Cane corso

Fantastisk vakthund som krever mye oppmerksomhet

Cane corso er en italiensk rase av vakthunder i en mastiff-type. Hunder av denne rasen fungerer vanligvis som vakthund eller sporehund.

iconOpprinnelsesland: Italia
iconFCI-klassifisering: Gruppe II, avsnitt 2.1, mollosian
iconTemperament: fjern, balansert, rolig, sammensatt, lydig
iconFarge: svart, grå
iconVekt: Mann: 45–50 kg, Kvinne: 40–45 kg
iconHøyde: Mann: 62–70 cm, Kvinne: 58–66 cm
iconForventet levetid: fra 10 til 12 år

Cane Corso valper

Cane corso er en intelligent hund som liker å jobbe med mennesker, men kan noen ganger være litt sta. Cane corso valper tar vanligvis opp kommandoer og triks raskt hvis de ser et formål med dem. Mens du trener med slike valper må du være konsekvent og streng, men ikke tøff. Valper av denne rasen reagerer best på en morsom og hyggelig treningsøkt som er fylt med belønning og lek i pausene. Når valpen din assosierer trening med moro, vil du se resultatene mye raskere. Cane corso valper krever sosialisering i tidlig alder, noe som vil forbedre oppførselen deres senere. Cane corso valper skal aldri skyves til sine fysiske grenser da intens trening kan forårsake stress på valpens ledd og resultere i permanent skade. Du kan støtte valpens ledd med et godt kosthold - Valp Maxi er en tørr valpemat som er spesielt laget for store og gigantiske hunderaser. Tilført glukosamin og kondroitin som vil sikre sunne ledd og sterke bein.

Cane Corso ernæring

Som en massiv hund kan rasen oppleve problemer med ledd og bein. Med store og gigantiske hunderaser er det nødvendig å fullføre dietten med glukosamin og kondroitin, noe som vil støtte tilstanden til hundens osteoartikulære system. Velg et kosthold laget for større hunderaser, da ingrediensene vil gi valpen din næringsstoffer som er nødvendige for helsen. Disse formulaene vil gi hunden din nok kalorier, vitaminer og mineraler. Nøkkelen til generell velvære hos denne rasen er å opprettholde en sunn vekt. Overvekt kan gi ekstra belastning på hundens ledd, noe som kan føre til alvorlige problemer eller skader. Ikke gi hunden din for mye mat og gi den nok fysisk aktivitet hele dagen. Cane corso er en hunderase som er utsatt for gastrisk dilatasjon-volvulus – derfor kan matskåler laget for sakte spising redusere sjangsen for vridd mage enormt.

Anbefalt for Cane corso voksne:

Sensitive Digest Giant 12,5 kg | Glutenfri oppskrift med begrensede animalske proteinkilder

Digest Giant er et glutenfritt produkt med begrensede kilder til animalsk protein, egnet for hunder som lider av allergier og/eller sensitive fordøyelsessystemer. Tilsatt kondroitin og glukosamin for å støtte leddhelsen og tilpasset kibblestørrelse for kjevene til store og gigantiske raser.
hypo_allergenic
mobility
Mobilitet
Rasestørrelse: Store raser
Protein: 24.0% (73.5% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 14.0%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av Cane corso

Cane corso er en utmerket vakthund. Alltid glad for å hjelpe og lojal mot eieren. De gir en flott familiehund og går vanligvis godt sammen med barn. De krever tidlig sosialisering, noe som kan hjelpe dem med å bygge gode relasjoner med andre dyr.

Opprinnelse

Cane corso rasen kommer sannsynligvis fra hunder som fulgte romerne i deres erobringer. Det var to typer hunder av molossisk type I eldgamle tider- de tyngste ble brukt i kriger og dueller, og lettere hunder ble hovedsakelig brukt som gjeterhunder. Cane corso antas å være relatert til sistnevnte. Mange mener denne hunderasen finnes i renessansekunsten. I mange år var Cane Corso rasen veldig populær i Italia. Etter krig ble populasjonen av rasen redusert betydelig, og avlsprogrammet gjenopptok så sent som på 1980-tallet. Antonio Morsiani formulerte rasenormen i 1987. FCI anerkjente rasen offisielt i 1996.

Utseende

Cane corso ser ut som atletisk hunder. Disse hundene er muskuløse, med sterke ben og bred hals. De har kort, men tykk pels som ligger helt flatt mot huden, og krever derfor ikke omfattende pleie. Cane corso har et firkantet hode og snute som er typisk for hunder av molossisk type. Trekantformede ører henger på siden av det brede hodet. Cane corso kan komme i et stort utvalg av pelsfarger, alt fra svart, grafitt, mørk grå til krem. Hunder av denne rasen har vanligvis en svart markering på snuten.

Atferd

Denne hunderasen kan bli sterkt knyttet til eierne. Cane corso er veldig varm mot alle medlemmene i husstanden. De elsker tiden de bruker med eier, og kan følge eierne i mange oppgaver og aktiviteter rundt huset. Cane corso er vanligvis reserverte mot fremmede og kan prøve å beskytte eierne hvis de føler at noen utgjør en trussel. Hunder av denne rasen er vanligvis ikke aggressive, men bør ikke provoseres da de kan bli fiendtlige. Tidlig sosialisering av Cane Corso hunder forbedrer deres oppførsel rundt andre dyr.

Krav

Cane corso er en rase som elsker selskap med mennesker og krever mye oppmerksomhet og tid. Cane corso kan være en litt utfordrende rase å trene - disse hundene trenger en jevn lærer og tidlig sosialisering.

Daglig pleie

Den korte pelsen er lett å ta vare på. Du kan børste hunden din én gang i uken, men i løpet av røytesesongen må du kanskje bytte til daglig børsting. Cane corso har en pels som avstøter mye skitt, så etter en tur eller lek ute må du kanskje bare tørke av hunden din med et håndkle eller en gummihanske. Du kan bruke tørrsjampo for å opprettholde hundens pels fra tid til annen. Det er best å bade disse hundene når de blir spesielt skitne eller om de lukter ille. Ta vare på neglene til hunden din og trimm dem hvis de blir for lange. Du kan bruke en fuktighetsgivende balsam hvis hundens poter blir tørre. Husk alltid å sjekke hundens ører og øyne regelmessig.

Perfekte produkter for Cane corso

Sensitive Digest Giant 12,5 kg | Glutenfri oppskrift med begrensede animalske proteinkilder

Med lett fordøyelige proteiner og karbohydrater for å fremme jevn fordøyelse

kr 999,00

Optimal Giant 12 kg | Balansert tørrfôr for hunder av store raser

Med høykvalitets protein og taurin for å støtte sterke muskler og et sunt hjerte

kr 879,00

Prima Plus 2 kg | Komplett og balansert ernæring for voksne hunder som trenger å vedlikeholde vekten

Med glukosamin for å støtte optimal leddhelse og mobilitet

kr 229,00

Tips

Valp Maxi 12 kg | Balansert ernæring for valper og mødre av store raser

Med taurin for å støtte et sunt hjerte under lang vekstperiode

kr 899,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.