Grand Danois

Den mest rolige av molossiske hunder

Grand Danois er den mest vennlige blant hunder av molossisk type. Denne rasen reagerer ikke godt på isolasjon og krever mye oppmerksomhet. De skal aldri oppbevares i en utvendig kennel, der de ikke kan se eierne sine daglig.

iconOpprinnelse: Tyskland
iconFCI-klassifisering: Gruppe II, avsnitt 2.1, mollosian
iconTemperament: lojal, trygg, vennlig, kjærlig, mild
iconFarger: svart, grafitt
iconVekt: Mann: 54–90 kg, Kvinne: 45–59 kg
iconHøyde: Mann: 76–86 cm, Kvinne: 71–81 cm
iconForventet levetid: fra 8 til 10 år

Grand Danois valper

Grand Danois er veldig smarte, og du kan lære disse valpene praktisk talt hva som helst. I trening med en Grand Danois spiller båndet til eierne en avgjørende rolle - hvis valpen føler seg knyttet til sin eier, vil de være mer motiverte til å samarbeide. Ikke glem riktig motivasjon - regelmessig ros og smakfulle belønninger kan oppmuntre selv de mest reserverte valpene. Vær konsekvent og tålmodig og belønn alltid fremgang. Grand Danois valper krever tidlig sosialisering som vil lære dem hvordan de skal oppføre seg rundt andre dyr. I løpet av deres første år gjennomgår valper en fase med mye fysiske endringer, og et sunt kosthold spiller en viktig rolle i den prosessen. Valp Maxi er en komplett formula for valper av store raser, som er en diett beriket med glukosamin og kondroitin som støtter ledd, noe som vil være perfekt for din store danskevalp.

Grand Danois ernæring

Grand Danois er en rase som er utsatt for gastrisk dilatasjon-volvulus, så de bør alltid spise måltidene i fred og aldri trene rett etter et måltid. Store og enorme hunderaser er utsatt for en mengde problemer i ledd, derfor er en diett tilsatt glukosamin og kondroitin viktig for den etterlengtede støtten. For Grand Danois burde du velge en diett designet for store og enorme hunderaser - et slikt kosthold vil gi hunden din nok energi og alle nødvendige næringsstoffer. Rasen er ikke en langvarig hunderase, og de pleier å begynne å eldes raskere enn andre hunderaser. Det anslås at Grand Danois blir geriatriske rundt en alder av 7. På det tidspunktet anbefales det å endre hundens diett til en formula som er rettet mot eldre hunder - redusert mengde fett vil gjøre opprettholdning av vekt mye lettere. Husk at hver hund er forskjellige og det faktiske energiske behovet hos hunden din avhenger av energinivået, deres livsstil og levekår.

Anbefalt for Grand Danois voksne:

Sensitive Digest Giant | Hypoallergisk tørrfôr for hunder av store raser med fordøyelses problemer

Digest Giant er et glutenfritt produkt med begrensede kilder til animalsk protein, egnet for hunder som lider av allergier og/eller sensitive fordøyelsessystemer. Tilsatt kondroitin og glukosamin for å støtte leddhelsen og tilpasset kibblestørrelse for kjevene til store og gigantiske raser.
hypo_allergenic
Hypo-allergisk
mobility
Mobilitet
Rasestørrelse: Store raser
Protein: 24.0% (73.5% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 14.0%
Sjekk det ut

Optimal Giant | Balansert tørrfôr for hunder av store raser

Optimal Giant passer for voksne hunder av gigantiske raser med normalt energibehov. Inneholder kondroitin og glukosamin for å støtte sunne ledd og bein. Fôrkulene er tilpasset kjevene til store og gigantiske raser for å støtte mekanisk rengjøring av tennene.
mobility
Mobilitet
taurine
Taurin
Rasestørrelse: Store raser
Protein: 23.5% (71% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 13.0%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av Grand Danois

Selv om great dane er en fantastisk vakthund, bør du aldri holde denne rasen borte fra deres eier. Grand Danois er veldig omgjengelige og vil gjerne tilbringe hele dagen med eierne.

