Engelsk Bulldog

Mager, rolig og flink med barn

Bulldoger, ofte referert til som British Bulldog eller English Bulldog, er en mellomstor hunderase. Bulldoger er sterkt forbundet med britisk kultur, med ansiktet som det universelle symbolet på mot og utholdenhet.

iconOpprinnelsesland: England
iconFCI-klassifisering: Gruppe 2, avsnitt 2.1 Molossian: Mastiff type # 149
iconTemperament: Føyelig, forsettlig, vennlig, sosial
iconFarger: Hvit, Fawn, Piebald, Fawn & white, Brindle & white, red & white, Red Brindle, rød
iconVekt: Kvinne: 18–23 kg, Mann: 23–25 kg
iconHøyde: Kvinne: 31–40 cm, Mann: 31–40 cm
iconForventet levetid: fra 8 til 10 år

Engelsk Bulldog valper

Bulldogs naturlige instinkt er å underkaste seg lederen av pakken - du må etablere denne posisjonen for deg selv så tidlig som mulig. Tidlig sosialisering av denne rasen vil sikre riktig oppførsel med mennesker og andre dyr i fremtiden. Denne hunderasen elsker å tygge på ting, så du bør alltid gi den et tyggeleke av høy kvalitet, som Tugg Plus fra Husse-serien som er 100% naturlig og hjelper til med mekanisk tannrengjøring. Bulldogs elsker å spille dragkamp, noe som kan være en fin måte å lære valpen din å frigjøre alt som er i munnen hans på kommando. Bulldog valper er ganske aktive spisere og kan gå lett opp i vekt - du bør alltid overvåke vekten av valpen din. Siden de trenger relativt store mengder mat for kroppene i vekst, anbefales det å sette den anbefalte mengden mat i flere mindre måltider. Ettersom valper har små mager, er det det beste valget å tilby mat av høy kvalitet som er rik på næringsstoffer, siden et mindre volum fôr gir valpen din alle komponentene som trengs for sunn utvikling. Valp Plus vil fungere bra for valper av denne rasen.

Bulldogs ernæring

En velbalansert og høykvalitets diett er avgjørende for hundens helse og god helse. Siden Bulldogs er såpass glade i mat kan de gå opp i vekt ganske raskt. Ad libitum-fôring er ikke den beste løsningen med denne rasen - det er bedre å mate hunden din to måltider om dagen i stedet. Mat alltid de anbefalte mengdene - konsulter veterinæren din eller se anbefalingene om matmengde på emballasjen. Mat hunden din med en diett som passer hundens alder og størrelse. For en voksen Bulldog er Husse Optimal være et bra fôr rettet spesielt mot mellomstore hunderaser. Siden Bulldogs liker å tygge, kan du forsyne dietten med tyggbare godbiter som Tandrep Plus, Dental eller Tugg Plus fra Husse med å dempe hundenes behov for å tygge.

Anbefalt for voksne Engelsk Bulldog:

Sensitive Digest | Glutenfri oppskrift med begrensede animalske proteinkilder

Sensitive Digest er et glutenfritt produkt med begrensede kilder animalsk protein, egnet for hunder som lider av allergier og/eller sensitivt fordøyelsessystem. Inneholder protein av lam.
gluten_free
Glutenfri
hypo_allergenic
Hypoallergenisk
Rasestørrelse: Små raser , medium raser
Protein: 23.0% (72.5% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 14.0%
Sjekk det ut

Prima Plus | Komplett og balansert ernæring for voksne hunder som trenger å vedlikeholde vekten

Prima Plus passer for hunder med normalt eller lavt energibehov. Tilsatt C vitamin, moderat fett og kaloriinnhold vil holde hunden i form og forebygge overvekt.
l_carnitine
L-carnitine
mobility
Mobilitet
Rasestørrelse: Alle rasestørrelser
Protein: 22.5% (60% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 10.0%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av Bulldog

Bulldogs er en mellomstor hunderase med et uglemmelig ansikt med furede bryn og løs hud. Til tross for røttene til tyrefekting, gir denne rasen en flott følgesvenn som bygger spesielt sterke bånd med barn.

