stor elsker av friluftsliv

Maine Coon er den største tamme katterasen. Det er en av de eldste naturlige rasene i Nord-Amerika. Maine Coon er en langhåret katt som er hjemmehørende i delstaten Maine. Maine Coon er en offisiell delstats katt i Maine.

iconOpprinnelsesland: Land
iconPersonlighet: lydig, intelligent, våken, nysgjerrig, lojal, selvsikker, våken, modig
iconCoat: Korthår
iconFarge: Black, Black & Tan, Sable, Red & Black, Grå, Black & Silver
iconKjennetegn: Krøllete pels, kort hale
iconForventet levealder: fra 9 til 13 år

Siden Maine Coon er kjent for sin intelligenst, bør det være ganske enkelt å trene Maine Coon-kattungen din. Begynn å trene så snart som mulig, så når katten din vokser opp vil han vite å respektere grenser du har satt. Lydighetstrening kan også oppfylle kattens daglige fysiske og mentale stimuleringsbehov. Husk - positiv forsterkning gjør underverker i trening. Når katten din gjør noe uakseptabelt, bruk et leketøy for å distrahere katten og flytte fokus til et leketøy eller skrapebrett som den kan bruke. Fra de første dagene blir Maine Coon-kattungen vant til å håndtere - sjekke og trimme klør, rense tenner, øyne eller ører. Dette vil i stor grad forbedre kattens oppførsel under rutinemessige veterinærkontroller eller nødvendig daglig pleie. Maine Coons kommer vanligvis godt overens med andre dyr, men en viss grad av sosialisering er alltid en god idé med kattunger. For å fremme riktig utvikling og vekst av din Maine Coon-katt, velg et godt balansert kosthold sammensatt av naturlige ingredienser av høy kvalitet for å passe kattungens diettbehov. Kattunge fra Husse-serien er utviklet med tanke på kattungenes behov og bør fôres fra avvenning til kattungen blir 1 år.

Maine Coons ernæring

Som den største tamme katterasen som er ganske energisk, må Maine Coons mates kvalitetsmat med en riktig balanse mellom protein og fett som passer til deres ideelle daglige kaloriinntak. Eksklusivt Lyster Care tørrfôr fra Husse-serien vil forsyne katten din med alle nødvendige næringsstoffer og holde Maine Coonen i god form og helse. Eksklusivt Lyster Care tørrfôr vil støtte helsen og tilstanden til kattens pels, siden den er rik på Omega-3 og Omega-6 fettsyrer. Som den største katterasen som har blitt domestisert, er Maine Coons utsatt for hofteleddsdysplasi, så tilskudd med kondroitin og glukosamin anbefales med voksne og eldre katter av denne rasen. Artro eller Artro Plus fra Husse-serien vil fremme leddstyrke og helse.

Anbefalt for Maine Coon:

Exclusive Kattunge | Balanced dry food for kittens & mother cats

Exclusive Kattunge is recommended for kittens from weaning to 12 months with high content of animal protein and fat to support healthy growth. Also suitable for pregnant and nursing cats.
growth_plus
Vekst
energy_plus
Energi+
Protein: 34%
Fettinnhold: 21%
Sjekk det ut

Exclusive Lyster Care | Komplett ernæring for voksne katter

Exclusive Lyster Care er en oppskrift med høyt energiinnhold for katter med sensitiv hud og høyere energibehov.
healthy_shiny_coat
Hud & Pels
energy_plus
Energi+
Protein: 32.0%
Fettinnhold: 21.0%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av Maine Coon

Med tittelen den største tamme katterasen, måler Maine Coons vanligvis mellom 25 og 41 cm i høyden og kan nå en lengde på opptil 97 cm. Maine Coons er store og solide katter som er bygget for å tåle tøft klima.

Utseende

Maine Coons er store i størrelse, med hanner som når opptil 97 cm i lengde. Katter av denne rasen har lang, glatt og raggete pels. De er bygget proporsjonalt med et middels stort hode og en synlig firkantet snute. Maine Coons har en muskuløs og solid kropp og bredt bryst. Halen er lang og kraftig. Denne rasen har store og godt tuftede ører og uttrykksfulle, vidsatt øyne. Maine Coon bruker lengre tid på å modnes fysisk enn andre katteraser - deres fulle størrelse nås normalt ikke før de er tre til fem år gamle, mens andre katter bruker omtrent ett år.

Oppførsel

Maine Coons er kjent for å ha intelligens over gjennomsnittet, noe som gjør dem svært trenbare. Katter av denne rasen blir ofte referert til som "milde giganter" på grunn av deres milde legning. De er lojale mot familien sin, men ikke masete. Maine Coons er ganske uavhengige og er generelt ikke mye av en "innekatt". Men de har en tendens til å komme ganske godt overens med mennesker eller hunder og er ganske avslappet i selskapet. De er kjent for å være vennlige og lekne. Maine Coons viser en viss fascinasjon for vann og er vanligvis ganske vokale. De kan ofte hyle, kvitre, trille eller lage en vokalisering de er i stand til.

Krav

Høy intelligensnivå av Maine Coon betyr at disse kattene krever mer mental stimulering for å holde dem glade og sunne. Å utfordre dem med leker eller spill av alle slag vil holde dem i topp ytelse. Siden Maine Coons elsker friluftsliv vil de gjerne lære å gå i bånd og bli med deg på en tur eller fottur. Disse kattene er middels energiske, så en daglig tur eller lek ute i en hage eller park vil være nok til å dekke deres fysiske stimuleringsbehov.

Daglig omsorg

Med sin lange pels sørger Maine Coons for kraftige skjæringer. Børsting 2-3 ganger i uken vil bidra til å fjerne de døde hårene og forhindre floker eller matter. Hvis det oppstår floker, kan Maine Coon-katten din løsne det sammenfiltrede håret og kvitte seg med akkumulert skitt. Husk å aldri bade din Maine Coon mer enn en gang i måneden, og bruk alltid sjampo laget spesielt for katter. Noen eiere velger å trimme Maine Coons pels litt. Klipp kattens klør ved behov.

Perfekte produkter for Maine Coon

Opus Lynx 2 kg | Kornfritt fôr til katter med sensitiv hud og fordøyelse

Rik på animalsk protein og fett for å gi energi til kattens aktive livsstil

kr 239,00

kr 229,00

Exclusive Kattunge 2 kg | Komplett ernæring spesielt utviklet for kattunger

Høyt innhold av velsmakende og høykvalitets animalsk protein for en sunn vekst

kr 229,00

Exclusive Lyster Care 2 kg | Tilpasset aktive katter og katter med sensitiv hud og pels

Med høyt protein- og fettinnhold for å tilfredsstille aktive katters behov

kr 229,00

kr 99,00

Tuna Recipe | Eske med 12 poser smakfull mousse

Måltidstopper og forrett for katter

kr 160,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.