Skotsk fold

Katterase med karakteristisk brettede ører

Scottish fold er en mellomstor katterase med berømte brettede ører.

iconOpprinnelsesland: Skottland
iconKarakter: Intelligent, sosial, sammensatt og festet
iconFrakk: korthår
iconFarge: Hvit, blå, krem, rød, sølv, kameo, brun, blåkrem, skilpaddeskall, svart
iconKjennetegn: Brettede ører
iconForventet levealder: fra 9 til 12 år

Skotske foldkattunger

Skotsk fold er en rase av intelligente og forsiktige katter. De kan lett tilpasse seg nye forhold og mennesker - kattunger bør raskt bli komfortable i sitt nye hjem. Selv om rasen er kjent for sine brettede ører, er det verdt å merke seg at kattunger blir født med ører som ligner på andre katter, og folden vises en gang mellom 3. og 4. uke i livet. Akkurat som med alle andre kattunger, viser positiv forsterkningstrening seg å være den mest effektive undervisningsteknikken. Skotske foldkatter har en tendens til å knytte seg særlig sterkt til én enkelt person i husstanden, men de vil gjerne motta hengivenhet fra ethvert familiemedlem. Ved å finne ut hvilket familiemedlem som er kattens favoritt, kan du få enda bedre resultater på trening, siden katten din vil være mye mer samarbeidsvillig i nærvær av hans mest pålitelige person. Husk alltid å ha godbiter til rette, de er en stor belønning for god oppførsel rundt huset eller for riktig utførte triks. Kycklingfile eller tunfiskoppskrift er sunne snacks laget av naturlige ingredienser som vil motivere selv de mest kresne kattene. Bare husk at et sunt og godt balansert kosthold i stor grad kan påvirke kattungens utvikling og vekst. Kattunge er en tørr kattemat til kattunger som vil gi katten din alle nødvendige næringsstoffer.

Skotsk foldernæring

Selv om skotske katter liker å leke, er de ikke den mest aktive rasen der ute. De elsker også å spise, så du bør overvåke kattens vekt og daglige matinntak. Gi den skotske foldkatten mat etter plan og prøv å unngå å mate den ad libitum. Katter liker ikke å drikke stille vann og vil få mesteparten av sitt daglige vanninntak fra maten. Derfor kan det være best med våt kattemat som passer for kattens alder. Høykvalitets biter i saus eller postei uten kunstige konserveringsmidler eller soya vil være et flott og velsmakende vedlikeholdsdiett som du enkelt kan krydre med noen sunne godbiter laget med bare ferske ingredienser. Hvis katten din er vandt til tørrfôr, kan du blande den med våtfôr hvis du vil innlemme mer væske i kattens ernæring. Hver gang du introduserer et nytt kosthold er det viktig å gi katten din en overgangsperiode, slik at fordøyelseskanalen kan bli vandt til den nye maten. Skotske foldkatter er noe utsatt for leddsmerter og stivhet - du kan forbedre kostholdet med Artro-tilskudd som støtter leddhelsen. Eldre katter kan mates med en diett rik på glukosamin, som Lynx Senior.

Anbefalt for skotske fold voksne:

Exclusive Kattunge | Balanced dry food for kittens & mother cats

Exclusive Kattunge is recommended for kittens from weaning to 12 months with high content of animal protein and fat to support healthy growth. Also suitable for pregnant and nursing cats.
growth_plus
Vekst
energy_plus
Energi+
Protein: 34%
Fettinnhold: 21%
Sjekk det ut

Exclusive Lyster Care | Komplett ernæring for voksne katter

Exclusive Lyster Care er en oppskrift med høyt energiinnhold for katter med sensitiv hud og høyere energibehov.
healthy_shiny_coat
Hud & Pels
energy_plus
Energi+
Protein: 32.0%
Fettinnhold: 21.0%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av rasen

Scottish fold er en katterase med foldede ører. Det er disse ørene som ble en av rasens særegne trekk men tar ikke form før kattunger er blitt 3-4 uker gammel.

