Selkirk Rex

Rase ofte referert til som en sauekatt

Selkirk rex er en rase av katter med tett krøllet pels. Krøllete pels i denne rasen er et resultat av en genetisk mutasjon, en helt annen enn hos devon rex eller cornish rex katter. Krøllene har en tendens til å endres med årstidene og med kattens alder.

iconOpprinnelsesland: USA
iconTemperament: omgjengelig, tålmodig, tillitsfull, kjærlig, tolerant
iconFrakk: korthåret
iconFarge: alle farger og mønstre
iconKjennetegn: krøllete pels
iconForventet levetid: fra 12 til 20 år

Selkirk rex kattunger

Selkirk rex er en intelligent katterase - kattunger plukker ganske raskt opp alle nødvendige ferdigheter og kan lett forstå alle reglene og grensene. Disse omgjengelige kattene har en tendens til å komme godt overens både med mennesker og andre dyr, men de kan trenge litt mer tid til å bygge et forhold til en hund eller et annet husdyr. Selkirk rex-katter kan ha betydelig appetitt, så sørg for at du måler kattens mat for ikke å overfôre ham. I de første årene vokser kattunger veldig raskt, så et sunt og godt balansert kosthold er et must. Kattunge tørr kattemat vil gi kattungen din alle nødvendige næringsstoffer. Kattunger bør mates med en spesiell formel utviklet for kattunger til de fyller 1 år.

Selkirk rex ernæring

Selkirk rex-katter pleier å være både nysgjerrige og fysisk aktive. De vil gjerne delta i fysisk aktivitet og kan glede seg over spill som krever litt tenkning. For å holde seg i best mulig form trenger katter et godt balansert kosthold som gir dem riktig nivå av nødvendige næringsstoffer. Husk at kattens individuelle behov avhenger av aktivitetsnivået til kjæledyret ditt og til og med omgivelsene de lever i. Beregn kattens daglige matdel basert på gjeldende kroppsvekt. Overfôring kan føre til overvekt og fedme. Gi katten din mat på bestemte tidspunkter om dagen, og prøv å innlemme så mye våt mat som mulig. Katter er ikke så interesserte i å drikke stille vann, og størstedelen av deres daglige væskeinntak kommer fra maten. Velg mat basert på kattens preferanser - velg riktig smak og tekstur. Pate Adult er et utmerket valg for katter som foretrekker jevn konsistens i maten. Hva om en katt foretrekker tørr mat? Du kan alltid blande tørr kattemat med tunfiskoppskrift eller Exclusive Aptit - smakfulle godbiter, deilig som snacks eller som et tillegg til hovedmåltidet.

Anbefalt for Selkirk rex voksne:

Exclusive Kattunge | Balanced dry food for kittens & mother cats

Exclusive Kattunge is recommended for kittens from weaning to 12 months with high content of animal protein and fat to support healthy growth. Also suitable for pregnant and nursing cats.
growth_plus
Vekst
energy_plus
Energi+
Protein: 34%
Fettinnhold: 21%
Sjekk det ut

Opus Lynx | Komplett, kornfri ernæring for voksne katter

Opus Lynx er en korn- og glutenfri oppskrift inspirert av dietten til vill gaupe, rik på protein og fett, lite karbohydrater.
grain_free
Kornfri
gluten_free
Gluten fri
Protein: 40.0% (90% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 20.0%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av Selkirk rex

Selkirk Rex er en mellomstor katterase med myk og krøllete pels, hvor navnet kommet fra. Selkirk Rex er den eneste katterasen som har krøllete kinnskjegg.