Genesis

Bulldogs har en lang historie, med den første referansen tilbake til 1600-tallet. Denne hunderasen ble brukt mye for oksebete, derav navnet "bull". Bulldogs utviklet sine tette kropper, massive hoder og sterke kjever som et resultat. Da England forbød blodsport med dyr i 1835, begynte pit-dog-kamper i kjellere, noe som førte til å krysse Bulldogs med forskjellige typer terrier for å oppnå en mer livlig og smidig hund. Bulldog-beundrere startet deretter prosessen med å transformere denne rasen til en følgesvenn, og forbedret både utseendet og karakteren til dyret. I 1886 ble Bulldog anerkjent av American Kennel Club. Fra dette tidspunktet ble Bulldog en av de mest populære hunderaser ofte sett på som en maskot. Bulldog er den offisielle maskoten til United States Marine Corps, med mange baser som har sin egen maskot på stedet.

Utseende

Bulldog er en muskuløs, heftig hund med et rynket ansikt og en særegen innstøpt nese. Denne rasen har brede hoder med sterkt uttalt mandibulær prognatisme, små ører som brettes innover og skaper en form kjent som “rose øre”. De har tykke hudfold på brynene og ofte hud som nesten ruller på den korte snuten, i tillegg til hengende lepper og underbitt. Bulldogs har også hengende hud under nakken, bredt bryst, en særlig bred holdning og solide lemmer. De har en naturlig kort hale som enten er rett eller skrudd. Denne rasen har en glatt og kort pels som kan være rød, hvit, fawn eller brindle.

Atferd

Bulldogs lange historie innen blodsport krevde at oppdrettere arbeidet med å redusere eller fjerne den aggresjonen denne rasen var kjent for. I dag er Bulldogs snille, men modige med en pasifistisk oppførsel. De er vennlige, tålmodige og hengivne, men kan være litt sta. De gir et flott familiedyr, da de pleier å komme godt overens med barn og andre kjæledyr. Bulldogs elsker å glede eierne sine og bør gjøre det bra på trening. Denne rasen er glad i å tygge og spille dragkamp, så forsyne hunden din med riktige leker (Husse Knot Toy kan være bra for dragkamp) for å tilfredsstille disse ønskene. Bulldogs bør være for det meste myke, og de vil sette stor pris på all avslapning de kan få med eieren.

Krav

Med sin myke natur kan Bulldogs noen ganger virke late. De krever moderat trening som vil hjelpe dem å holde seg i form og sunne. Når det er sagt, bør Bulldogs ikke dras gjennom til anstrengende øvelser, siden deres korte snute gjør dem utsatt for åndedretts- og pustevansker. Denne rasen klarer seg ikke bra i ekstreme temperaturer, både varme og kalde. Om sommeren skal de holdes i moderate temperaturer. Under ekstreme værforhold anbefales det å trene hunden din hjemme i et luftkondisjonert rom. Bulldogs er utsatt for obstruktivt syndrom av brachycephalic luftveier, noe som gjør at de kan slite med pusten og snorke høyt.

Daglig pleie

Regelmessig rengjøring er et must for din Bulldog. Hudfolder bør undersøkes hver dag for å forhindre infeksjoner og rengjøres minst annenhver dag med forsiktig såpe og grundig tørking etter. Hvis Bulldog har en naturlig krøllete hale, må du kontrollere den regelmessig, rengjøre og påføre salve om nødvendig. Børst hunden din 2 til 3 ganger i uken med en myk børste og bad dem én gang i måneden/ hver 2. måned. for å opprettholde sunn hud og pels. Bulldogs hudfolder må tørkes godt etter bading for å forhindre infeksjoner, siden et varmt og fuktig miljø fremmer gjærvekst.

Perfekte produkter for Engelsk Bulldog

Prima Plus 2 kg | Komplett og balansert ernæring for voksne hunder som trenger å vedlikeholde vekten

Med glukosamin for å støtte optimal leddhelse og mobilitet

kr 229,00

Tips

Sensitive Digest 2 kg | Glutenfri oppskrift med begrensede animalske proteinkilder

Med lett fordøyelige proteiner og karbohydrater for en bedre fordøyelse

kr 249,00

Tips

Sensitive Ocean Care 12,5 kg | Glutenfri oppskrift med én enkelt animalsk proteinkilde

Med omega-fettsyrer for å støtte hud og en skinnende pels

kr 1 049,00

Valp Plus 2 kg | Komplett ernæring med psyllium og vegetabilske fibre for jevn fordøyelse

Med viktige vitaminer, mineraler og antioksidanter for et sunt immunsystem

kr 229,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.