Genesis

William Ross, som bodde på en gård nær Coupar Angus i Skottland, oppdaget en dag en hvit låvekatt med en spesiell brett i ørene. Ross kalte katten Susie og holdt henne for å se om hun ville bære kattunger med så rare øreformer. To kattunger fra Susies kull hadde bretter i ørene. Fascinert av kattens utseende, William og kona Mary, begynte å avle katter med brettede ører i 1966 og ble deretter kalt skotsk fold. Ross registrerte rasen hos Governing Council of the Cat Fancy (GCCF) og fikk genetikeren Pat Turner til å jobbe med avlsprogrammet. I løpet av de første tre årene ble 76 kattunger født med 42 med brett i ørene og de resterende 34 med rette ører. Til tross for sin sjarm ble den skotske foldrasen ikke akseptert for visning i Europa. Enda verre, i 1971 trakk GCCF raseregistreringer på grunn av misdannelser i lemmer og hale hos noen katter og bekymringer om genetiske vanskeligheter og øreproblemer. I 1977 fikk skotsk fold sin rasestatus med CFA.

Utseende

Det største kjennetegnet ved skotsk foldkatter er selvfølgelig foldene i ørene. Selv om det er verdt å nevne at det er noen tilfeller av skotsk fold katter med rette ører. Skotske foldkatter er mellomstore, med en solid kropp og rundt hode. De har store og vidåpne øyne som skal samsvare med pelsfargen. Skotske foldkatter har ganske korte ben, middels lang hale som er tykk i bunnen. Pelsen deres er tett og fjærende og kan komme i et stort utvalg av farger, unntatt: syrin, sjokolade og typiske farger for siamesiske katter.

Karakter

Skotske foldkatter er kjent for sin tendens til å tilpasse seg gode levekår. De blir vant til nye situasjoner eller mennesker ganske raskt. De pleier å komme godt overens med andre husdyr. Skotske folder er intelligente, milde og lojale katter. Ofte danner de et spesielt sterkt bånd med en enkelt person i husstanden, men de vil aldri avvise oppmerksomhet eller hengivenhet som kommer fra andre familiemedlemmer. Skotske folder har en nydelig og myk stemme. De liker å leke og har en sterk byttedrift som holder dem fysisk aktive lenger.

Krav

Skotske foldkatter er kjent for å ha et sterkt jaktinstinkt, og de kan trenge litt mer fysisk aktivitet enn andre katter. Katter av denne rasen er kjent for å holde seg i form lenger, sammenlignet med andre katteraser, så spilletid er spesielt viktig for denne katten. Skotske folder kan vise tegn på leddstivhet i halene, så vær veldig forsiktig når du håndterer kattens hale.

Pleie

Tett pels av en skotsk foldkatt krever regelmessig børsting minst én gang i uken. Brettede ører bør sjekkes ofte for å forhindre infeksjoner eller betennelser. Ved å trimme neglene på innekatten din vil de holde dem rene og i god stand.

Perfekte produkter for skotsk fold

kr 229,00

Exclusive Kattunge 2 kg | Komplett ernæring spesielt utviklet for kattunger

Høyt innhold av velsmakende og høykvalitets animalsk protein for en sunn vekst

kr 229,00

Tips

Laxolja 300 ml | Premium lakseolje som støtter sunn hud og skinnende pels

Velsmakende supplement og en sunn energikilde

kr 169,00

Aktivitetsleke | Leke med fjær

Aktiviseringsleke til katt med fjær og bjelle

kr 45,00

Exclusive Lyster Care 2 kg | Tilpasset aktive katter og katter med sensitiv hud og pels

Med høyt protein- og fettinnhold for å tilfredsstille aktive katters behov

kr 229,00

4 Sorter, 4 x 100 g | Pakke med 4 poser for katter

Variasjonspakke med 4 forskjellige oppskrifter

kr 49,00

Lynx Senior 7 kg | Kornfritt fôr til eldre katter med sensitiv hud og fordøyelse

Med glukosamin for å støtte optimal leddhelse og mobilitet

kr 679,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.