Siberian Husky

Master i å flykte

Siberian Husky er en mellomstor rase og en flott arbeidshund. Denne aktive og elastiske rasen tåler temperaturer så lave som −50 til −60 ° C takket være den tykke doble pelsen.

iconOpprinnelsesland: Sibir
iconFCI-klassifisering: Gruppe 5 Spitz- og primitive hunder, Seksjon 1 Nordic Sledge Dogs # 270
iconTemperament: Intelligent, Alert, Utadvendt, Vennlig, Skånsom
iconFarger: Hvit, svart, Agouti, Piebald, svart og solbrun, sprut, sabel, kobber, svart og hvit, grå, sølv, brun, rød
iconVekt: Kvinne: 16–23 kg, Hann: 20–27 kg
iconHøyde: Kvinne: 50–56 cm, Mann: 54–60 cm
iconForventet levetid: fra 12 til 15 år

Siberian Husky valper

Siberian Huskies er en uavhengig og egenrådig rase. Huskies er pakkehunder som gjør dem til en utfordring å trene. Disse hundene kan utfordre eierens ledelse og bør derfor ikke behandles som likeverdige. Siberian Huskies kan være ganske aggressive i sin jakt på ledelse, og å etablere et hierarki tidlig er viktig for videre trening. Huskies har naturlige atferdstrekk som er ganske destruktive. Å etablere en sterk lederposisjon vil tillate deg å trene hunden din til ikke å delta i aktiviteter som å bite, tygge eller grave. Belønn alltid god oppførsel og disipliner hunden din med begrensende godbiter - ikke gi ham det han vil med mindre han adlyder. Lag et sett med regler for hunden din og vær veldig konsekvent i å følge dem. Gi alltid valpen et sunt og godt balansert kosthold - Husse Valp Plus vil være et godt valg for en full av energihund som en Husky.

Siberian Huskys ernæring

Mesteparten av tiden er Siberian Huskies ganske flinke til å se på sitt eget matinntak for å regulere hvor mye kalorier de bruker. Dette betyr imidlertid ikke at denne hunderasen ikke overspiser. Huskies har en tendens til å legge seg på ganske raskt, og det kan være utfordrende for dem å komme tilbake til sunn vekt. Overvektige huskier har vanligvis en kortere levetid, så det er nødvendig å holde dem på et balansert kosthold med riktig trening. Som en rase er Siberian Huskies sta og individualistiske, og på grunn av det kan de være veldig kresne med maten. Husky kan velge å ikke spise på grunn av å være lei av å spise det samme hele tiden. Å mate huskies ad libitum er kanskje ikke den beste fremgangsmåten. Med det i tankene, bør du aldri bytte hundens mat plutselig. Det anbefales å introdusere den nye maten gradvis slik at fordøyelsessystemet kan tilpasse seg den nye næringsstoffsammensetningen. Vi anbefaler den kornfrie Husse-linjen (Opus Farm eller Opus Ocean) siden det er produktene med høyest smak.

Anbefalt for Siberian Husky voksne:

Opus Farm | Komplett og kornfri ernæring for aktive hunder med sensitiv mage

Opus Farm er et korn- og glutenfritt fôr egnet for aktive hunder med et sensitivt fordøyelsessystem. En oppskrift med mye protein og fett, og lite karbohydrater.
grain_free
Kornfri
mono_protein
Begrensede animalske proteinkilder
Rasestørrelse: Alle rasestørrelser
Protein: 38.0% (84% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 20.0%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av Siberian Husky

Siberian Husky er en mellomstor hunderase som tilhører den genetiske familien Spitz. De har veldig markante markeringer og ser veldig ut som en Alaskan Malamute med større størrelse.

Genesis

Siberian Huskies ble opprinnelig avlet opp av Chukchi-folket i Øst-Sibir og ble holdt som sledeheste- og ledsagerhunder for familiene. Klimaendringer tvang Chukchi-folk til å utvide jaktområdet sitt, så de trengte spenstige sledehunder som var i stand til å trekke sleder over store vidder av frossen mark i temperaturer som falt så lavt som -60 ° C. I 1908 ble Huskies brakt til Alaska for kjelke-racing. Rasen fikk sin popularitet i 1925 da en stafett av sibiriske huskier ledet av Leonhard Seppala løp 658 miles på bare fem og en halv dag for å skynde et livreddende serum til Nome, Alaska, for å kjempe mot difteriepidemien.

Utseende

Når det gjelder utseende, har Siberian Huskies mye til felles med Alaskan Malamutes i større størrelse. Huskies mandelformede øyne er vanligvis blå eller brune, eller noen ganger en av hver farge. Huskies har en dobbel pels, slik at de tåler det ekstremt kalde klimaet og holder dem kalde om sommeren. Denne rasen kommer i en rekke farger så vel som mønstre, men ansiktsmarkeringer og hvite poter er en av rasens særegne trekk. Siberian Huskies har spisse og oppreiste ører og en buskete hale, som de ofte bruker for å dekke nesen under søvnen.

Atferd

Siberian Huskies er beryktet for å være vanskelig å trene, og de trenger en fast eier, som selv kan etablere en lederposisjon. Huskies er et sterkt byttedyr, så for å stole på andre små dyr hjemme, må de bli trent i den forbindelse. Uten riktig oppmerksomhet og trening kan denne rasen vise noen destruktiv atferd, for eksempel tygging, graving eller biting. Siberian Huskies er kjent for å være fantastiske flykteartister siden de lett kan tygge gjennom, grave under eller hoppe over gjerder. I stedet for å bjeffe vil du heller høre Huskies hyle. Til tross for denne rasens særegenheter, kan du stole på rasen rundt barn da de originalt har blitt oppdratt av familier.

Krav

Huskies har spesielle treningsbehov og kan være ganske energiske selv innendørs. Å gi dem riktig bevegelse kan forhindre destruktiv atferd. Det tykke doble laget av pels krever ukentlig børsting. De trenger hyppig sosialisering med mennesker så vel som andre hunder, siden behovet for å være en del av flokken er sterkt i denne rasen. Siden huskier gjennom historien var i stand til å streife fritt, er det et must å holde dem i bånd eller i en inngjerdet hage. Det inngjerdede området for denne rasen krever et ganske høyt gjerde siden Huskies er kjent for å hoppe over hindringer så høyt som 2,4 meter.

Daglig pleie

En god mengde trening, både fysisk og mental, er nødvendig for denne spesielt energiske og aktive rasen. Siberian Huskies kan bli ødeleggende når de kjeder seg, og ekstra spilletid kan bidra til å dempe slik oppførsel. Huskies regnes som en spesielt ren hunderase - den dårlige hundelukten er ikke et problem, så 2-3 bad i året er mer enn nok i dette tilfellet.

Perfekte produkter for Siberian Husky

Tips

Sensitive Digest 2 kg | Glutenfri oppskrift med begrensede animalske proteinkilder

Med lett fordøyelige proteiner og karbohydrater for en bedre fordøyelse

kr 249,00

Tips

Sensitive Ocean Care 12,5 kg | Glutenfri oppskrift med én enkelt animalsk proteinkilde

Med omega-fettsyrer for å støtte hud og en skinnende pels

kr 1 049,00

Prima Plus 2 kg | Komplett og balansert ernæring for voksne hunder som trenger å vedlikeholde vekten

Med glukosamin for å støtte optimal leddhelse og mobilitet

kr 229,00

kr 899,00

Valp Plus 2 kg | Komplett ernæring med psyllium og vegetabilske fibre for jevn fordøyelse

Med viktige vitaminer, mineraler og antioksidanter for et sunt immunsystem

kr 229,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.