Labrador Retriever

Nysgjerrig og snill, med stor appetitt

Labrador Retriever er en mellomstor hunderase som anses å være en av de mest populære rasene internasjonalt. I mange land er Labrador (også kalt Lab) en foretrukket hunderase for støtte hos funksjonshemmede.

iconOpprinnelsesland: Storbritannia og Canada
iconFCI-klassifisering: Gruppe 8, seksjon 1 Retrievers # 122
iconTemperament: Intelligent, snill, smidig, til og med temperert, utadvendt, tillitsfull, mild
iconFarger: Svart, Sjokolade, Gul
iconVekt: Mann: 29–36 kg, Kvinne: 25–32 kg
iconHøyde: Mann: 57–62 cm, Kvinne: 55–60 cm
iconForventet levealder: fra 10 til 14 år

Labrador Retriever valper

Selv om en Labrador Retriever er kjent for sin gode natur, er det viktig å sosialisere valper ordentlig for at de skal vokse opp vennlige mot mennesker så vel som andre dyr. Som rase er Labrador Retrievers nysgjerrige og utforskende. De elsker å følge mennesker, dyr eller interessante lukter. De kan lett vandre uten selskap av eieren, så det anbefales å holde et godt øye med dem, spesielt mens valper utforsker omgivelsene. Labradorer er entusiastiske og energiske, og derfor bør de båndes så raskt som mulig for å forhindre at de trekker når de blir eldre. Det er en sjanse for at voksne hunder lider av hofte- og albuedysplasi, selv om det ikke er så vanlig som hos andre raser. Labradorer er også utsatt for problemer med knærne. Å gi et sunt kosthold fortrinnsvis som inneholder en riktig balanse mellom glukosamin og kondroitin, kan være gunstig (Valp Maxi fra Husse-serien kan være bra å mate Labrador Retriever-valper). Siden labradorer liker å spise, bør de ha mye aktivitet for å forhindre fedme.

Labrador Retrievers ernæring

Labrador Retrievers har stor appetitt, noe som gjør dem til den mest vanlige hunderasen som lider av fedme. En riktig mengde trening kombinert med et godt balansert kosthold bør redusere sjansen for at Labradorer blir overvektige. Labradorer, spesielt når de er eldre, kan bli litt late, noe som resulterer i at de ikke får nok trening. Det anbefales å mate en diett med lavt energiinnhold (helst under 10% fett). Eldre og overvektige Labrador Retrievers lider ofte av slitasjegikt. Optimal Light fra Husse-serien er i så fall et perfekt valg. Tilsetningen av glukosamin og kondroitin i den aktuelle tørre maten sikrer riktig leddtilstand.

Anbefalt for voksne Labrador Retriever:

Optimal Light | Komplett ernæring for hunder som trenger vektkontroll

Optimal Light er et fôr med moderat energiinnhold som passer for mindre aktive hunder, overvektige hunder eller hunder som har en tendens til å gå raskt opp i vekt.
l_carnitine
L-carnitine
mobility
Mobilitet
Rasestørrelse: Alle rasestørrelser
Protein: 21.0% (60% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 9.0%
Sjekk det ut

Sensitive Light | Komplett ernæring for sensitive hunder med vektproblemer

Sensitive Light er et glutenfritt produkt som passer for hunder som lider av sensitive fordøyelsessystemer. En oppskrift med moderat energiinnhold som passer for mindre aktive hunder, overvektige hunder eller hunder som har en tendens til å gå raskt opp i vekt.
gluten_free
Glutenfri
l_carnitine
L-karnitin
Rasestørrelse: Alle rasestørelser
Protein: 26.0% (80.4% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 9.5%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av Labrador Retriever

Labrador Retrievers regnes som en middels stor hunderase. Siden labradorer er den mest sannsynlige hunderasen for å bli overvektige, bør den typiske vekten for menn være rundt 29–36 kg og for kvinner 25–32 kg. Disse hundene har en sterk luktesans som gjør dem til gode deteksjonshunder for sporing.

Genesis

Labrador Retrievers første utseende dateres tilbake til 1830-årene da den ble brakt til Storbritannia på et handelsskip fra Canada. I de tidlige årene har mange forvekslet Labrador med Newfoundland, men i 1870 ble navnet Labrador Retriever kjent i England. Det første registrerte tilfellet av at gul Labrador ble født, dateres tilbake til 1899. I 1938 ble svart Labrador Retriever den første hunden i historien som dukket opp på forsiden av Life Magazine.

Utseende

Selv om det er et stort utvalg blant labradorer, har rasen noen typiske egenskaper. Labrador Retrievers er bygget proporsjonalt og skal være like lange fra manken til halebunnen som fra gulvet til manken. Labradors pels er tett, kort og vannavstøtende, noe som gjør det mulig å svømme selv i kaldt vann. Farger som er akseptable for denne rasen er gul, sjokolade og svart. Ørene skal henge tett inntil hodet og øyenbrynene skal være uttalt litt. En Labrador Retrievers kropp skal ha en muskuløs bygging.

Atferd

Labrador Retrievers blir beskrevet som snille, utadvendte og hyggelige. Siden de er veldig stabile, gir de en flott følgesvenn og familiehund. Denne rasen er veloppdragen både rundt barn og andre dyr. Labradorer er veldig entusiastiske og fulle av energi. Som en rase er de veldig nysgjerrige og glad i leting, de elsker å følge dufter, mennesker eller dyr og kan lett skille seg fra eierne mens de gjør det. Labrador Retrievers regnes som en av de smarteste hundene - deres intelligens krever riktig stimulering, ellers blir hundene lei. Denne hunderasen er en flott arbeidshund innen jakt, terapi eller assistansehunder.

Krav

Labrador Retrievers elsker mat og bør få et sunt kosthold og en god dose mosjon for å opprettholde riktig vekt. Denne rasen er noe utsatt for albue- og hoftedysplasi, men ikke så mye som andre raser. Fottilskudd (Husse Artro Plus) eller mat som inneholder kondroitin og glukosamin anbefales for å opprettholde god helse.

Daglig pleie

Et sunt, godt balansert kosthold og riktig trening er nøkkelen for denne rasen for å forhindre fedme. Labrador Retrievers krever ikke omfattende børsting. I løpet av røytesesongen anbefales det å fjerne døde hår fra pelsen. Labradors har en naturlig fet pels som hjelper dem å holde seg varme om vinteren eller svømme i kaldt vann. Denne rasen skal ikke bades for ofte - bare hvis den er spesielt skitten. Ellers skal den ikke bades mer enn 3 til 4 ganger i året. Labradors hengende ører kan beholde mye fuktighet, noe som kan føre til infeksjoner. Hyppige ørekontroller anbefales (spesielt etter svømming).

Perfekte produkter for Labrador Retriever

Optimal Light 7 kg | Tørrfôr med moderat energiinnhold for optimal vektkontroll

Med L-karnitin som hjelper metabolismen av fett

kr 529,00

kr 949,00

Prima Plus 2 kg | Komplett og balansert ernæring for voksne hunder som trenger å vedlikeholde vekten

Med glukosamin for å støtte optimal leddhelse og mobilitet

kr 229,00

Tips

Sensitive Digest 2 kg | Glutenfri oppskrift med begrensede animalske proteinkilder

Med lett fordøyelige proteiner og karbohydrater for en bedre fordøyelse

kr 249,00

Valp Farm 12 kg | Kornfrie småbiter med høyt animalsk proteininnhold fra begrensede kilder

Med psyllium, frukto-oligosakkarider og vegetabilske fibre for jevn fordøyelse

kr 999,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.