Puddel

Stolte og underholdene med en overflod av hår

Pudler kommer i tre varianter. Det er en standardpuddel, miniatyrpuddel og lekepuddel som bare varierer i størrelse. Standardpuddelen er den eldste av alle tre typene. I stedet for typiske pelspudler har det lang hår som konstant vokser men ikke røyter, og det er derfor de ble klassifisert som allergivennlige.

iconOpprinnelsesland: Tyskland, Frankrike
iconFCI-klassifisering: Gruppe 9, seksjon 2 Puddel # 172
iconTemperament: Intelligent, Alert, Aktiv, Trofast, Instinktuell, Trenbar
iconFarger: Svart, Hvit, Krem, Sabel, Svart og hvit, Blå, Grå, Sølv, Brun, Rød, Aprikos
iconVekt: Kvinne: 18–23 kg, Mann: 23–25 kg
iconHøyde: Leketøypuddel: 24 - 28 cm, Miniatyrpuddel: 28 - 35 cm, Standardpuddel: 45 - 60 cm
iconForventet levetid: fra 12 til 15 år

Puddelvalper

Pudler anses å være en av de mest intelligente hunderaser. På grunn av deres høye intelligens reagerer pudler vanligvis bra på trening. Disse høyenergiske hundene bør få inn noe fysisk aktivitet før treningen, så de er fullt fokusert på å lære nye ferdigheter. De kan brukes til mange oppgaver og kan bli smarte hunder hvis de blir trent godt i dette området. Til tross for at de er en ganske intelligent rase, kan Pudler slite med sosialisering. Å sosialisere hunden din i ung alder, både med andre hunder, dyr og mennesker, kan forbedre puddelens oppførsel i voksen alder. Siden Puddler hår vokser kontinuerlig, krever de regelmessig pleie og håndtering. Puddelvalper bør gå gjennom dette tidlig så de blir vandt til å bli berørt på potene og trimming av håret. Avhengig av størrelsen på puddelen din, bør du velge dietten deretter. For leketøy- og miniatyrpuddelhvalper er det best å mate en diett rettet spesielt mot små hunder, som Valp Mini. For en standard puddelvalp vil Valp være et godt valg.

Puddelens ernæring

Pudler kan være utrolig følsomme på mange forskjellige nivåer, inkludert mat. Det er viktig å alltid velge en høykvalitets diett utviklet av naturlige ingredienser. Pudler kan vise tegn på matintoleranse eller følsomhet, spesielt med glutenformler. Å bytte til glutenfrie dietter utviklet med tanke på sensitive fordøyelsessystemer kan vise seg å være gunstig for den generelle helsen til din puddel. Optimal Sensitive med ris og kylling er et godt valg hvis du vil bytte hundens diett. Husk alltid å introdusere den nye maten gradvis, og bland den nye maten med hundens nåværende diett. Når hunden din viser tegn på matintoleranse eller følsomhet, selv etter at du har byttet til en glutenfri formula, bør eliminasjonsdiett innføres. Du bør mate hunden din med en ny matkilde med protein og karbohydrater i 12 uker for å se om symptomene avtar eller forsvinner. Digest fra Husse-serien, formulert med lam og ris, er en flott base for en eliminasjonsdiett. Pudler er utsatt for gastrisk dilatasjon-volvulus som oppstår når vridning i magen forårsaker opphopning av overflødig gass eller utløses av en slik forekomst. Risikoen for GDV økes ved å spise raskt eller få hundens bolle hevet fra bakken. Ved å bruke en skål for sakte spising, som du kan finne på Husses nettside, kan du redusere sjansene for at GDV oppstår.

Anbefales for puddel voksne:

Optimal Sensitive | Komplett ernæring for aktive og sensitive hunder

Optimal Sensitive er et glutenfritt produkt som passer for hunder som lider av sensitive fordøyelsessystemer. En oppskrift med høyere energiinnhold egnet for hunder med normalt eller høyere energibehov. Kondroitin og glukosamin tilsatt for å bedre leddhelsen.
gluten_free
Glutenfri
energy_plus
Energi+
Rasestørrelse: Alle rasestørrelser
Protein: 26.0% (82% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 16.0%
Sjekk det ut

Sensitive Digest | Glutenfri oppskrift med begrensede animalske proteinkilder

Sensitive Digest er et glutenfritt produkt med begrensede kilder animalsk protein, egnet for hunder som lider av allergier og/eller sensitivt fordøyelsessystem. Inneholder protein av lam.
gluten_free
Glutenfri
hypo_allergenic
Hypoallergenisk
Rasestørrelse: Små raser , medium raser
Protein: 23.0% (72.5% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 14.0%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av Puddel

Pudler kommer i tre størrelsesvarianter som spenner over små og mellomstore hunderaser. De har langt hår som stadig vokser og røyter sjeldent. Puddelen har blitt den nasjonale hunden i Frankrike.

