Samojed

Den smilende hunden fra nord

Munnvikene på en samojed, sammen med mørk pigmentering rundt munnen og deres litt skrå øyne gir hunder av denne rasen deres signatur uttrykk, de ser nemlig alltid glade ut. Det er en av de mest folkeorienterte hunderasene fra nord.

iconOpprinnelsesland: Sibir
iconFCI -klassifisering: Gruppe V, seksjon 1, Spitz
iconTemperament: livlig, sta, omgjengelig, leken, forsiktig, vennlig
iconFarge: hvit
iconVekt: Mann: 20–30 kg, Kvinne: 16–20 kg
iconHøyde: Mann: 53–60 cm, Kvinne: 48–53 cm
iconForventet levetid: fra 12 til 14 år

Samoyed valper

Samoyed valper er raske og ivrige elever. Mens du trener med din samoyed valp, kan du synes en klicker er spesielt nyttig. Du kan også tilby hunden din en motivasjon i form av smakfulle godbiter. Valper av denne rasen kan kjede seg fort, noe som igjen fører til frustrasjon, så ikke overbelast hunden din. Det er bedre å planlegge kortere, men hyppigere leksjoner. De krever en mild, men konsekvent lærer. Samoyed valper bør sosialiseres i en tidlig alder, noe som vil forbedre deres oppførsel rundt andre dyr og kan lære dem å reagere i visse situasjoner. Samoyed er en aktiv hunderase, men du må være oppmerksom på valpens ledd. Ikke overarbeid valpen, da leddene vokser og utvikler seg til de er 15 måneder gamle. Samoyeds er litt utsatt for hoftedysplasi, så du kan legge til litt glukosamin og kondroitin i hundens diett.

Samoyed ernæring

Hvite pelshunder er mer sannsynlig å oppleve forskjellige allergier, inkludert matallergi. En mild og glutenfrie formula kan være et fantastisk valg for en samoyed. Med hunder av denne rasen må du være oppmerksom på nivåene av kobber og betakaroten i kostholdet du spiser - formler med for høye nivåer av noen av disse ingrediensene kan føre til misfarging i hundens pels. Samoyed -hunder er en aktiv rase, men husk at hver hund er forskjellig. Når du velger en diett, bør du ta hundens kroppsmasse, alder og individuelle preferanser i betraktning. For å ta ekstra vare på hundens hud og pels kan du øke inntaket av omega-3 og omega-6 fettsyrer som er kjent for sin positive innflytelse på hud og hårtilstand.

Anbefalt for samojed voksne:

Sensitive Ocean Care | Hypoallergisk tørrfôr for hunder med sensitiv fordøyelse og hud

Ocean Care er et glutenfritt produkt som passer for hunder som lider av allergier og/eller sensitive fordøyelsessystemer. Protein av laks, kjent for å utløse mindre allergier, er det eneste animalske proteinet i oppskriften.
gluten_free
Glutenfri
mono_protein
Begrensede animalske proteinkilder
Rasestørrelse: Medium raser , store raser
Protein: 24.0% (75% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 14.0%
Sjekk det ut

Opus Farm | Komplett, kornfri ernæring for aktive hunder med sensitiv mage

Opus Farm er et korn- og glutenfritt produkt egnet for aktive hunder med sensitive fordøyelsessystem. En oppskrift med mye protein og fett, lite karbohydrater.
grain_free
Kornfri
mono_protein
Begrensede animalske proteinkilder
Rasestørrelse: Alle rasestørrelser
Protein: 38.0% (84% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 20.0%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av samoyed

Samoyed -hunder antas å være mestre i å unngå konflikter med andre kjæledyr. Samoyeds kommer vanligvis godt overens med andre kjæledyr, spesielt hvis de har blitt riktig sosialisert da de var unge. Disse hundene elsker fysisk aktivitet, men vil gjerne kose med sine eiere.

Opprinnelse

Nomadiske stammer brukte hunder av spiss-type som sine gjeter og sledehunder for tusenvis av år siden. Nenet -stammen, også kjent som den samoyediske stammen, er ansvarlig for avl av de aller første samoyedhundene. Samoyeds bodde sammen med folket sitt, noe som førte til opprettelsen av en veldig sosial hunderase. Samoyeds ble mest kjent på begynnelsen av 1800- og 1900 -tallet da mange polaroppdagere har hentet hjem disse hvite, nordlige hundene fra sine reiser. Slik fant samojede hunder veien til Ernest Kilburn-Scott, en britisk zoolog, som antas å være den aller første europeiske oppdretteren. De første samojedhundene har blitt presentert i Europa under en utstilling i Leeds i 1893. Fra år 1909 er Samoyed det offisielle navnet på rasen.

