Dachs

Den såkalte grevlinghunden siden den ble brukt under jakt på grevling

Dachs er en liten hund med en veldig unik kroppsform. Korte ben og lang overkropp gjør dette virkelig unikt blant resten av hunderasene. Selv om rasen er små kan de opptre svært sta og bruker gjerne intelligensen til å oppnå det målet de vil.

icon

Opprinnelsesland:

Tyskland
icon

FCI -klassifisering:

Gruppe IV, seksjon 1, dachser
icon

Temperament:

leken, smart, sta, hengiven, aktiv, modig
icon

Farge:

svart, svart og beige, sjokolade, krem
icon

Vekt:

fra 7,5 til 14 kg
icon

Høyde:

Mann: 37-47 cm, Kvinne: 35-45 cm
icon

Forventet levetid:

fra 12 til 16 år

Dachsvalper

Dachser er intelligente og flinke, men sta. Valper av denne rasen trenger en konsekvent trener. Dachs liker sin uavhengighet, så vær tålmodig, spesielt i begynnelsen av treningen. Hunder av denne rasen kan lære ganske raskt og enkelt tilpasse seg nye regler. Husk å sosialisere dachsen din så snart som mulig, slik at hunden din kan lære å handle rundt andre dyr og mennesker. Dachser har et sterkt jaktinstinkt, så det kan være en utfordring å danne bånd med mindre dyr som ellers ville vært byttet deres. I det første året av livet går valper gjennom en rask vekstfase, så sørg for å gi hunden din et sunt kosthold som vil støtte utviklingen dens.

Dachshund ernæring

Dachser har vanligvis stor appetitt, så uten porsjonskontroll kan de gå opp i vekt på kort tid. Velg en velbalansert og komplett diett for valpen din som vil gi hunden din riktig mengde energi og næringsstoffer. Aldri overfôr hunden din og mat hunden din på samme tider hver dag. Ad libitum -fôring er ikke det beste valget for hunder med betydelig appetitt, da de kan ende opp med å småspise hele dagen. Vær oppmerksom på snacksene du gir hunden din. Velg godbiter med rene og enkle ingredienser, gjerne naturlige. Når du velger hundens mat, må du gå etter størrelsen og alderen på hunden din. Type diett bestemmes også av hundens aktivitetsnivå.

Anbefalt for voksne dachshunder:

Optimal Mini | Komplett ernæring for aktive hunder av små raser

Optimal Mini passer for små raser med et høyere energibehov. Størrelsen er tilpasset kjevene til små og mini-raser for å støtte mekanisk rengjøring av tennene.
energy_plus
Energi+
immune_system
Immunitetsstøtte
Rasestørrelse: Små raser
Protein: 29.0% (80% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 18.0%
Sjekk det ut

Sensitive Ocean Care Mini | Hypoallergisk tørrfôr for små hunderaser med sensitiv fordøyelse og hud

Ocean Care Mini er et glutenfritt produkt som passer for hunder som lider av allergier og/eller sensitive fordøyelsessystemer. Med laks som eneste animalske protein i oppskriften og tilpasset størrelse for kjevene til små- og miniraser.
gluten_free
Glutenfri
mono_protein
Begrensede animalske proteinkilder
Rasestørrelse: Små raser
Protein: 24.0% (75% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 14.0%
Sjekk det ut

Beskrivelse

Disse særegne hundene med korte ben og lange torsoer er en rase av sta og uavhengige hunder. Dachser vet hvordan de skal bruke sin intelligens og vidd for å oppnå ethvert mål de vil, så de trenger en konsekvent eier og riktig opplæring.

Opprinnelse

I historien har dachser alltid vært ledsagere til edle og velstående mennesker. Blant kjente dachseierne har vi Napoleon Bonaparte som elsket å bli malt sammen med sine hunder. Dachser var vanligvis jakthunder, men etter hvert som årene gikk, ble de for det meste beholdt som venner og ledsagere. Wilhelm II i Tyskland lot til og med bygge et monument for å feire sin favoritt dachshund, dronning Elizabeth II har sitt eget avlsprogram hvor hun krysser dachs med corgis. Mange artister holdt dachshunds som sine ledsagere. Pablo Picasso ble gjerne fotografert med dachsen sin, og Andy Warhol la til mange bilder av sine dachser i sitt arbeid.

Utseende

Dachser sin særegne kroppsform skiller definitivt hunder av denne rasen fra resten. Hunder av denne rasen har korte ben og en langstrakt torso. Til tross for sine kortere lemmer, er de ganske smidige og raske. De har trekantede hoder med store, hengende ører. Fans av denne rasen er grundig sjarmert av dachshunds dype og smarte øyne som mange hunder av denne rasen er kjent for å bruke til sin fordel.

Atferd

Selv om dachser er en uavhengig hunderase, betyr det ikke at de ikke liker selskapet til sine eiere. Hunder av denne rasen elsker å tilbringe tid med sin menneskelige familie, og de elsker å være i sentrum av oppmerksomheten. Dachs er ikke din typiske lapdog, de elsker å være aktive og trenger sin daglige mosjon, ellers kan de vise noen ødeleggende atferd. Fysisk aktivitet kan også bidra til å holde hunden din i god form og opprettholde optimal kroppsvekt. De liker ikke kjedsomhet, så tilby dem morsomme aktiviteter og leker.

Krav

På grunn av deres eksepsjonelt lange torso er hunder av denne rasen utsatt for ryggradsproblemer, spesielt intervertebral disk sykdom (IVDD). Risikoen for skade kan økes ved fedme, hopp eller intens trening, som alle belaster ryggvirvlene. Å opprettholde optimal kroppsvekt og holde dachsen din aktiv er avgjørende for hundens helse. Risikoen for skade kan økes enda mer hvis hunden din regelmessig må gå i trapper. Hvis du bor i en høyere etasje, bør du vurdere å bære hunden din opp trappen.

Daglig pleie

Dachser krever ikke en komplisert pleierutine. Du trenger bare en gummihanske for børsting som hjelper deg å bli kvitt dødt hår. Etter du bader hunden skal du tørke hundens ører grundig - en fuktig øregang er et flott miljø for utvikling av bakterier som kan føre til infeksjoner.

Perfekte produkter for dachs

Sensitive Ocean Care Mini 2 kg | Glutenfri oppskrift med én enkelt animalsk proteinkilde

Med omega-fettsyrer for å støtte hud og en skinnende pels

kr 249,00

Optimal Mini 2 kg | Komplett ernæring for aktive hunder av små raser

Med vitaminer, antioksidanter og fettsyrer for å støtte et sterkt immunforsvar

kr 229,00

kr 579,00

Valp Mini 2 kg | Balansert ernæring for valper og mødre av små raser

Med viktige vitaminer, mineraler og antioksidanter for et sunt immunsystem

kr 229,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.