Golden Retriever

Rolig, vennlig og alltid klar til å jobbe

Golden Retriever er en middels stor pistolhund som opprinnelig ble avlet for å hente skuddender og viltfugler under jaktfester. Rasens "retriever" -navn refererer til dets evne til å hente skuddspill uskadet takket være den myke munnen.

iconOpprinnelsesland: Storbritannia, Skottland, England
iconFCI-klassifisering: Gruppe 8, seksjon 1 Retrievers # 111
iconTemperament: Intelligent, pålitelig, snill, vennlig, selvsikker
iconFarger: Lys Gylden, Krem, Mørk Gyllen, Gyllen
iconVekt: Kvinne: 25–32 kg, Mann: 30–34 kg
iconHøyde: Kvinne: 51–56 cm, Mann: 56–61 cm
iconForventet levetid: fra 10 til 12 år

Golden Retriever valper

Golden Retrievers har rykte på seg for å være en svært samarbeidsvillig rase, og de fleste valpene er veldig enkle å trene. Denne rasen krever ingen streng trening siden de reagerer best på positiv og optimistisk treningsstil. På grunn av deres intelligens og ønske om å behage eieren, kan de lett bli lært opp mange triks og alle nødvendige kommandoer. Gi alltid valpen et sunt kosthold som passer til alle diettbehovene. Valper av denne rasen har en tendens til å vokse ganske raskt, så det er nødvendig å mate et kosthold som sikrer riktig utvikling. Golden Retrievers er utsatt for hoftedysplasi, så mat som inneholder glukosamin og kondroitin som gir sunn leddstruktur og funksjon anbefales. Valp Maxi er et godt valg for mellomstore og store hunderaser valper.

Golden Retriever’s ernæring

Golden Retriever, på samme måte som Labrador Retriever, elsker å spise. Denne rasen kan lett gå opp i vekt og bli overvektig. Et godt balansert kosthold og mating av to faste måltider om dagen kan bidra til å kontrollere hundens vekt. Golden Retrievers kan oppleve mange genetiske lidelser og andre helseproblemer. Denne rasen kan lide av kreft, hjertesykdommer og hoftedysplasi. Å supplere hundens diett med tilsatt taurin kan bidra til å støtte hjertefunksjonen, L-karnitin vil støtte fettforbrenning mens glukosamin og kondroitin sørger for riktig leddfunksjon. Ved å supplere hundens diett med Artro Plus vil et supplement som inneholder glukosamin og kondroitin ta vare på leddene. Prima Plus vil fungere bra som en hoveddiet til Golden Retriever.

Anbefalt for voksne Golden Retriever:

Prima Plus | Komplett og balansert ernæring for voksne hunder som trenger å vedlikeholde vekten

Prima Plus passer for hunder med normalt eller lavt energibehov. Tilsatt C vitamin, moderat fett og kaloriinnhold vil holde hunden i form og forebygge overvekt.
l_carnitine
L-carnitine
mobility
Mobilitet
Rasestørrelse: Alle rasestørrelser
Protein: 22.5% (60% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 10.0%
Sjekk det ut

Sensitive Digest Giant | Hypoallergisk tørrfôr for hunder av store raser med fordøyelses problemer

Digest Giant er et glutenfritt produkt med begrensede kilder til animalsk protein, egnet for hunder som lider av allergier og/eller sensitive fordøyelsessystemer. Tilsatt kondroitin og glukosamin for å støtte leddhelsen og tilpasset kibblestørrelse for kjevene til store og gigantiske raser.
hypo_allergenic
mobility
Mobilitet
Rasestørrelse: Store raser
Protein: 24.0% (73.5% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 14.0%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av Golden Retriever

Golden Retrievers er mellomstore og sterkt bygget. Med sin høye treningsevne sørger de for gode funksjonshemmede assistansehunder så vel som jakt- og redningshunder.