Utseende

Samoyed er en mellomstor hund av spitz-typen med mange særegne trekk fra denne gruppen. Hunder av denne rasen har en lang og luftig pels med store hårklumper på nakken, skuldrene og med tykke hår på halen og baksiden av bakbena. Samoyed -hunder har et trekantet hode med sterk snute, rett nesebro og spisse ører dekket av tett pels. De har brede øyne som er litt skråstilte og sammen med mørk hud rundt munnen og forsiktig hevede munnviker som gir den sitt «smilende» uttrykk. Samoyeds hale krøller seg oppover, med spissen som berører hundens rygg. Pelsen skal først og fremst være hvit, noen små merker i krem eller kjeks er tillatt i denne rasens standard.

Atferd

Nordlige hunderaser har ofte sledetrekking i blodet. Samoyed trenger ikke mye trening for å trekke slede. Hunder av denne rasen er veldig aktive, og de gir gode treningskamerater. Samoyed -hunder kommer overens med barn og kan lett bli vant til byliv, så lenge du gir dem nok aktivitet i løpet av dagen. Disse hundene blir sterkt knyttet til sine eiere og kan raskt komme overens med fremmede. Ta i betraktning at disse hundene er ganske vokale og høye, noe som kan være problematisk for naboene dine.

Krav

Rasen er en energisk og aktiv hund som krever en god del fysisk aktivitet hele dagen. Samoyed -hunder tåler kuldegrader, men den tykke pelsen kan bli problematisk i varme sommerdager. Ikke ta hunden din med på en lang tur om sommeren og la fysisk aktivitet vente til kveldene, når det er kjøligere.

Daglig pleie

Den tykke og hvite pelsen er ganske lett å holde i god stand. Samoyed trenger ukentlig børsting. I løpet av røyteperioden må du kanskje børste hunden din hver dag. Noen hunder av denne rasen kaster bare en gang hvert år. Du kan kvitte deg med skitt, sand eller blader som sitter fast i hundens pels ved å børste forsiktig over dem. Det er best å bade denne rasen når han er spesielt skitten eller stinkende. Kontroller hundens ører og om området under øynene er rent. Under lange turer slipes vanligvis neglene nok av seg selv, slik at du ikke trenger å trimme dem. Etter lange turer burde det påføres en fuktighetsgivende balsam på hundens poter.

Perfekte produkter for samojed

Opus Ocean, 2 kg | Kornfrie biter med én enkelt animalsk proteinkilde

Rik på animalsk protein og fett for å gi energi til hundens aktive livsstil

kr 219,00

Tips

Sensitive Ocean Care, 12,5 kg | Glutenfri oppskrift med én enkelt animalsk proteinkilde

Med omega-fettsyrer for å støtte hud og en skinnende pels

kr 999,00

Tips

Sensitive Digest | Glutenfri oppskrift med begrensede animalske proteinkilder

Med lett fordøyelige proteiner og karbohydrater for å fremme jevn fordøyelse

kr 209,00

Mild, 12 kg | Glutenfrie pellets rike på kylling for optimal tarmhelse

Med lett fordøyelige karbohydrater og inulin for å støtte fordøyelsen

kr 919,00

Valp Farm, 12 kg | Kornfrie småbiter med høyt animalsk proteininnhold fra begrensede kilder

Med psyllium, frukto-oligosakkarider og vegetabilske fibre for jevn fordøyelse

kr 949,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk fôr for hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører er grundig opplært i dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse mat kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husses katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier av livet, dvs. valper og kattunger, voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitive fordøyelses system og matallergier, etter sterilisering eller kastrering, vi har også riktig fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Du kan diversifisere det sunne og naturlige kostholdet til din hund, katt eller hest. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening. Trenger du pleieprodukter til kjæledyret ditt? Få sjampoer, pleiekosmetikk, oljer og lotioner som du vil ta vare på det vakre og sunne utseendet til hunden, katten eller hesten din.