Opprinnelse

Miss DePesto fra NoFace var stamfar til Selkirk rex-rasen. Katten ble født i Montana i 1987. Hun var den eneste kattungen i hele kullet som hadde krøllete kinnskjegg og krøllete pels. Jeri Newman, som tok kattungen hjem, krysset henne senere med en svart persisk katt. Halvparten av kattungene fra kullet hadde en krøllete pels. Senere har krøllete katter blitt krysset med både persiske og britiske katter. Den moderne Selkirk rex-katten ligner kroppsformen til britiske katter. Den genetiske mutasjonen som er ansvarlig for krølling av pelsen er en helt annen mutasjon enn den som resulterer i et krøllete strøk av Cornish rex og Devon rex katter.

Utseende

Takket være avl med persiske katter, har Selkirk rex-katter en kort og firkantet snute. Kryssing med britiske katter ga denne rasen den sterke og tunge beinstrukturen. Serkirk rex har runde hoder og store, runde øyne. Medium i størrelse, litt avrundet i spissen og ører som er satt bredt på toppen av hodet. Katter av denne rasen har middels tykke og solide poter og en tykk hale som er avrundet på slutten. Selkirk rex-pels er krøllete og myk. Både pelsens utseende og håndfølelse resulterte i at katter av denne rasen ble referert til som sauekatter. Selv hårene som vokser i ørene og kinnskjeggene til disse kattene, er krøllete. Katter av denne rasen kan komme i alle mønstre og farger.

Atferd

Selkirk rex katter er veldig omgjengelige og tillitsfulle. De kommer lett overens med sine menneskelige familier så vell som fremmede. Disse kattene er veldig tålmodige og samlet og kan lett omgås sammen med barn. Selkirk rex er en flott følgesvennskatt - de kan raskt danne nære relasjoner med andre dyr. Disse kattene krever oppmerksomhet og kan bruke timer på å legge på menneskets fang. Selkirk rex er en relativt aktiv katterase - de kan nyte nesten alle former for fysisk aktivitet.

Krav

Krøllete hår som vokser inne i ørene til Selkirk rex-katter, kan irritere innsiden av ørene lett og øke produksjonen av ørevoks. Kontroller kattens ører regelmessig og rengjør dem når det er nødvendig. For å rengjøre kattens ører skal du bruke pleieprodukter designet spesielt for katter. Som en rase relatert til persiske katter, kan Selkirk rex-katter oppleve overdreven kloring som kan føre til flekker i området under øynene. Ikke glem å rengjøre pelsen rundt øynene. Selkirk rex katter liker å føle seg ansvarlige for stedet - gi dem tilgang til høye møbler eller et høyt kattetre.

Daglig pleie

Bruk alltid en børste designet for krøllete pels for å børste Selkirk rex-katten din. Ikke børst katten din for ofte, da den kan løsne krøllene. Pensle katten din sakte og forsiktig. Hvis du må gi katten din et bad, bruk sjampo designet for en krøllete pels. Trim kattens negler regelmessig - for lange klør kan brekke på tepper, møbler og forårsake smerter.

Perfekte produkter for Selkirk rex

Opus Lynx 2 kg | Kornfritt fôr til katter med sensitiv hud og fordøyelse

Rik på animalsk protein og fett for å gi energi til kattens aktive livsstil

kr 249,00

Tips

Aptit Tonfisk, box | 12 poser med velsmakende forrett for katter

Måltidstopper med tunfisk i saus

kr 269,00

Tuna Recipe | Eske med 12 poser smakfull mousse

Måltidstopper og forrett for katter

kr 160,00

Lynx Senior 7 kg | Kornfritt fôr til eldre katter med sensitiv hud og fordøyelse

Med glukosamin for å støtte optimal leddhelse og mobilitet

kr 679,00

kr 229,00

4 Sorter, 4 x 100 g | Pakke med 4 poser for katter

Variasjonspakke med 4 forskjellige oppskrifter

kr 49,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi begynte med Husse allerede som valp. Han elsker Husses Prima Plus, som han spiser hver dag sammen med deilig våtfôr.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm, og siden har han elsket Husse. Bamford vokser seg stadig større og er snart klar for å bytte til nytt voksenfôr, som vil passe denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.