Urinveisproblemer hos katter – hvorfor er det så vanlig?

Problemer med urinsystemet

Ville katter har aldri blitt lært å drikke vann. I mange år fikk disse rovdyrene sin daglige væske gjennom byttene sine. Selv om huskatter har utviklet seg en hel del er det mange likheter. Å drikke rent vann er fortsatt noe katter finner unaturlig og upraktisk, noe som er grunnen til at de ofte sliter med. urinveisproblemer.

Ikke mange katter vil drikke vann fra en skål. Selv om du kan oppleve at katten din gjør det, vil de mye heller preferere å drikke fra en kattefontene eller kran. Selv med mange innovative løsninger til å få katter til å drikke, får de fleste i seg for lite væske. Hvordan kan man da sørge for at katten får i seg nok vann?

Våtfôr vs tørrfôr

Våtfôr er det beste alternative for katter. Med væskeinnhold på nesten 80% kan slikt fôr gi katten nok væske gjennom dagen. Selv om er det viktig å ta kattens preferanse i betraktning. Om du skulle ønske å bare fore katten med våtfôr selv om katten preferer tørrfôr skal du gjøre som katten ønsker. Alternativet kan da være å blande de to.

Med væskeinnhold på nesten 80% kan slikt fôr gi katten nok væske gjennom dagen

Hvordan kan du innlemme våtfôr i kattens diet?

Du skal aldri endre kattens diet plutselig. Ny mat skal bli gradvis introdusert – du kan blande kattens nåværende mat med den nye. Dermed vil kattens fordøyelsessystem klare å venne seg til den nye maten uten problem. Vått og tørt fôr og snacks kan blandes, noe som vil øke smaken og gi mer væske til måltidet. Med tid kan du øke mengden våtfôr og etter hvert kunne servere våtfôr alene.

Diet for Katter med urinveisproblemer

Katters urinvei er veldig sensitiv og utsatt for infeksjoner og sykdommer. Ofte kan katter oppleve å få nyrestener. En god diet kan forbedre kattens urinvei. Formula for katter med sensitiv urinvei kan hjelpe å redusere PH verdien i kattens urin.

Ofte kan katter oppleve å få nyrestener.

Anbefalt for katter med urinproblemer:

Exclusive Urinary | Balansert tørrfôr formulert for støtte til urinsystemet hos voksne katter

Exclusive Urinary inneholder lavt magnesiuminnhold og tranebær, reduserer urin pH og stimulerer vanninntaket for å støtte urinhelsen.
ph_low
Lav ph
mg_low
mg_lav
Protein: 26.0%
Fettinnhold: 20.0%
Sjekk det ut

Exclusive Lyster Care | Komplett ernæring for voksne katter

Exclusive Lyster Care er en oppskrift med høyt energiinnhold for katter med sensitiv hud og høyere energibehov.
healthy_shiny_coat
Hud & Pels
energy_plus
Energi+
Protein: 32.0%
Fettinnhold: 21.0%
Sjekk det ut

Hvordan kan du sjekke om katten sliter med urinveien?

Katter har høy smerteterskel, dermed vil det være vanskelig å vite om den har smerter. Med urinveisproblemer kan det være andre signaler du kan se etter. Noe å se etter er om katten ofte mjauer når den er I katteboksen sin, om katten begynner å tisse utenfor boksen. Om du er i tvil kan du ta urinprøve av katten. Da dette kan være Ganske komplisert å få til kan du også bruke sand med proteinindikator i katteboksen, noe som ofte er det første symptomet på problemer i urinveien.

Andre katteprodukter for sunne urinveier:

Exclusive Lyster Care 2 kg | Tilpasset aktive katter og katter med sensitiv hud og pels

Med høyt protein- og fettinnhold for å tilfredsstille aktive katters behov

kr 229,00

kr 229,00

Tips

Exclusive Sterilised 2 kg | Komplett ernæring til steriliserte katter

Tilsatt L-karnitin for å hjelpe til med å håndtere ideell vekt

kr 229,00

Exclusive Light 2 kg | Tørrfôr utviklet for å opprettholde en sunn vekt

Tilsatt L-karnitin for å øke fettmetabolismen

kr 229,00

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.