Chow chow

Katt i kroppen til en hund

Chow chow er en middels stor hunderase med et imponerende utseende - hunder av denne rasen har en overflod av hår og unike blå tunger. Uavhengig og sta, kan denne hunden være en håndfull under trening. De er ofte reserverte og trenger tid til å stole fullt på sin eier.

iconOpprinnelsesland: Kina
iconFCI-klassifisering: Gruppe V, avsnitt 5
iconTemperament: uavhengig, stille, lojal, rolig, reservert
iconFarge: krem, beige, rød, blå, svart
iconVekt: Mann: 40–45 kg, Kvinne: 32–35 kg
iconHøyde: Mann: 25–32 kg, Kvinne: 20–27 kg
iconForventet levealder: fra 9 til 15 år

Chow chow valper

Chow chow er en rase av intelligente, men sta hunder. Chow chow valper vil ikke følge deg blindt, så trening kan ta tid – vær tålmodig og konsistens. Du får de beste resultatene når du trener med chow chow-valpen din når hunden din stoler fullt på deg. For å lære valpen noen kommandoer, trenger du kanskje ekstra hjelp av en velsmakende godbit som en belønning. Chow chow valper krever tidlig sosialisering som gjør at de kan lære hvordan de skal oppføre seg rundt andre mennesker og dyr. Å hoppe over sosialisering i ung alder kan resultere i en ganske uforutsigbar voksen hund. Chow chow hunder blir ofte referert til som katter i hundens kropp. Disse hundene er uavhengige og vil sette stor pris på eieren som kan respektere hundens ønsker og behov. Trening med chow chow valper er vanskelig fordi du trenger å vite når du skal presse hunden din, og når det er bedre å stoppe. Det antas at kvinnelige chow chow hunder er mye mer samarbeidsvillige.

Chow Chow ernæring

Sunt og godt balansert kosthold er nødvendig for å holde hunden din i topp fysisk form. Et chow chow diett er laget av naturlige ingredienser av høyeste kvalitet og må være rik på omega-3 og omega-6 fettsyrer som er gunstige for både hud og pels. Chow chow er en hunderase som er utsatt for mange hudproblemer samt allergier. Hvis hunden din ofte har hudproblemer, eller hvis du ser noen symptomer på matallergi, som diaré, oppkast, mangel på appetitt eller synlige endringer på huden, kan du prøve å endre dietten. Velg mat med en ny kilde til animalsk protein. Chow chow trenger mye væske om dagen, derfor bør du innlemme mer våt mat i hundens diett.

Anbefalt for Chow chow voksne:

Sensitive Digest | Glutenfri oppskrift med begrensede animalske proteinkilder

Sensitive Digest er et glutenfritt produkt med begrensede kilder animalsk protein, egnet for hunder som lider av allergier og/eller sensitivt fordøyelsessystem. Inneholder protein av lam.
gluten_free
Glutenfri
hypo_allergenic
Hypoallergenisk
Rasestørrelse: Små raser , medium raser
Protein: 23.0% (72.5% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 14.0%
Sjekk det ut

Sensitive Ocean Care | Hypoallergisk tørrfôr for hunder med sensitiv fordøyelse og hud

Ocean Care er et glutenfritt produkt som passer for hunder som lider av allergier og/eller sensitive fordøyelsessystemer. Protein av laks, kjent for å utløse mindre allergier, er det eneste animalske proteinet i oppskriften.
gluten_free
Glutenfri
mono_protein
Begrensede animalske proteinkilder
Rasestørrelse: Medium raser , store raser
Protein: 24.0% (75% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 14.0%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av Chow chow

Chow chow er en rase av fantastiske, men krevende hunder. De kan være sta, lite samarbeidsvillige, men med god pleie og trening kan de bli en kjærlig venn som alltid vil sette pris på ditt selskap.

Opprinnelse

Chow chow er blant de eldste kjente hunderasene. Selv om den offisielle rasen har blitt ansett som kinesisk avstamming, kan chow chow hunder ha dukket opp enda tidligere i Mongolia. Det ble antatt at stamfedrene hadde kommet til Kina med mongolske gjetere. Chow chows tykke pels skulle holde hundene varme selv under harde vintre. I Kina har chow chow hunder en lang historie som arbeidshund. Deres utmerkede hørsel og luktesans ble brukt til å spore dyr, og de sterke bena og de muskuløse kroppene gjorde dem til utmerkede sledehunder. Engelske kjøpmenn brukte gjerne hunder av denne rasen for å hjelpe på skipene sine, og det var nettopp slik denne rasen kom til de britiske øyer. Rasen er registrert i Storbritannia i 1894.

Utseende

Gjennom årene har rasens utseende ikke endret seg mye - blant museumseksempler fra eldgamle tider kan du finne chow chow-bilder som ikke kan skilles fra dagens rasestandard. Chow chow har en saftig og luftig pels i en solid farge. Disse hundene har en ganske muskuløs bygning, bredt bryst og sterke ben. Hodet er flatt, men bredt, med en firkantet snute og små og fete ører som skyves litt mer foran hodet, og gir chow chow hunder deres signatur utseende: skremmende. Chow chow hunder har en hale som krøller seg på en typisk måte for en spitz-type hund. Det mest karakteristiske ved denne rasen er definitivt deres blå tunge.

Atferd

Chow chow er vanligvis stille og rolige hunder, ideell for en leilighet. De er lojale mot eierne sine, men du må først tjene hundens respekt. Chow chow er ganske reservert når det gjelder å vise sine følelser - de viser kanskje ikke kjærlighet ofte, men når de gjør det, kan du være trygg på at det er ærlig og sant. Chow chow er vanligvis vennlige mot mennesker i husstanden, og er likegyldige overfor fremmede. De kan komme sammen med eldre barn, men de er ikke gode rundt små barn og katter. Chow chow gir ikke en aktiv hund. De foretrekker å legge seg på sofaen heller enn å tilbringe dagen med å løpe rundt i parken.

Krav

Halsbånd og seler laget av flate bånd kan ødelegge det myke laget til rasen. Håret deres vokser ganske sakte, så for å forhindre at dristige flekker oppstår, velg en krage eller sele som er avrundet, helst laget av mykt skinn.

Daglig pleie

Et tykt lag med pels for en chow chow krever regelmessig børsting for å forhindre knuter og floker. Å bade en chow chow er en hel prøvelse og det kan ta til og med noen timer å få hunden din renset og helt tørket. Som et alternativ til et vått bad, kan du bruke tørr sjampo til å friske opp hundens pels. Husk at tørt bad ikke kan erstatte et vanlig bad en gang i blant. Du kan bruke en antistatisk hårbalsam på chow chow-pelsen.

Perfekte produkter for Chow chow

Sensitive Digest Giant 12,5 kg | Glutenfri oppskrift med begrensede animalske proteinkilder

Med lett fordøyelige proteiner og karbohydrater for å fremme jevn fordøyelse

kr 999,00

Optimal Giant 12 kg | Balansert tørrfôr for hunder av store raser

Med høykvalitets protein og taurin for å støtte sterke muskler og et sunt hjerte

kr 879,00

Opus Ocean 2 kg | Kornfrie biter med én enkelt animalsk proteinkilde

Rik på animalsk protein og fett for å gi energi til hundens aktive livsstil

kr 259,00

kr 899,00

Valp Plus 2 kg | Komplett ernæring med psyllium og vegetabilske fibre for jevn fordøyelse

Med viktige vitaminer, mineraler og antioksidanter for et sunt immunsystem

kr 229,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.