St. Bernard

Massiv hund med et massivt hjerte

St. Bernard er en stor hunderase fra Molossen-gruppen. Opprinnelig oppdrettet som en redningshund, for øyeblikket er voksne hunder av denne rasen for tunge til å jobbe på dette feltet. St. Bernard hunder regnes som en av de tyngste hunderaser.

icon

Opprinnelsesland:

Sveits
icon

FCI -klassifisering:

Gruppe II, avsnitt 2.2
icon

Karakter:

vennlig, livlig, mild, rolig, forsiktig
icon

Farge:

rød og hvit, rusten, brun
icon

Vekt:

fra 60 til over 100 kg
icon

Høyde:

Mann: 70–90 cm, Kvinne: 65–80 cm
icon

Levetid:

fra 8 til 10 år

St. Bernard valper

St. Bernard er en rase med intelligente hunder, så trening bør ikke utgjøre noen utfordringer. På grunn av størrelsen på voksne hunder av denne rasen, er tidlig sosialisering et must, slik at hunden din kan lære å oppføre seg rundt mennesker og andre dyr, spesielt de av mindre størrelse. St. Bernard valper kan vise litt uavhengighet, men de er vanligvis glade for å jobbe med eierne sine. En nøkkel til suksess med trening med St. Bernard valper er å danne et nært bånd med hunden. Når St. Bernard -valpen kan stole fullt på eieren, vil han gjerne samarbeide med eieren. Under opplæringen av St. Bernard valper børr man være konsekvent, men forsiktig. Det er viktig å trene hunden til å bli vandt med bånd og sele helt fra begynnelsen for å forhindre mulig trekking - det er kanskje ikke et stort problem med en liten valp, men husk hvor stor en voksen St. Bernard -hund er. St. Bernard regnes for å være en gigantisk hunderase, så en diett som vil støtte hundens sunne utvikling og gi ekstra støtte er viktig. Valp Maxi er flott tørrfôr for valper, ettersom det er et komplett kosthold med alle nødvendige næringsstoffer.

St. Bernard ernæring

En voksen St. Bernard-hund kan veie over 100 kg, derfor er opprettholding av en optimal vekt en nøkkelfaktor for hundens velvære og helse. Gi hunden din anbefalte porsjoner og sett en fôringsplan. St. Bernard er en rase utsatt for gastrisk volvulus, så hunder av denne rasen bør alltid spise måltidene sine i fred. Husk å gi hunden litt tid til å hvile etter et måltid, før du leker eller trener med hunden din. Hvis hunden din ofte opplever gastrisk volvulus, kan du bytte en vanlig bolle for en matbolle designet spesielt for saktere inntak av maten. Som en gigantisk hunderase krever St. Bernard en diett som vil støtte leddene. En sammensetning beriket med glukosamin og kondroitin i hundens diett kan hjelpe til med at leddene fungerer som de skal.

Anbefales for St. Bernard voksne:

Sensitive Digest Giant | Hypoallergisk tørrfôr for hunder av store raser med fordøyelses problemer

Digest Giant er et glutenfritt produkt med begrensede kilder til animalsk protein, egnet for hunder som lider av allergier og/eller sensitive fordøyelsessystemer. Tilsatt kondroitin og glukosamin for å støtte leddhelsen og tilpasset kibblestørrelse for kjevene til store og gigantiske raser.
hypo_allergenic
mobility
Mobilitet
Rasestørrelse: Store raser
Protein: 24.0% (73.5% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 14.0%
Sjekk det ut

Optimal Giant | Balansert tørrfôr for hunder av store raser

Optimal Giant passer for voksne eller gigantiske raser med normalt energibehov. Inneholder kondroitin og glukosamin for å støtte sunne ledd og bein. Kibble-størrelsen er tilpasset kjevene til store og gigantiske raser for å støtte mekanisk rengjøring av tennene.
mobility
Mobilitet
taurine
Taurin
Rasestørrelse: Store raser
Protein: 23.5% (71% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 13.0%
Sjekk det ut

Beskrivelse

Det sies ofte at St. Bernard -hunder har like store hjerter som dem selv. Hunder av denne rasen, til tross for størrelsen, kan være veldig milde og rolige. St. Bernards er en flott familie- og ledsagerhunder.

