Bengal katt

Aktive og energiske, liker høyder og vann

Bengal katt er en tammet katterase som ser ut som en villkatt. Med flekker og rosetter på pelsen ligner Bengal-katter på Leoparder som lever i naturen.

iconOpprinnelig nasjonalitet: USA
iconPersonlighet: Aktive, forsiktige, smidige og reservert
iconPels: Korthåret
iconFarger: Brun tabby, segl mink tabby, svart sølv tabby og marmor lynpunkt
iconKjennetegn: Flekkete pels, mager bygget
iconForventet levealder: Fra 12 til 16 år

Bengal kattunger

Bengal katter kan bruke lengre tid på å bli vandt til helt nye omgivelser. Vær tålmodig og gi bengal katter god tid til å bli komfortable. Så fort disse kattene blir vandt med. omgivelsene sine blir de energiske og lekende kattunger som trenger mye mental og fysisk aktivitet. Bengal katter er intelligente katter som ikke skal ha problemer med. å lære seg ting. Belønning er alltid effektivt med kattunger, så vær klar med godbiter når kattunger gjør noe bra. Både kyllingfilet og tunfisk oppskrift fra Husse er gode alternativer for godbiter. Katter voksen mye mellom den andre og sjette måneden, så et bra kosthold er viktig i utviklingen deres. Gi Bangal katten din fôr som er spesielt laget for kattunger, som Kattunge fra Husses utvalg. Da katten har blitt 1 år, skal du endre fôret til voksenfôr, men husk at katten trenger en overgansperiode når du endrer maten så den blir vant til en ny diet.

Bengalsk katts ernæring

Bengalkatter er trolig en av de mest aktive kattrasene. De er livlige og smidige, og trenger derfor et godt kosthold som passer alle deres ernæringsmessige behov. Det er imidlertid verdt å merke seg at siden forfedrene til bengalkatten var vant til å spise hovedsakelig kjøtt, derfor trenger de ingredienser som er rike på gluten og korn kan føre til fordøyelsesproblemer. En kornfri og glutenfri diet som er rik på protein kan være det beste alternativet. Opus Lynx fra Husse-serien er laget med poteter og kylling, inneholder mye fett, protein og lite karbohydrater - et kosthold som er inspirert av Lynx ernæring.

Anbefalt for voksne bengalkatt:

Exclusive Kattunge | Balanced dry food for kittens & mother cats

Exclusive Kattunge is recommended for kittens from weaning to 12 months with high content of animal protein and fat to support healthy growth. Also suitable for pregnant and nursing cats.
growth_plus
Vekst
energy_plus
Energi+
Protein: 34%
Fettinnhold: 21%
Sjekk det ut

Opus Lynx | Komplett, kornfri ernæring for voksne katter

Opus Lynx er en korn- og glutenfri oppskrift inspirert av dietten til vill gaupe, rik på protein og fett, lite karbohydrater.
grain_free
Kornfri
gluten_free
Gluten fri
Protein: 40.0% (90% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 20.0%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av en Bengal katt

Bengal katt er en medium til stor katterase som ligner sine villkusiner. Bengalkatter er magre, muskuløse og sterke i byggingen og kan lett skilles ut av pelsen som er dekket av rosetter eller flekker.

Gener

Bengalkatter ble oppkalt etter den asiatiske leopardkattens vitenskapelige navn, som de opprinnelig ble avlet fra. De første forsøkene på å krysse ville asiatiske leopardkatter med en huskatt begynte i Belgia, men ingenting ble oppfylt, ettersom oppdrettere stoppet opp etter en eller to generasjoner. År senere ønsket Jean Mill, en oppdretter fra Arizona, å oppnå et pelsmønster som er typisk for ville bengalskatter i en tammet rase. Etter mange forsøk nådde Mill endelig målet sitt: en katt med flekkete pels, ansikt med et uttrykk for en villkatt og mild karakter.

For å bli betraktet som en husbengalskatt av de store kattregistrene, må en bengal være minst fire generasjoner eller mer fra den asiatiske leopardkatten.

Utseende

Denne kattrasen regnes som en middels til stor katterase med voksne hanner som veier opptil 8 kg. Bengalkatter virker muskuløse, men magre, med sterke ben som er middels lange. Bengalkattet har et bredt hode som er lengre enn det er bredt, med middels til små ører satt mot sidene av hodet. Øynene er store og nesten runde. Denne rasen er mest kjent for sin pels. Bengalkatter har en middels lang, delikat og silkeaktig pels. I full sollys kan Bengals pels virke skinnende, som om den er støvet av gullglitter. Denne rasen kan ha et stort utvalg av former som skaper sitt karakteristiske flekkete utseende - prikker, flekker, rosetter, halvmåner eller potetrykk.

Oppførsel

Med sine forfedre i villkatter, er Bengalkatter en veldig aktiv, smidig og energisk katterase som kan være utfordrende. De trenger mye fysisk aktivitet som kan omfatte å leke henting, klatre til tilgjengelige høyder eller til og med svømming. Lite aktive Bengalkatter kan utvikle uønskede og til og med destruktive vaner. Siden disse kattene har ganske kvikke poter, kan de lett vende seg for å hente personlige eiendeler eller trekke ting ned fra bord eller hyller rundt huset. Bengalkatter er veldig glad i vann, så sørg for at du ikke gir tilgang til akvarier eller dammer, da katten din gjerne prøver å fiske etter levende skapninger. Du kan til og med forvente at Bengal-katten ofte blir med deg i badekar eller dusj.

Krav

Bengal katter er veldig aktive og intelligente, og trenger mye fysisk og mental stimulering for å holde seg i best mulig form. Disse kattene er glad i å klatre, så du må forsyne bengalskatten din med minst ett høyt kattetre. Bengal katter vil elske alle puslespill leker som vil utfordre dem til å tenke og trene sinnet.

Daglig pleie

Med sin korte til middels lange pels trenger ikke Bengal katter noen spesiell pleie. Børsting en gang i uken vil bidra til å bli kvitt dødt hår og minimere risikoen for at hårkuler dannes i kattens fordøyelsessystem. I løpet av sesongen katten bytter pels, som er hovedsakelig om våren og vinteren, anbefales det å børste katten din daglig. Trim kattens klør når de blir for lange, ellers vil du se kattens poter hekte seg på møbler eller klærne dine.

Perfekte produkter for Bengal katt

Opus Lynx 2 kg | Kornfritt fôr til katter med sensitiv hud og fordøyelse

Rik på animalsk protein og fett for å gi energi til kattens aktive livsstil

kr 239,00

Tips

Laxolja 300 ml | Premium lakseolje som støtter sunn hud og skinnende pels

Velsmakende supplement og en sunn energikilde

kr 169,00

Lynx Senior 7 kg | Kornfritt fôr til eldre katter med sensitiv hud og fordøyelse

Med glukosamin for å støtte optimal leddhelse og mobilitet

kr 679,00

Tuna Recipe | Eske med 12 poser smakfull mousse

Måltidstopper og forrett for katter

kr 160,00

Aktivitetsleke | Leke med fjær

Aktiviseringsleke til katt med fjær og bjelle

kr 45,00

kr 99,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.