Britisk korthår

Den største rasen av korthårskatter

Britisk korthår er den største katten av den korthårede typen. Etter andre verdenskrig begynte rasen å dø ut. Kryssing med persiske katter styrket ikke bare populasjonen til disse kattene, men påvirket også utseendet til moderne britiske korthårskatter.

iconOpprinnelsesland: Storbritannia
iconKarakter: Intelligent, omgjengelig, jevn temperert, festet
iconPels: kort hår
iconFarger: Blå, Syrin, Krem, Rød, Sjokolade, Svart, Hvit
iconFunksjoner: Tykk, plysj pels, rundt hode og øyne
iconForventet levealder: fra 14 til 20 år

Britiske korthårkattunger

Britiske korthårskatter blir ansett som en ganske problemfri rase - de blir fort vant til nye situasjoner, gjør det bra i kontakt med barn og kommer godt overens med andre dyr. De er også ganske intelligente katter - britiske korthårkattunger kan mestre en mengde triks. Kattunger har en tendens til å svare best på positiv forsterkningstrening, så det er bra å ha en godbit som er nyttig for å motivere og belønne kattungen din. Tunfiskoppskrift og Kyllingfilet kan være en god belønning for å lære seg triks eller god oppførsel rundt huset. Husk at et sunt og godt balansert kosthold er en nøkkelfaktor i kattungens sunne vekst og utvikling. Før kattungen din blir 1 år gammel skal den gis en spesiell kattungediet som er rik på alle nødvendige næringsstoffer.

Britisk korthår ernæring

Akkurat som med alle andre store raser av tamme katter, når britiske korthårskatter full modenhet rundt 3 år. Den lengre modningsprosessen betyr ikke at de skal mates med en kattunge diett over lengre tid. Når en britisk korthårskatt fyller 1 år, bør du bytte dietten til voksenmat. En diet som er utviklet spesielt for kattens alder er en viktig faktor for å holde katten din i best mulig fysisk form. Katter av denne rasen kan oppleve noen felles problemer og er noe utsatt for fedme. En diett rik på glukosamin vil støtte kattens leddstilstand, og tilsetning av l-karnitin kan forhindre at katten din blir overvektig.

Anbefalt for voksne med britisk korthår:

Exclusive Kattunge | Balanced dry food for kittens & mother cats

Exclusive Kattunge is recommended for kittens from weaning to 12 months with high content of animal protein and fat to support healthy growth. Also suitable for pregnant and nursing cats.
growth_plus
Vekst
energy_plus
Energi+
Protein: 34%
Fettinnhold: 21%
Sjekk det ut

Opus Lynx | Komplett, kornfri ernæring for voksne katter

Opus Lynx er en korn- og glutenfri oppskrift inspirert av dietten til vill gaupe, rik på protein og fett, lite karbohydrater.
grain_free
Kornfri
gluten_free
Gluten fri
Protein: 40.0% (90% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 20.0%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av britisk korthår

Britisk korthår er blant de største tamme katteraser. Det er en klumpete katt med pels som ligner plysj eller fløyel.

Opprinnelse

Det antas at forfedrene til moderne britiske korthårskatter kom til Storbritannia med romerske legioner. Først ble de holdt hovedsakelig som arbeidskatter for å drepe gnagere. Rasen fikk sin berømmelse under et show i Crystal Palace i år 1871. Vinneren av showet, en sølvfarget britisk korthårskatt som tilhører en dommer Harrison Weir, har blitt uttalt den nasjonale katten i Storbritannia. Den gangen var britiske kattes utseende annerledes enn dagens rasestandard - katter var store med store hoder, runde øyne og milde, men saftige strøk. Med begynnelsen av det 20. århundre ble langhårede katter en trend, og den britiske korthårpopulasjonen begynte å synke. For å redde rasen fra utryddelse har britiske korthårskatter blitt krysset med persiske katter.

Utseende

Dagens utseende til britiske korthårskatter er ganske annerledes enn rasens forfedre. Moderne britiske korthårskatter er mer massive og store. Større hode, bredere kinn og formen på nesen til denne rasen skylder persiske katter som de ble krysset med etter andre verdenskrig. Britiske korthårskatter har runde og store øyne, vanligvis farget mørk oransje, kobber, blå eller grønn. Britiske korthårskatter blir ofte sett med hvert øye i en annen farge. Britiske katter har sterkt bygde kropper, korte, men klumpete ben, tykke og ikke for lange haler med synlig avrundede spisser og små ører som er brede fra hverandre på de runde hodene. Deres berømte blå pels fikk de fra Chartreux katter.

Atferd

Britiske korthårskatter er omgjengelige, vennlige og kan knyttes til menneskene på kort tid. Katter av denne rasen er veldig intelligente og rolige katter som liker å leke i moderasjon. Til tross for deres rolige natur og gode respons på nesten alle berøringer (som gjør dem til gode følgesvenner for barn), liker ikke britiske korthårskatter å bli båret rundt. Britiske korthår er ikke så glad i å klatre, de vil mer enn gjerne slappe av på gulvet eller på sofaen.

Krav

Britiske korthårskatter er ikke de største tilhengerne av klatring, så de trenger ikke høye kattetrær. De trenger moderat fysisk aktivitet hele dagen. Britiske korthårskatter er ganske store i størrelse, så de trenger at katteboksen, kattesengen eller skrapepostene er litt større og mer robuste.

Pleie

Britiske korthårskatter krever daglig børsting for å fjerne det døde håret. Bortsett fra vanlig børsting, trenger de bare standard pleiebehandlinger, for eksempel trimming av neglene og rengjøring av ørene.

Perfekte produkter for britisk korthår

Opus Lynx 2 kg | Kornfritt fôr til katter med sensitiv hud og fordøyelse

Rik på animalsk protein og fett for å gi energi til kattens aktive livsstil

kr 239,00

Tuna Recipe | Eske med 12 poser smakfull mousse

Måltidstopper og forrett for katter

kr 160,00

Aktivitetsleke | Leke med fjær

Aktiviseringsleke til katt med fjær og bjelle

kr 45,00

Exclusive Kattunge 2 kg | Komplett ernæring spesielt utviklet for kattunger

Høyt innhold av velsmakende og høykvalitets animalsk protein for en sunn vekst

kr 229,00

Lynx Senior 7 kg | Kornfritt fôr til eldre katter med sensitiv hud og fordøyelse

Med glukosamin for å støtte optimal leddhelse og mobilitet

kr 679,00

Tips

Laxolja 300 ml | Premium lakseolje som støtter sunn hud og skinnende pels

Velsmakende supplement og en sunn energikilde

kr 169,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.