Usikker på hva du trenger?

Finn den perfekte retten for kjæledyret ditt eller få råd fra din lokale leverandør.

Finn din lokale leverandør

Kattemat - hva bør du være oppmerksom på når du velger?

Når du leter etter riktig kattemat, må du vurdere alle kravene til katten din. Behovene til hver katt er helt forskjellige og i stor grad avhengig av kjæledyrets livsstil, aktivitetsnivå og livsfase. Det er ingen kattemat som passer alle for den late, eldre katten og den energiske kattungen som går vill og løper hele dagen. Når du velger kattens mat, vær oppmerksom på alle aspekter av dagen og hver detalj som gjør katten din ulik alle andre. Hvis du ikke vet hvilket fôr du skal velge, hjelper din lokale Husse ernæringsfysiolog deg gjerne med å velge det fôret som passer best for katten din. Du kan også bruke vårt verktøy "Finn den perfekte maten". Husse er et kattematmerke hvor kjæledyrenes behov alltid kommer først. Nedenfor finner du alle aspektene du må vurdere når du skal velge riktig kattemat.

Alder på katten

Det er best å starte med kattens alder. Dette er et bra utgangspunkt som i stor grad vil hjelpe deg med å begrense utvalget av produkter du kan velge mellom. Voksen kattemat vil avvike betydelig i sammensetning fra mat til en liten kattunge. Kattunger trenger et kosthold som vil støtte deres sunne utvikling og vekst, så det er ekstremt viktig å velge den riktige formelen i det første året av kjæledyrets liv. Brennverdien til en voksen katts diett er høyere enn den som er beregnet på voksne og eldre katter. Hos geriatriske katter kan det imidlertid være viktigere å øke kaloriinntaket for å opprettholde en normal kroppstilstand og vekt fordi de har en tendens til å avta naturlig med mer avansert alder. For en eldre katt er det verdt å velge en formel med en delikat sammensetning eller kornfri, som er mindre sannsynlig å irritere det følsomme fordøyelsessystemet til en eldre katt. Rådfør deg alltid med kjæledyrets veterinær før du bytter fôr

Kattens aktivitetsnivå

Katter er kjent for å kunne bruke 12 til 16 timer på å sove eller slappe av. Hvordan katter bruker tid når de er våkne, kan imidlertid variere drastisk. Avhengig av hvordan katten bruker fritiden, bør kostholdet også være litt annerledes. Hvis katten din elsker å løpe, må du velge en diett som er høyere i kalorier enn når det gjelder en lat katt som foretrekker å ligge på steder hjemme. For høy brennverdi i dietten til en mindre aktiv katt kan føre til akkumulering av unødvendige kilogram, og i det lange løp til overvekt eller til og med fedme. Derfor, før du bestemmer deg for mat til katten din, bør du vurdere aktivitetsnivået hans i løpet av dagen - dette vil hjelpe deg med å velge en diett som vil få hunden til å føle seg bra og vil gi ham det riktige nivået av daglig energi.

Individuelle behov

Alder og aktivitetsnivå er ikke alt du trenger å vurdere når du velger kattemat. Hvis du har en pus hjemme etter kastrering eller sterilisering, husk at en slik katts diett må inneholde mindre fett og mer fiber - takket være dette vil den tilfredsstille appetitten lenger, uten å overskride kattens daglige behov. Hvis du har en katt hjemme med problemer eller sykdommer i urinsystemet, velg et fôr med tilsetning av tranebær i en sammensetning som har en gunstig effekt på urinveiene. Har katten din en sensitiv mage eller matallergi? Velg en delikat, glutenbasert lammemat eller en kornfri oppskrift. Kattemat har en enorm innvirkning på helsen og velværet til din firbeinte venn. Derfor er det ekstremt viktig å velge et fôr som er tilpasset kattens individuelle behov.

Er tørr kattemat et godt valg?

Tørr kattemat er veldig ofte et stridsfelt blant katteholdere. Mange katteeiere mener at tørr kattemat er den verste maten som kan gis til en katt. Det er også en hel gruppe fans av tørrfôr for katter. Kattepassere har kranglet i årevis om tørrfôr er et godt valg for katten. Villkatter er vant til å få i seg væske hovedsakelig fra måltidene sine. Derfor risikerer tørr kattemat for et husdyr som ikke er overbevist om å drikke vann fra en bolle et upassende nivå av hydrering. Når du bestemmer deg for tørrfôr, sørg for at katten din får i seg nok væske gjennom dagen. Husk at du kan tilsette våtfôr til tørr kattemat, som ikke bare vil forbedre smaken, men også bidra til å holde kattens kropp ordentlig hydrert. Tørr kattemat er en av de mest økonomiske løsningene som finnes på markedet. Hvis du har en stor gruppe katter du bryr deg om, vil tørrfôr gi kattene passende nivå av daglig energi i en mindre porsjon enn våtfôr. I tillegg kan du, takket være bruken av tørrfôr, også ta vare på kattens munnhygiene. Den knasende strukturen til matens småbiter støtter den mekaniske rengjøringen av tennene, noe som kan være svært nyttig for din pelskledde venn som ikke liker å pusse tennene. Har du en katt hjemme som liker å være kresen? Tørr kattemat forringes ikke i en bolle like raskt som våt kattemat, og det er mye lettere å lagre også. Tørr kattemat er også mer praktisk for å måle porsjoner.

Fordeler med eksklusivt tørr kattemat

Eksklusivt utvalg er laget kun av ingredienser av høyeste kvalitet med utmerket fordøyelighet. Formler med høyt animalsk proteininnhold har blitt beriket med taurin for å støtte sunt syn og hjerte. Vårt tørre kattefôr inneholder alle de essensielle aminosyrene som kattens kropp trenger for å fungere skikkelig. Disse formlene inneholder frukto-oligosakkarider, som sikrer riktig tarmflora, naturlige antioksidanter, et komplett sett med vitamin A, E og D, og Omega-3 fettsyrer som hjelper immunsystemets funksjon. En katts ernæringsbehov er en individuell sak, så i Husses tilbud finner du dietter tilrettelagt for katter i alle aldre med ulike preferanser. Hvis du introduserer et nytt fôr til kattens diett, sørg for å gjøre det gradvis. Bland det nye fôret med kattens eksisterende fôr og øk gradvis mengden av det nye fôret i blandingen. Takket være dette vil kattens fordøyelsessystem få tid til å tilpasse seg den nye matsammensetningen og du vil unngå ulike fordøyelsesproblemer.

Svensk kvalitet for kjæledyrene dine

1987
Siden 1987 har Husse tilbudt gratis hjemlevering av kvalitetsprodukter til hunder og katter i hele Europa.
50+
Husse-produkter er tilgjengelige i over 50 land over hele verden.
1000+
Over 1000 franchisetakere gir råd og leverer produkter på døren.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi begynte med Husse allerede som valp. Han elsker Husses Prima Plus, som han spiser hver dag sammen med deilig våtfôr.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm, og siden har han elsket Husse. Bamford vokser seg stadig større og er snart klar for å bytte til nytt voksenfôr, som vil passe denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.