Tyrkisk van

Liker å vann og bading

Tyrkisk van er en av de få katterasene som har blitt avlet i nærheten av vann, noe som resulterte i katter med utmerkede svømmeferdigheter. Denne rasen er utmerket utstyrt for svømming - pelsen til tyrkisk van katter mangler underlaget i pelsen, dermed tørker den raskt, den har også overflødig hud mellom klørne som gjør at kattene kan svømme raskere.

iconOpprinnelsesland: Tyrkia
iconTemperament: intelligent, leken, energisk, nysgjerrig, modig
iconFrakk: langhår
iconFarge: hvit med fargerike markeringer som ikke dekker mer enn 20% av kroppen
iconSpesifikasjoner: hvit pels, blå eller gule øyne
iconForventet levealder: fra 14 til 19 år

Tyrkisk van kattunger

Tyrkiske van katter antas å være en av de mest intelligente kattrasene. Du kan enkelt lære de mange triks og kommandoer. Husk at positiv forsterkning gir de beste resultatene. Vær tålmodig med kattungen din og belønn den alltid for å utføre kommandoer eller triks riktig. Selv om tyrkisk van katter regnes som modige katter, kan kattunger være sjenerte og forsiktige rundt fremmede folk og andre dyr. Tidlig sosialisering av tyrkiske van kattunger forbedrer oppførselen til voksne katter rundt mennesker og andre dyr betydelig. I løpet av det første året deres går de gjennom en rask vekstfase, så et sunt og godt balansert kosthold vil støtte kattens kropp. Kattunge er en tørr kattemat designet spesielt med tanke på kattungers behov. Beregn kattungens daglige matinntak basert på kroppsvekt og ikke gi den for mye fôr.

Tyrkisk van ernæring

Tyrkisk van er en rase av spenstige og generelt sunne katter. Tyrkiske van-katter er fysisk aktive, og de trenger mer kalorier i kostholdet. Katter er av natur rovdyr, så de trenger en betydelig mengde animalsk protein i kostholdet. Husk at katter aldri ble vant til å drikke stille vann, og de får mesteparten av sitt daglige væskeinntak fra måltidet. Våt mat kan hjelpe deg med å øke mengden væske i kattens diett. Et godt balansert kosthold vil gi katten din alle nødvendige næringsstoffer og vil ikke kreve ekstra tilskudd med mindre veterinæren din sier noe annet.

Anbefalt for voksne tyrkiske varebiler:

Exclusive Kattunge | Balanced dry food for kittens & mother cats

Exclusive Kattunge is recommended for kittens from weaning to 12 months with high content of animal protein and fat to support healthy growth. Also suitable for pregnant and nursing cats.
growth_plus
Vekst
energy_plus
Energi+
Protein: 34%
Fettinnhold: 21%
Sjekk det ut

Opus Lynx | Komplett, kornfri ernæring for voksne katter

Opus Lynx er en korn- og glutenfri oppskrift inspirert av dietten til vill gaupe, rik på protein og fett, lite karbohydrater.
grain_free
Kornfri
gluten_free
Gluten fri
Protein: 40.0% (90% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 20.0%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av tyrkisk varebil

Tyrkisk van er en mellomstor, velbygd katt som ved første øyekast ligner tyrkisk angora. Selv om begge raser kommer fra samme land, skiller de seg ganske betydelig.

Opprinnelse

Rasens historie begynner i Tyrkia, hvor katter i mange år har blitt formet av naturlige forhold i miljøet. Å bo i nærheten av innsjøen Wan ble katter tvunget til å fiske etter maten, noe som resulterte i en sterk fascinasjon med vann. I 1950 kom rasen til Europa, spesielt Storbritannia, hvor de første avlsprogrammene i historien har blitt etablert. Siden krysningen var forbudt ved avl av tyrkisk van er moderne tyrkiske van-katter direkte knyttet til deres tyrkiske forfedre. Rasen er for tiden beskyttet i Tyrkia, og avlsprogrammet er strengt. I 1969 har rasen blitt offisielt anerkjent av FIFe.

Utseende

Ved første øyekast ligner tyrkisk van på tyrkisk angora. Tyrkiske van-katter er mellomstore og bygget ganske muskuløst. Det trekantede hodet er utsmykket med ører som er brede i basen og litt avrundet i spissen. Tyrkiske van har pels som er middels lang, silkeaktig, og i løpet av våren og sommermåneden mangler de underlaget av pelsen helt. Om vinteren blir pelsen tykkere og mer luftig for å gi katten mer beskyttelse mot kulden. En av de mest karakteristiske egenskapene til denne rasen er absolutt pelsfargen. Tyrkiske van-katter har hvit pels med fargede markeringer på hodet og halene. Den fargerike pelsen kan ikke dekke mer enn 20% av kattens kropp.

Atferd

Tyrkisk van er en rase av intelligente katter. Du kan lære dem mange triks. Katter av denne rasen er ganske livlige og temperamentsfulle, med sterkt jaktinstinkt. Katter av denne rasen har en tendens til å holde seg fysisk aktive lenger enn de fleste andre raser. Disse kattene elsker å leke og utforske omgivelsene. De er generelt ikke redde for fremmede, men har en tendens til å holde avstand. Tyrkiske van-katter danner vanligvis et tett bånd med ett enkelt menneske. Tyrkiske van-katter er ganske snakkesalige - de har en enorm samling støy i vokabularet for å få oppmerksomhet.

Krav

Om høsten og vinteren blir pelsen på en tyrkisk van mer luftig, og det anbefales å børste katten din daglig. Dette vil i stor grad redusere risikoen for at hårballer dannes i kattens fordøyelsessystem. Et sterkt jaktinstinkt krever ordentlig stimulering og tyrkiske van-katter vil mer enn gjerne jakte ute. Hvis du ikke har tilgang til en hage eller en balkong, kan du bruke kattens leker som agn og leke med den. Tyrkiske van-katter elsker vann så hold alltid øye med katten din når du spiller i eller i nærheten av områder med vann.

Daglig pleie

Tyrkiske van-katter trenger ikke noe spesielt pleieregime. I løpet av våren og sommeren kan du komme unna med å børste katten én gang i uken. Ikke glem halen – den lange og buskete hale må børstes innimellom. Tyrkiske van-katter har tykk pels mellom fingrene - rengjør kattens poter for å bli kvitt overflødig søppel eller smuss. Ikke glem å trimme kattens klør for å forhindre at de henger igjen på tepper og møbler.

Perfekte produkter for tyrkisk van

Opus Lynx 2 kg | Kornfritt fôr til katter med sensitiv hud og fordøyelse

Rik på animalsk protein og fett for å gi energi til kattens aktive livsstil

kr 239,00

kr 229,00

Lynx Senior 7 kg | Kornfritt fôr til eldre katter med sensitiv hud og fordøyelse

Med glukosamin for å støtte optimal leddhelse og mobilitet

kr 679,00

4 Sorter, 4 x 100 g | Pakke med 4 poser for katter

Variasjonspakke med 4 forskjellige oppskrifter

kr 49,00

Aktivitetsleke | Leke med fjær

Aktiviseringsleke til katt med fjær og bjelle

kr 45,00

Tips

Laxolja 300 ml | Premium lakseolje som støtter sunn hud og skinnende pels

Velsmakende supplement og en sunn energikilde

kr 169,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.