Alt du trenger å vite om ormekur til valpen din

HelseMage

Å gi valpen din en ormekur er obligatorisk før hunden din kan få noen av de grunnleggende vaksinene. Valper er ekstremt utsatt for parasittiske infeksjoner, og statistisk sett lider nesten 100% av valpene av infeksjon med rundorm.

Hvorfor er det viktig å gi ormekur til og med til valper?

Hunder, spesielt i ung alder, er usedvanlig nysgjerrige skapninger. Under en spasertur og vurdering av omgivelsene vil de gjerne snuse, slikke eller prøve å spise noe de synes er interessant. På denne måten får parasitter tilgang til hundens fordøyelsessystem, der de finner gunstige betingelser for å vokse. Ubehandlet parasittisk infeksjon kan føre til et stort utvalg av helseproblemer. Ormer i hundens kropp utgjør en trussel for alle som kommer i kontakt med hunden, ettersom mennesker lett kan bli smittet med den samme typen parasitter.

„Vei hunden din hvis den samsvarer med den definisjonen og registrer den vekten som hans idealvekt”

Ormekurplan

Det tidligste du kan orme en valp er etter at hunden din blir 3 uker gammel. Andre runde med ormekur gis vanligvis til hunder når de er 5 uker gamle. Tredje runde med ormekur bør administreres etter at valpen din blir 8 uker gammel. Den fjerde ormekuren bør planlegges etter at hunden din blir 11 uker gammel. Ormekur administreres vanligvis en uke før de grunnleggende, profylaktiske vaksinasjonene. Etter de fire nøkkeldosene med ormekur er medisinen vanligvis gitt basert på nivået av mulig eksponering for parasitter. For å redusere risikoen for infeksjon kan du gi hunden din er ormekur hver 4.-6. måned.

Hva skal jeg bruke som ormekur for en valp?

Gå til din lokale veterinær for å finne ormekur til en valp. På klinikken vil hunden din bli veid og kontrollert, slik at veterinæren din kan administrere riktig dose av medisinen. Aldri orm valpen din hvis du ikke er sikker på hvordan du skal dosere medisinen riktig, du ikke vet valpens eksakte vekt eller helsetilstand. Du kan bruke en mengde produkter for en slik behandling, alt fra tabletter, dråper til salver. Hvis hunden din ikke er så glad i å spise tablettene sine, kan du bruke dråper du legger i hundens hals - de er enkle å påføre og svært effektive.

En overvektig hund kan også lide av leddgikt og problemer med å bevege seg på grunn av den vekten.

Anbefalt for sunn mage:

Opus Farm | Komplett og kornfri ernæring for aktive hunder med sensitiv mage

Opus Farm er et korn- og glutenfritt fôr egnet for aktive hunder med et sensitivt fordøyelsessystem. En oppskrift med mye protein og fett, og lite karbohydrater.
grain_free
Kornfri
mono_protein
Begrensede animalske proteinkilder
Rasestørrelse: Alle rasestørrelser
Protein: 38.0% (84% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 20.0%
Sjekk det ut

Opus Lynx | Komplett, kornfri ernæring for voksne katter

Opus Lynx er en korn- og glutenfri oppskrift inspirert av dietten til vill gaupe, rik på protein og fett, lite karbohydrater.
grain_free
Kornfri
gluten_free
Gluten fri
Protein: 40.0% (90% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 20.0%
Sjekk det ut

Valpen etter ormekur

Ormekur kan påvirke hundens fordøyelse og utskillelse. Rett etter at kuren er gitt kan hunden din oppleve diaré, men det er en typisk reaksjon. Hver hund kan reagere annerledes på ormekur - hunden din kan oppleve oppkast, døsighet eller apati. Bivirkningene bør ikke vare lenge, så hvis hunden din opplever symptomer som varer lenger enn én eller to dager burde du kontakte veterinæren umiddelbart.

Det kan fortsatt være nyttig:

Tips

Sensitive Digest 2 kg | Glutenfri oppskrift med begrensede animalske proteinkilder

Med lett fordøyelige proteiner og karbohydrater for en bedre fordøyelse

kr 249,00

Sensitive Digest Giant 12,5 kg | Glutenfri oppskrift med begrensede animalske proteinkilder

Med lett fordøyelige proteiner og karbohydrater for å fremme jevn fordøyelse

kr 999,00

Exclusive Digest 2 kg | Lettfordøyelig fôr til katter med sensitivt fordøyelsessystem

Med vegetabilske fibre og FOS for å fremme sunn fordøyelse og riktig opptak av næringsstoffer

kr 229,00

Tips

Sensitive Valp Digest 7 kg | Tørrfôr som støtter utviklings behovene til sensitive valper

Støtter fordøyelse med vegetabilske fibre og frukto-oligosakkarider

kr 669,00

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.