Beagle

Kjærlig og elskelig hund med en ekstraordinær luktesans

Beagle er en liten hund som ligner på de mye større Engelsk Revhund. Beagle er en dufthund som ble utviklet spesielt for jakt på hare i grupper og derfor liker denne rasen selskap.

iconOpprinnelsesland:

Storbritannia

iconFCI-klassifisering:

Gruppe 6, avsnitt 1.3 Små hunder

iconTemperament:

Vennlig, intelligent, bestemt, opphissende, stabilt humør, mild

iconFarger:

Sitron & hvit, trefarget, hvit og solbrun, sjokoladetri, hvit og sjokolade, oransje og hvit, rød og hvit

iconVekt:

Mann: 10–11 kg, Kvinne: 9–10 kg

iconHøyde:

Mann: 36–41 cm, Kvinne: 33–38 cm

iconForventet levetid:

fra 12 til 15 år

Beagle valper

Selv om beagler er intelligente, kan de være ensidige og målbevisste, noe som kan gjøre trening til en utfordring. Med sin eksepsjonelle luktesans kan de lett ta en duft, og de kan raskt bli distrahert av hvilken som helst lukt rundt dem. Denne hunderasen er ganske ivrig etter å glede eier og reagerer godt på trening med godbiter (Agility Snacks fra Husse-serien er gode for trening, så vel som Bravo-godbiter som kan deles i mindre biter), men kan kjede seg og bli distrahert lett. Hold trening med Beagle-valpen din kort, men konsistent. Gi Beagles et høykvalitets diett laget for valper av mellomstore hunderaser - Valp Plus fra Husse-serien støtter valper som har delikate fordøyelsessystemer og er laget med alle nødvendige næringsstoffer for å fremme en sunn utvikling av Beagle-valpen.

Beagles ernæring

Beagles er vanligvis aktive og energiske, så det anbefales å mate de et balansert kosthold som passer for mellomstore hunderaser som Optimal fra Husse-serien for en sunn voksen Beagle. Fedme er et vanlig problem med Beagles, da de vil spise uansett mengde de får servert. Denne hunderasen stoler sterkt på eieren for å regulere matinntaket, så sørg for å overvåke Beagles vekt og mate den anbefalte daglige inntak for hundens vekt. I tillegg må du sørge for å holde oversikt over hvor mange godbiter du gir Beagle, da de raskt kan tilsette kalorier som overstiger det anbefalte kaloriinntaket daglig. Beagles er noe utsatt for hypotyreose og kan lett gå opp i vekt, så lette formular for eldre eller stillesittende hunder av denne rasen vil være det beste alternativet. Optimal Light kan hjelpe deg med vekttap av din overvektige Beagle.

Anbefalt for voksne Beagle:

Optimal | Komplett og balansert ernæring for aktive hunder

Optimal er utviklet for hunder med normalt til høyere energibehov. Optimaliserte fôrkuler for å støtte mekanisk rengjøring av tennene for en sunnere munnhelse.
energy_plus
Energi+
immune_system
Immunitetsstøtte
Rasestørrelse: Medium raser
Protein: 26.0% (71% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 16.0%
Sjekk det ut

Optimal Sensitive | Komplett ernæring for aktive og sensitive hunder

Optimal Sensitive er et glutenfritt produkt som passer for hunder som lider av sensitive fordøyelsessystemer. En oppskrift med høyere energiinnhold egnet for hunder med normalt eller høyere energibehov. Kondroitin og glukosamin tilsatt for å bedre leddhelsen.
gluten_free
Glutenfri
energy_plus
Energi+
Rasestørrelse: Alle rasestørrelser
Protein: 26.0% (82% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 16.0%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av Beagle

Generelt ligner Beagles utseende en miniatyrrevhund, men med et bredere hode, kortere snute og annet uttrykk.

Genesis

Opprinnelsen til denne eldgamle hunderasen er ikke kjent. Det er noen rapporter om små gjenghunder som jaktet på kanin og hare i England allerede i år 55 f.Kr. Fra middelalderen ble begrepet "beagle" brukt for å beskrive mindre hund. Miniatyrhunder av typen beagle var kjent som Glove Beagles siden de var små nok til å passe på hansken. Dronning Elizabeth I hadde en rase kjent som Pocket Beagle som ikke var mer enn 23 cm høy ved skulderen. På 1500-tallet hadde de fleste engelske herrer både grupper med store hunder for hjortejakt og mindre hunder som var mer egnet for jakt på hare. Det antas at de små, kompakte hundene var forfedrene til moderne Beagle.

Utseende

Beagles ligner en miniatyr revhund i utseende. De viktigste forskjellene er glatt, kuppelformet hodeskalle med firkantet, middels lang snute og en svart nese. Vanligvis vokser denne hunderasen mellom 33 og 41 cm høy på manken. Beagles har store brune eller hasseløyne øyne og lave og lange ører som henger ned for å ramme ansiktet. Beagles er oftest trefarget - pelsen er for det meste hvit med et stort svart sadelområde og brun skygge rundt den. Det er verdt å merke seg at noen beagler gradvis kan endre farge, og den svarte kan blekne helt til brun i løpet av livet.

Atferd

Beagles blir ofte referert til som "lystige" - de er veldig kjærlige, glade og følgesvennlige hunder. De gir en utmerket familiehund, ettersom de kommer godt overens med barn og elsker selskap med sine eiere eller ethvert menneske de er vant til. Denne hunderasen er også kjent for å være bra sammen med andre hunder og katter. Hvis de blir etterlatt alene for lenge kan Beagles utvikle separasjonsangst og gå så langt som å ødelegge omgivelsene. Hunder av denne rasen er nysgjerrige, energiske og smarte og er glad i enhver form for lek som vil stimulere både sinnet og kroppen.

Krav

Siden Beagles opprinnelig ble avlet for å jobbe i grupper, er de lykkeligst når de har selskap, uansett menneske eller hund. Hvis beagle blir stående alene i lengre perioder, kan de bli ødeleggende. Sørg alltid for å leke med den voksne Beagle i minst 60 til 90 minutter hver dag. For en eldre Beagle bør 30 til 60 minutters trening være mer enn nok. Beagles er noe av fluktkunstnere, så hvis du holder dem ute i hagen, må du sørge for å installere et høyt gjerde som strekker seg under jorden, siden Beagles er mer enn i stand til å grave tunneler. Når du tar Beagle på tur må du alltid holde den i bånd. Som en scenthound med sterke jaktinstinkter, kan Beagles finne det vanskelig å motstå å løpe etter en overbevisende lukt.

Daglig pleie

Beagles glatte og tette dobbeltfrakk røyter moderat hele året, så det anbefales ukentlig børsting for å bli kvitt døde hår. Beagles krever ikke hyppig bading - det er best å bare gi dem et bad når de blir spesielt skitne eller luktende. Ikke la neglene deres vokse for lange, da det kan forårsake smerte og problemer med å gå og løpe.

Perfekte produkter for Beagle

Opus Ocean 2 kg | Kornfrie biter med én enkelt animalsk proteinkilde

Rik på animalsk protein og fett for å gi energi til hundens aktive livsstil

kr 259,00

kr 899,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi begynte med Husse allerede som valp. Han elsker Husses Prima Plus, som han spiser hver dag sammen med deilig våtfôr.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm, og siden har han elsket Husse. Bamford vokser seg stadig større og er snart klar for å bytte til nytt voksenfôr, som vil passe denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.