Opprinnelse

Opprinnelsen til denne rasen er knyttet til det berømte hospitset i Great St Bernard Pass på den italiensk-sveitsiske grensen. Munker som bodde på hospits avlet en redningshund som lignet St. Bernard -hunder fra 1600 -tallet. Som redningshunder reddet St. Bernards hundrevis om ikke tusenvis av liv. En av de mest kjente tilfellene var en redning av en hund ved navn Barry. Denne hunden levde fra 1800 til 1812 og er kjent for å redde en gruppe på 40 mennesker fra et skred. Selv om historien gjorde St. Bernard -hunder berømte over hele kloden, forblir historien, akkurat som rasenes opprinnelse, ubekreftet. Gjennom årene har rasetypen utviklet seg og de berømte redningshundene ble for tunge og massive til å redde mennesker begravet under snøen.

Utseende

Du kan fortelle at du har å gjøre med en St. Bernard -hund ikke bare av størrelsen på dyret, men av fargen på pelsen. Pelsen er vanligvis trefarget, rik på brunt og kobber med hvit mage, bryst, poter og deler av snuten. St. Bernard har et massivt hode, bred snute med uttalte fløy og trekantede ører som henger på sidene av hodet. St. Bernard har et dypt bryst, sterke ben med store poter og en lang, hårete hale.

Atferd

St. Bernards er kjent for sin milde natur. Til tross for størrelsen, er de en utmerket familiekammerat siden de vet hvordan de skal være milde med barna. Men vær alltid forsiktig når St. Bernard leker med dine yngste familiemedlemmer. St. Bernards er veldig rolige og samlede hunder som ikke er lett irritert. Hunder av denne rasen antas å være veldig følsomme og omgjengelige - de liker ikke å holde seg borte fra eierne sine, og selv om de fungerer bra som vakthunder, bør de aldri bo i en kennel borte fra familien.

Krav

Som en gigantisk hunderaserepresentant trenger St. Bernard mye tilgjengelig boareal. Hunder av denne størrelsen er ikke egnet som ledsager i små leiligheter. For å sikre at hunden din får nok fysisk aktivitet gjennom dagen, ta ham med på lange turer.

Daglig pleie

Børst St. Bernard regelmessig og sjekk hygiene i øynene for å stoppe eventuelle endringer og patologier. St. Bernards produserer mye spytt, så vær forberedt på konstant rengjøring og flekker på møbler, tepper og gulv. Etter lange turer husk å ta vare på hundens poter, ved å påføre fuktighetsgivende kremer.

Perfekte produkter for St. Bernard

Sensitive Digest Giant, 12.5 kg | Glutenfri oppskrift med begrensede animalske proteinkilder

Med lett fordøyelige proteiner og karbohydrater for å fremme jevn fordøyelse

kr 999,00

Optimal Giant, 15 kg | Komplett ernæring som støtter ernæringsbehovet til store hunder

Med glukosamin for å støtte optimal leddhelse og mobilitet

kr 849,00

Mild, 12 kg | Glutenfrie pellets rike på kylling for optimal tarmhelse

Med lett fordøyelige karbohydrater og inulin for å støtte fordøyelsen

kr 919,00

Tips

Valp Maxi, 15 kg | Dry food that supports the developmental needs of large breed puppies

With glucosamine to support the optimal health of growing joints

kr 979,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk fôr for hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører er grundig opplært i dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse mat kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husses katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier av livet, dvs. valper og kattunger, voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitive fordøyelses system og matallergier, etter sterilisering eller kastrering, vi har også riktig fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Du kan diversifisere det sunne og naturlige kostholdet til din hund, katt eller hest. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening. Trenger du pleieprodukter til kjæledyret ditt? Få sjampoer, pleiekosmetikk, oljer og lotioner som du vil ta vare på det vakre og sunne utseendet til hunden, katten eller hesten din.