Genesis

Golden Retrievers historie begynte et sted på midten til slutten av 1800-tallet. Scottish Gentry trengte en retrieverhund som var i stand til å hente vilt både fra vann og land som var egnet for sitt sumpete jaktområde med dammer, elver og bekker. Fra krysningen av eksisterende retrievere med vannspanier dukket det første kullet med Golden Retrievers opp. Disse ble deretter brukt i et ytterligere avlsprogram som inkluderte Irsk Setter, Bloodhound og mindre Newfoundland.

Utseende

Golden Retriever fremstår som balansert og kraftig i bygningen. De har en tykk, meislet snute og bredt hode med trekantede, floppete ører. Ansiktsuttrykket deres betraktes som vennlig. Golden Retrievers har middels lang, tett dobbel strøk med en svak bølge. Den indre pelsen gir denne hunderasen varme i kaldt vær og holder dem kjølig om sommeren, mens ytterpelsen frastøter vann mens de svømmer. De vanligste pelsfargene er vanligvis gyldne eller kremfargede. De har pelsfjærene langs baksiden av både bak- og frontbeina, foran på nakken og under halen.

Atferd

Golden Retrievers er intelligente og svært opplærbare. De er alltid fokusert på en gitt oppgave, noe som gjør dem til en flott arbeidshund. Denne rasen elsker å jobbe og vil ikke stoppe før de kollapser. Det er nødvendig å overvåke hunden din for å forhindre overarbeid. Golden Retrievers er aktive og veldig glad i moro. Med riktig fysisk stimulering gir denne rasen en veldig rolig og tålmodig (også med barn) følgesvenn, noe som gjør dem til et flott familiekjæledyr. Golden Retrievers antas å være en av de roligste rasene siden de sjelden bjeffer i sitt daglige liv. Under leketid eller møte med fremmede kan de sees å bjeffe oftere. Denne hunderasen er veldig tillitsfull og forsiktig og veldig sosial, både med familien og fremmede. De gir ikke en stor vakthund. Golden Retrievers er aktive og instinktivt glad i vann og svømming.

Krav

Golden Retrievers stammer fra sportshunder og krever jevn fysisk og mental trening for å holde seg lykkelig og sunn. De bør få omtrent en times aktivitet om dagen. Denne rasen elsker å hente og svømme, men kan også være en flott følgesvenn under fotturer eller jogging. Golden Retrievers anses å være en av de lyseste hunderaser. De er ivrige etter å behage eieren og utføre oppgaver, som kan brukes til mye nødvendig mental stimulering. Enhver oppgave eller spill som krever at de henter noe for å holde munnen opptatt, vil tilfredsstille deres behov for henting og forhindre uønsket tygging eller biting.

Daglig pleie

To ganger i året, nettopp om våren og vinteren, vil Golden Retrievers gå gjennom kraftig røyteperiode. Hyppig børsting og et månedlig bad hjelper deg med å bli kvitt uønskede døde hår. Hele året krever Golden Retrievers tykke og lange pels litt børsting for å forhindre at den mattes. I tillegg kan noen av de lengste strengene fjærende på baksiden av bena deres vikle seg - å trimme hundens pels kan forhindre at dette skjer. Denne rasen kan produsere en ubehagelig hundelukt, som kan avhjelpes med vanlig bading. Vær forsiktig så du ikke striper strøk av naturlige oljer.

Perfekte produkter for Golden Retriever

Sensitive Digest Giant 12,5 kg | Glutenfri oppskrift med begrensede animalske proteinkilder

Med lett fordøyelige proteiner og karbohydrater for å fremme jevn fordøyelse

kr 999,00

Optimal Giant 12 kg | Balansert tørrfôr for hunder av store raser

Med høykvalitets protein og taurin for å støtte sterke muskler og et sunt hjerte

kr 879,00

Prima Plus 2 kg | Komplett og balansert ernæring for voksne hunder som trenger å vedlikeholde vekten

Med glukosamin for å støtte optimal leddhelse og mobilitet

kr 229,00

Tips

Valp Maxi 12 kg | Balansert ernæring for valper og mødre av store raser

Med taurin for å støtte et sunt hjerte under lang vekstperiode

kr 899,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.