Genesis

Selv om Puddel ble hevdet av Frankrike som sin nasjonale hund, oppsto denne rasen i Tyskland som andjakthunder. Med krøllete strøk som beskytter denne hunderasen i en rekke værforhold så vel som dens enestående intelligens, ble Puddel i årevis ansett som en eksepsjonell retrieverhund. Den gang hadde selv de karakteristiske barberingsmønstrene de praktiske motivasjonene. Siden jegere trengte smidige hunder, selv når de svømte, sørget barbering av ben, nakke og hale for et bredt spekter av bevegelse i vannet. Pelsen som var igjen på hofter, bryst og ledd fungerte som beskyttelse mot kulde på vitale områder av kroppen. Med sitt originale utseende lagde Pudler for et interessant valg av ledsager for mange adelsmenn i Frankrike og senere i hele Europa. Både rasens ukonvensjonelle utseende og høye treningsevne gjorde den til en flott underholder som førte til den lange forbindelsen mellom pudler og europeisk sirkus.

Utseende

Pudler er bygd rett og godt proporsjonert. Pelsen deres består av et enkelt lag med tette krøller som røyter minimalt. Kort hår skal danne tette krøller nær kroppen. De kan komme i et stort utvalg av farger, så lenge hele kappen er en farge. Denne hunderasen har et ganske langt og smalt hode med delikat snute, mørke, ovale øyne og ører som brettes nær hodet. Pudler avles i en rekke typer, som kjennetegnes av voksenhøyden på manken. Størrelsen skal være den eneste forskjellen på de tre ulike versjonene.

Atferd

Pudler er svært intelligente og trenbare hunder. De er ganske smidige, energiske, smarte og grasiøse. Denne rasen er veldig omgjengelig og folkorientert, og hvis en puddel synes det er morsomt og positivt å trene, vil denne hunden være rask med å glede eieren. Pudler er atletiske og ivrige, gir en fantastisk sportslig hund, lærer triks fort og generelt behagelig og underholdende. Disse hundene utmerker seg ved et godt utvalg av hundesport, som smidighet, sporing eller lydighet. Typiske pudler bør reserveres mot fremmede ved introduksjonen, men med tiden bør de bli varme hvis den nye personen ikke viser noe trussel. Pudler er ikke territoriale eller spesielt aggressive, men godt ivaretatte og kjære hunder av denne rasen vil vise hengivenhet og lojalitet - når de ser eieren i fare, kan de bli beskyttende. Samlet sett er rasen stille, rolige og elskelige.

Krav

Som svært intelligente og energiske hunder krever de både fysisk og mental trening for å holde seg i god form og helse. Disse hundene liker å holde seg opptatt og er ivrige etter enhver form for trening. De er spesielt glade i å svømme, med historien om å hente ender fra vann. Avlet som jakthunder, vil de mer enn gjerne leke med leker, pinner eller baller, siden det er en fin måte å trene dem både fysisk og mentalt.

Daglig pleie

Med sitt lange og stadig voksende hår trenger en Puddel daglig børsting for å forhindre at pelsen mattes. Det er nødvendig å pusse grundig helt til røttene, ellers kan håret floke seg i bunnen og må barberes nær huden. Bortsett fra jevnlig børsting av den kontinuerlig voksende pelsen krever rasen trimming og bading hver 4.-6. Uke. Den estimerte tiden brukt på å stelle en standardpuddel kommer opp til 10 timer i uken.

Perfekte produkter for puddel

Optimal Sensitive | Komplett ernæring for aktive og sensitive hunder

Med glukosamin for å støtte optimal leddhelse og mobilitet

kr 4,26

Tips

Sensitive Digest 2 kg | Glutenfri oppskrift med begrensede animalske proteinkilder

Med lett fordøyelige proteiner og karbohydrater for en bedre fordøyelse

kr 249,00

Tips

Sensitive Ocean Care 12,5 kg | Glutenfri oppskrift med én enkelt animalsk proteinkilde

Med omega-fettsyrer for å støtte hud og en skinnende pels

kr 1 049,00

Opus Ocean 2 kg | Kornfrie biter med én enkelt animalsk proteinkilde

Rik på animalsk protein og fett for å gi energi til hundens aktive livsstil

kr 259,00

Tips

Sensitive Valp Digest 7 kg | Tørrfôr som støtter utviklings behovene til sensitive valper

Støtter fordøyelse med vegetabilske fibre og frukto-oligosakkarider

kr 669,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.