Siamesisk katt

Muskeløs, elegant og veldig pratsom

Den siamesiske katten er den eldste huskatten og er også kjent for å være den mest høylytte blant huskatter.

iconOpprinnelsesland: Thailand, Kina
iconPersonlighet: Vokal, hengiven, intelligent, aktiv, sosial
iconFrakk: korthår
iconFarger: Seal point, Blue point, Lilac point, Chocolate point
iconKjennetegn: Punktfarging, blå, mandelformede øyne, trekantet hode, store ører
iconForventet levetid: fra 8 til 15 år

Siamesiske kattunger

Siamesiske kattunger er ganske aktive og energiske. De er veldig glade i lek i hvilken som helst form, så sørg for å alltid finne litt tid på dagen til å leke med katten din. Spilletid oppfyller kattens behov for fysisk aktivitet og gir deg en flott mulighet til å knytte bånd med kattungen din. Når du vil lære katten din noen regler eller grenser, husk å bruke ros og belønning, da det er den mest effektive måten å trene kattungen din. I det første året vokser kattunger raskt, så det er viktig å mate den med et godt balansert kosthold bestående av sunne og naturlige ingredienser for kattungens helse og riktig utvikling. Kattunge fra Husse-serien er tørrfôr for kattunger og vil forsyne kattungen din med alle nødvendige næringsstoffer og alle viktige kosttilskudd, som taurin for øynene og hjertestøtten, vitamin A og E for å styrke kattungens immunitet, samt Omega-3 og Omega -6 fettsyrer som kan hjelpe med kattens pels og hudtilstand.

Siamesiske katters ernæring

Ideelt sett bør din siamesiske katt spise et balansert, rikt og variert kosthold. En kombinasjon av våt og tørr mat laget av naturlige ingredienser av høy kvalitet, vil fungere bra for din siameser. Disse kattene er kjent for å ha følsomme mager, så det kan være et utmerket valg å velge mat laget spesielt for katter med delikate fordøyelsessystemer. Både Opus Lynx og Exclusive Digest fra Husse-serien vil være et fantastisk vedlikeholdsdiett for din katt. Du kan forbedre dietten til din siamesiske katt med Exclusive Aptit våtfôr laget av friske og naturlige ingredienser - du kan servere den mellom måltidene eller som et tilsetningsstoff til kattens tørrfôr for å øke smak og væskeinnhold. Siden siamesiske katter elsker å holde seg rene og vil tilbringe mesteparten av dagen med å slikke seg, kan de oppleve hårkuler oftere enn andre katter. Tilskudd med Kattmalt - en naturlig pasta laget av malt og spesifikke fettstrukturer vil reduserer risikoen for hårballutvikling og virker mot unødvendig oppkast av hårball.

Anbefalt for siamesiske katter voksne:

Exclusive Kattunge | Balanced dry food for kittens & mother cats

Exclusive Kattunge is recommended for kittens from weaning to 12 months with high content of animal protein and fat to support healthy growth. Also suitable for pregnant and nursing cats.
growth_plus
Vekst
energy_plus
Energi+
Protein: 34%
Fettinnhold: 21%
Sjekk det ut

Opus Lynx | Komplett, kornfri ernæring for voksne katter

Opus Lynx er en korn- og glutenfri oppskrift inspirert av dietten til vill gaupe, rik på protein og fett, lite karbohydrater.
grain_free
Kornfri
gluten_free
Gluten fri
Protein: 40.0% (90% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 20.0%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av siamesisk katt

Siamesiske katter er en mellomstor rase som virker veldig slank og høy, med en langstrakt torso og lange ben. En av de siamesiske kattenes særegne trekk er deres punktfarging, der ansiktene, ørene, potene og halen er mørkere enn resten av kroppen.

