Samojed

Den smilende hunden fra nord.

Munnvikene på en Samojed, sammen med mørk pigmentering rundt munnen og deres litt skrå øyne gir hunder av denne rasen deres signaturuttrykk;  de ser nemlig smilende ut. Det er en av de mest folkeorienterte hunderasene fra nord.

iconOpprinnelsesland: Sibir
iconFCI -klassifisering: Gruppe 5 - Spisshunder
iconTemperament: Vennlig, omgjengelig, leken og oppmerksom
iconFarge: Hvit, kremfarget
iconVekt: Hann: 20–30 kg, Hunn: 16–25 kg
iconHøyde: Hann: 57 cm +3 cm, Hunn: 53 cm +3 cm
iconForventet levetid: Fra 12 til 14 år

Samojed

Samojed er middels store hunder som beskrives som en elegant, hvit arktisk spisshund. Rasen fremstår som sterke og utholdende hunder med selvsikkerhet og sjarm. Den er kjent for "samojedsmilet" som kommer av øynenes plassering og form kombinert med opptrukne munnviker. Regnes for å være en sunn og frisk brukshund som krever mosjon. Samojedens ernæring

Samojed er en aktiv rase, men husk at hver hund er forskjellig likevel. Når du velger diett, bør du ta hundens kroppsform, alder og individuelle preferanser i betraktning. For å ta ekstra vare på hundens hud og pels kan du øke inntaket av omega-3 og omega-6 fettsyrer som er kjent for sin positive innflytelse på hud og pels. Til aktive hunder er det viktig med et fôr som inneholder gode energikilder. Hunder med hvit pels er mer sannsynligvis mer disponert for allergier, inkludert matallergi. En mild og glutenfri diett kan være et godt valg for en Samojed. Med hunder av denne rasen kan du også være oppmerksom på nivåene av kobber og betakaroten i ernæringen, da formler med for høye nivåer av disse ingrediensene kan føre til misfarging i hundens pels.

Anbefalt for voksen Samojed:

Sensitive Ocean Care | Hypoallergisk tørrfôr for hunder med sensitiv fordøyelse og hud

Ocean Care er et glutenfritt produkt som passer for hunder som lider av allergier og/eller sensitive fordøyelsessystemer. Protein av laks, kjent for å utløse mindre allergier, er det eneste animalske proteinet i oppskriften.
gluten_free
Glutenfri
mono_protein
Begrensede animalske proteinkilder
Rasestørrelse: Medium raser , store raser
Protein: 24.0% (75% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 14.0%
Sjekk det ut

Opus Ocean | Komplett, kornfritt tørrfôr for aktive hunder med fordøyelses problemer og intoleranse

Opus Ocean er et korn og glutenfritt produkt egnet for aktive hunder som lider av allergier og/eller sensitive fordøyelsessystemer. En oppskrift med mye protein og fett, lite karbohydrater.
grain_free
Kornfri
mono_protein
Begrensede animalske proteinkilder
Rasestørrelse: Alle rasestørelser
Protein: 38.0% (82% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 18.0%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av Samojeden

Samojeden er vennlige, aktive og sterke brukshunder. Rasen betegnes som sosial og egnes ikke som vakthund. For at de skal trives krever de en aktiv hverdag med fysisk mosjon og stimuli. 

Opprinnelse

Nomadiske stammer brukte hunder av spiss-type som sine gjeter og sledehunder for tusenvis av år siden. Nenet -stammen, også kjent som den samoyediske stammen, er ansvarlig for avl av de aller første Samojedhundene. Samojedene bodde sammen med folket sitt, noe som førte til opprettelsen av en veldig sosial hunderase. Samojeden ble mest kjent på begynnelsen av 1900 -tallet da mange polaroppdagere hentet hjem disse hvite, nordlige hundene fra sine reiser. Slik fant Samojedhundene veien til Ernest Kilburn-Scott, en britisk zoolog, som antas å være den aller første europeiske oppdretteren. De første Samojedhundene ble presentert i Europa under en utstilling i Leeds i 1893. Fra år 1909 er Samojed det offisielle navnet på rasen.

Utseende

Samojed er en mellomstor hund av spiss-typen med mange særegne trekk fra denne gruppen. Hunder av denne rasen har en rikelig, tykk og tett polarpels. Samojeden har et kraftig og kileformet hode med sterkt snuteparti, rett nesebro og spisse ører dekket av tett pels. De har brede øyne som er litt skråstilte og sammen med mørk hud rundt munnen og forsiktig hevede munnviker som gir den sitt «smilende» uttrykk. Pelsen skal først og fremst være hvit, noen små merker i krem eller kjeks er tillatt i denne rasens standard.

Atferd

Nordlige hunderaser har ofte sledetrekking i blodet. Samojeden trenger som oftest ikke så mye trening for å trekke slede. Hunder av denne rasen er veldig aktive, og de er gode turkamerater. Samojedhunder kommer godt overens med barn og kan trives godt som familiehunder, så lenge du gir dem nok aktivitet i løpet av dagen. Disse hundene blir sterkt knyttet til sine eiere. Ta i betraktning at disse hundene kan være ganske vokale. 

Krav

Rasen er en energisk og aktiv hund som krever en god del fysisk aktivitet i løpet av dagen. Samojedhunder tåler kuldegrader, men den tykke pelsen kan fort bli problematisk på varme sommerdager. Ikke ta hunden din med på en lang tur om sommeren og la fysisk aktivitet vente til kveldene, når det er kjøligere ute.

Daglig pleie

Den tykke og hvite pelsen er ganske lett å holde i god stand. Samojed trenger ofte børsting. I løpet av røyteperioden må du kanskje børste hunden din hver dag. Noen hunder av denne rasen røyter bare en gang hvert år. Det er best å bade denne rasen når de er spesielt skittene eller lukter vondt. Kontroller hundens ører og om området under øynene er rent. Etter lange turer kan det være behov for å påføre en fuktighetsgivende og pleiende balsam på hundens poter.

Perfekte produkter for Samojed

Opus Ocean 2 kg | Kornfrie biter med én enkelt animalsk proteinkilde

Rik på animalsk protein og fett for å gi energi til hundens aktive livsstil

kr 259,00

Tips

Sensitive Ocean Care 12,5 kg | Glutenfri oppskrift med én enkelt animalsk proteinkilde

Med omega-fettsyrer for å støtte hud og en skinnende pels

kr 1 049,00

Tips

Sensitive Digest 2 kg | Glutenfri oppskrift med begrensede animalske proteinkilder

Med lett fordøyelige proteiner og karbohydrater for en bedre fordøyelse

kr 249,00

Tips

Tass Plus | Potepleieprodukt med naturlig bivoks

Beroligende og beskyttende pleie

kr 89,00

Borste Liten | Kombinert børste

Børste med to funksjoner

kr 125,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.