Opprinnelse

På 1500-tallet importerte mektige mennesker fra mange europeiske land langbente hunder fra England, som var et kryss mellom en engelsk mastiff og en irsk ulvehund. Den gang hadde ikke hunder statusen til en rase eller til og med et spesifikt navn, men bare begrepet "engelsk hund". På denne måten ble det engelske begrepet "hund" populært også i Tyskland og Frankrike, hvor det fra begynnelsen av 1600-tallet ble avlet langbenede molossere uavhengig av de som ble oppdrettet på øyene. I det nittende århundre hadde stamfaren til Grand Danois flere forskjellige navn, men i hver av dem ønsket tyske oppdrettere å understreke sin rolle i utviklingen av rasen. Rasen ble offisielt erklært i 1888.

Utseende

Det tydelige tegnet på en Grand Danois er absolutt størrelsen. Voksne hunder kan vokse så høyt som 90 cm på manken og veie opptil 90 kg. Disse massive hundene har lange ben og er magre med solide kropper. Hodet er langstrakt og ganske slank, snuten er rektangulær med synlige nesebor og brede kjever. Grand Danois ører er satt høyt på hodet og henger løse på sidene. Hunder av denne rasen har veldig kort pels som legger seg helt flatt og skaper en silkemyk og blank overflate. Grand Danois kommer vanligvis i svart, gul, blå og harlekinfrakk- den sistnevnte kan ha hudfarget nese. Med alle andre pelsfarger er nesen svart.

Atferd

Grand Danois er vennlige og blir sterkt knyttet til eierne. De liker ikke å være alene. Selv om de er enorme i størrelse, er de veldig milde og rolige. De vet hvordan de skal oppføre seg rundt mindre dyr og barn, men du bør alltid holde et øye med dem - de kan forårsake skade bare ved å vrikke på de sterke halene. Grand Danois er ikke for raske til å miste temperamentet, men du bør aldri teste hundens grenser. De kan være reservert mot fremmede, så de gir en flott vakthund.

Krav

Grand Danois når full modenhet rundt 3 år. Inntil dette, til tross for at de er enorme, fungerer de som en energisk valp og kan noen ganger glemme hvor sterke de egentlig er. De kan skade seg selv under energisk spill, så vær ekstra oppmerksom. Denne rasen kan ofte oppleve problemer med øyne og ører - hold dem i perfekt tilstand for å forhindre infeksjoner.

Daglig pleie

Grand Danois sin pels er lett å ta vare på. Hvis den blir skittent, kan du bare tørke av hunden din med et håndkle eller gummihanske. Kort pels kan børstes én gang i uken. Du kan børste hunden oftere i røytesesongen. Grand Danois liker lange turer - husk å fukte tåputene deres. Hold hundens øyne og ører rene - dette vil bidra til å forhindre betennelse.

Perfekte produkter for Grand Danois

Sensitive Digest Giant 12,5 kg | Glutenfri oppskrift med begrensede animalske proteinkilder

Med lett fordøyelige proteiner og karbohydrater for å fremme jevn fordøyelse

kr 999,00

Optimal Giant 12 kg | Balansert tørrfôr for hunder av store raser

Med høykvalitets protein og taurin for å støtte sterke muskler og et sunt hjerte

kr 879,00

Tips

Valp Maxi 12 kg | Balansert ernæring for valper og mødre av store raser

Med taurin for å støtte et sunt hjerte under lang vekstperiode

kr 899,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi begynte med Husse allerede som valp. Han elsker Husses Prima Plus, som han spiser hver dag sammen med deilig våtfôr.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm, og siden har han elsket Husse. Bamford vokser seg stadig større og er snart klar for å bytte til nytt voksenfôr, som vil passe denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.