Genesis

Siamesisk katt anses å være den eldste katterasen av dem alle. Denne rasen ble først beskrevet og illustrert i manuskripter kalt "Tamra Maew" (Cat Poems), anslått å være skrevet fra det 14. til det 18. århundre. Til tross for rasenes lange historie, ble de ikke sett i Europa før på slutten av 1800-tallet, da de ble utstilt på Crystal Palace Cat Show i London. USAs diplomat stasjonert ved konsulatet i Thailand brakte den første siameserkatten til USA som en gave til president Rutherford Hayes og hans kone. Den siamesiske katten er en naturlig rase, noe som betyr at dens særegne fargeområder er resultatet av en genetisk mutasjon. I dag kan siamesiske katter komme i en rekke forskjellige punktfarger.

Utseende

Takket være den slanke torsoen, de lange beina og det smale trekantede hodet, ser siamese katter veldig magre ut. De har smale munnkurver og haler som synlig tynnes ut mot spissen. Fargepunktsfrakken gir dem et veldig elegant utseende. Siamesiske katter skal ha ansiktene, ørene, potene og halene betydelig mørkere enn resten av kroppen, og deres punktfarging skal være solid i fargen. Denne rasen har mandelformede og skrå øyne som er blå og intense i fargen. Store og brede ører er satt på sidene av hodet på en slik måte at de følger hodets trekantede form. Overkroppen er bygget proporsjonalt - armene på disse kattene skal ikke være bredere enn hoftene.

Atferd

Disse kattene er veldig kjærlige og glad i å kose med menneskene sine. De er veldig sosiale, men kan bli spesielt knyttet til én person utelukkende. I noen tilfeller kan siamesiske katter utvikle separasjonsangst eller depresjon når de blir alene i lengre perioder. Av den spesielle årsaken blir katter av denne rasen ofte kjøpt i par, slik at de kan holde hverandre selskap. Siamesiske katter vil gjerne følge deg i enhver oppgave og aktivitet rundt huset. Disse kattene er aktive og energiske og vil glede seg over fysisk aktivitet. De er også veldig vokale og kan bruke sin høye stemme mens de krever oppmerksomhet. De er også lekne, selv som voksne, og blir ofte beskrevet som mer hundeaktige enn andre katter.

Krav

Denne rasen kan være litt krevende og sosial. De elsker å ha en følgesvenn og alene kan de føle seg elendige og til og med utvikle depresjon og separasjonsangst. Massevis av kjærlighet vil holde siameserne lykkelige og i best mulig mental form. Som en ganske intelligent katterase, vil siamesiske katter kreve litt stimulering med puslespill. På toppen av det vil disse kattene trenge litt fysisk aktivitet - de vil mer enn gjerne jage noen leker og klatre på kattetrær.

Daglig pleie

Med sin korte pels som ligger flatt mot huden, trenger ikke siamesiske katter noen spesiell pleie. Ukentlig vedlikehold med børste vil være mer enn nok til å fjerne døde hår og distribuere hudoljer. Disse kattene er gode til å holde seg rene, så du trenger bare å gi dem et bad hvis de blir spesielt skitne. Husk å trimme kattens klør regelmessig.

Perfekte produkter for siamesiske katter

Tuna Recipe | Eske med 12 poser smakfull mousse

Måltidstopper og forrett for katter

kr 160,00

4 Sorter, 4 x 100 g | Pakke med 4 poser for katter

Variasjonspakke med 4 forskjellige oppskrifter

kr 49,00

Opus Lynx 2 kg | Kornfritt fôr til katter med sensitiv hud og fordøyelse

Rik på animalsk protein og fett for å gi energi til kattens aktive livsstil

kr 239,00

Lynx Senior 7 kg | Kornfritt fôr til eldre katter med sensitiv hud og fordøyelse

Med glukosamin for å støtte optimal leddhelse og mobilitet

kr 679,00

Tips

Laxolja 300 ml | Premium lakseolje som støtter sunn hud og skinnende pels

Velsmakende supplement og en sunn energikilde

kr 169,00

kr 99,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.