Valpens første tur til veterinær – når og hvorfor?

ValpHelse

Det første besøket hos veterinæren er en veldig stresset situasjon for valpen. Uheldigvis kan du ikke hoppe over dette skrittet – valpen trenger grunnleggende vaksiner som vil gi beskyttelse mot mange sykdommer.

Når er det på tide å besøke veterinæren?

Du skal ikke tenke på å ta valpen til veterinæren den første uken den bor hos deg. Det er unødvendig stressende – de første dagene på et nytt sted er allerede vanskelige nok for valpen. Veterinæren vil stille deg mange spørsmål om valpens oppførsel ved det første besøket, så det er viktig at du får tid til å få mest mulig informasjon. Når valpen er blitt komfortabel med å ha deg i nærheten vil det bli mye lettere å hjelpe den å slappe av i stressede situasjoner. Så lenge ikke noe bekymringsfullt skjer, som f’eks. At valpen kaster opp, får diarè, har dårlig apetitt eller virker apatisk kan du vente med å gå til veterinæren til etter en uke eller to er gått.

Hva er det første besøket hos veterinæren?

Den første kontrollen hos veterinæren er først og fremst en anledning til å få oversikt over valpens generelle helse og velbefinnende. Veterinæren vil veie hunden for å bedømme veksten. En frisk valp skal legge på seg regelmessig, som er et sikkert tegn på sunn utvikling. Å finne kroppsvekten på valpen er veldig viktig for å bestemme riktig dose medisiner om det skulle bli nødvendig. Etter å ha veid valpen vil veterinæren sjekke den generelle helsen ved å se øyne, ører, munn og pels. Det siste skrittet er vanligvis å sjekke temperatur. Auskaltasjon på lunger og mage palpasjon. Noen ganger ved første besøk vil veterinæren gi grunnleggende vaksinasjoner eller medisiner. Til slutt vil veterinæren informere deg om den neste påkrevde kontrollen.

Anbefalt for Valper (Valpe kjærlighet):

Opus Farm | Komplett og kornfri ernæring for aktive hunder med sensitiv mage

Opus Farm er et korn- og glutenfritt fôr egnet for aktive hunder med et sensitivt fordøyelsessystem. En oppskrift med mye protein og fett, og lite karbohydrater.
grain_free
Kornfri
mono_protein
Begrensede animalske proteinkilder
Rasestørrelse: Alle rasestørrelser
Protein: 38.0% (84% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 20.0%
Sjekk det ut

Opus Lynx | Komplett, kornfri ernæring for voksne katter

Opus Lynx er en korn- og glutenfri oppskrift inspirert av dietten til vill gaupe, rik på protein og fett, lite karbohydrater.
grain_free
Kornfri
gluten_free
Gluten fri
Protein: 40.0% (90% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 20.0%
Sjekk det ut

Spørsmål og bekymringer?

Et besøk hos veterinæren er en glimrende anledning til å stille spørsmål du har etter å ha fått valpen hjem. Spesielt hvis det er din første hund skal du ikke være redd for å stille spørsmål – veterinæren svarer gjerne på de spørsmål du måtte ha som kan hjelpe det til å ta best mulig vare på hunden din. Hvis noe i din hunds oppførsel bekymrer deg eller du ikke skjønner, snakk med veterinæren. De første stundene med valpen kan være en utfordring, og du trenger til til å forstå din nye venn. Lurer du på hvilken diett du skal gi hunden? Hvilke leker du skal velge? Veterinæren kan og vil hjelpe deg med tiltrengte råd.

Andre produkter for valper:

Tips

Sensitive Digest 2 kg | Glutenfri oppskrift med begrensede animalske proteinkilder

Med lett fordøyelige proteiner og karbohydrater for en bedre fordøyelse

kr 249,00

Sensitive Digest Giant 12,5 kg | Glutenfri oppskrift med begrensede animalske proteinkilder

Med lett fordøyelige proteiner og karbohydrater for å fremme jevn fordøyelse

kr 999,00

Exclusive Digest 2 kg | Lettfordøyelig fôr til katter med sensitivt fordøyelsessystem

Med vegetabilske fibre og FOS for å fremme sunn fordøyelse og riktig opptak av næringsstoffer

kr 229,00

Tips

Sensitive Valp Digest 7 kg | Tørrfôr som støtter utviklings behovene til sensitive valper

Støtter fordøyelse med vegetabilske fibre og frukto-oligosakkarider

kr 669,00

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.