Devon Rex

Den eneste katterasen som slår halen som et tegn på spenning

Devon Rex er en rase av magre katter med store ører og krøllete pels. Denne intelligente katterasen kan enkelt mestre selv de mest kompliserte triksene hvis du bare finner en måte å oppmuntre katten din til å lære dem.

iconOpprinnelsesland: Devonshire, England
iconKarakter: Intelligent, sosial, aktiv, leken, lojal
iconFrakk: korthår
iconFarge: Seal point, Blue point, Lilac point, Chocolate point
iconFunksjoner: krøllete pels, slankt hode, store og brede ører
iconForventet levetid: fra 9 til 15 år

Devon Rex kattunger

Devon rex-katter er veldig intelligente og sosiale skapninger - de kommer veldig bra overens sammen med andre medlemmer av familien, både med mennesker og dyr. Devon rex kattunger krever ikke altfor mye selskap, men de liker ikke å være alene i et tomt hus heller. De blir ganske knyttet til eierne sine, og de liker å tilbringe tid med dem. Devon Rex er en rase av eksepsjonelt smarte katter som lett kan få tak i kompliserte triks. Positiv forsterkningstrening med kattunger av denne rasen er en fin måte å oppnå suksess på. Under trening har du noen godbiter nyttige - både Kycklingfile og Tuna Recipe kan bli smakfulle og motiverende godbiter for kattungen din. Sunt og godt balansert kosthold kan i stor grad påvirke kattungens vekst og utvikling. En formula laget spesielt for kattunger, for eksempel Kattunge, vil gi katten din alle nødvendige næringsstoffer den trenger det flrste året.

Devon Rex ernæring

Devon Rex er en rase av energiske og aktive katter. De elsker å hoppe, klatre på møbler, og de kan bruke timer på timer på å leke og løpe rundt. Katter av denne rasen regnes som en av de mest aktive rasene, så et kosthold laget spesielt for katter med forhøyet fysisk aktivitetsnivå, bør være en god løsning. Exclusive Lyster Care er en godt balansert tørr kattemat laget for katter som liker å aktivt bruke tiden sin. Hvis du er bekymret for at katten din ikke får nok vann med all den omfattende aktiviteten, kan du inkludere våtfôr i dietten - Pate Adult eller smakfulle gourmetformular kan være en flott base for kattens diett. Du kan også blande kattens tørrfôr med litt våt mat som Aptit som er basert på ferske ingredienser.

Anbefalt for Devon Rex voksne:

Exclusive Kattunge | Balanced dry food for kittens & mother cats

Exclusive Kattunge is recommended for kittens from weaning to 12 months with high content of animal protein and fat to support healthy growth. Also suitable for pregnant and nursing cats.
growth_plus
Vekst
energy_plus
Energi+
Protein: 34%
Fettinnhold: 21%
Sjekk det ut

Exclusive Lyster Care | Komplett ernæring for voksne katter

Exclusive Lyster Care er en oppskrift med høyt energiinnhold for katter med sensitiv hud og høyere energibehov.
healthy_shiny_coat
Hud & Pels
energy_plus
Energi+
Protein: 32.0%
Fettinnhold: 21.0%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av Devon Rex

Devon Rex er en mellomstor katterase med en tydelig krøllete pels. Katter er magre, men muskuløse med lange ben som kan virker litt skjeve.

Opprinnelse

Rasens historie begynte med enestående opptredener av katter med krøllete strøk i kull av andre tamme katter. Den spennende krøllen var sannsynligvis et resultat av en naturlig genetisk mutasjon, og i begynnelsen la ingen vekt på kattunger med en så spesiell pels. Et år senere bestemte Beryl Cox fra Devon fylke å fokusere på kattene med krøllete pels da hun fant en slik kattunge i et kull av sin helt egen katt. Kattungen vokste opp og ble senere brukt i videre kryssing. Rasen fikk navnet sitt fra Devon-fylket der katter med krøllete strøk hadde sitt aller første utseende.

Utseende

Devon rex-katter skylder sitt spennende utseende til deres unike, krøllete pels. I tillegg til det har de tynne, trekantede hoder med uttalt kinnben og fulle kinn. De tynne hodene til Devon rex-katter er utsmykket med store og brede ører som er ganske lave. De har mager, men sterk og muskuløs torso og lange og slanke halser. Bena er også slanke og ganske lange og kan virke litt skjeve. En tynn hale med en skarp spiss er et kirsebær på toppen av det særegne utseendet til Devon rex-katter. Katter av denne rasen kan vises i alle farger og mønstre, mengden hvitt i denne rasen er ikke regulert av rasestandarden.

Atferd

Devon rex-katter er veldig intelligente og ekstremt aktive. De bruker gjerne mesteparten av tiden sin på å løpe, klatre eller leke med leker du gir dem. Disse kattene vil gjerne klemme seg inn i ethvert tilgjengelig rom - du kan finne Devon rex chillende blant bøkene dine, mellom plantene dine eller i en skrivebordsskuff, hvis du lar den være åpen lenge nok. De er veldig sosiale katter som ikke liker å være alene i lengre perioder. De maser ikke på noen måte, men de gleder seg over menneskene og vil gjerne bli med deg i hverdagens oppgaver. De kan læres å gå i bånd, noe de pleier å like svært mye. Devon rex-katter er den eneste rasen som vil svinge halen som et tegn på glede.

Krav

Disse intelligente og aktive kattene krever mye fysisk aktivitet. Devon rex-katter elsker å klatre, så hvis du ikke vil at bokhyllene dine skal gi katten et høyt kattetre er det lurt å kjøpe en klatrepæle. Devon rex-katter nyter et stort utvalg av fysisk aktivitet - hver dag burde du bruke litt tid på å leke med katten din. Katter av denne rasen kan lære å gå i bånd - kjøp bånd av god kvalitet med sele. Den korte kappen til Devon rex-kattene gir dem ikke god beskyttelse mot kulde - prøv å unngå å tilbringe tid ute om vinteren og kaldt vær.

Pleie

Kort og krøllete strøk av Devon Rex krever spesiell pleie og behandling. Regelmessig børsting vil være mer enn nok til å hjelpe katten din med å bli kvitt det døde håret og minimere risikoen for at hårkuler dannes i kattens fordøyelseskanal. Husk å trimme neglene til katten din - for lange klør kan hektes på ting, og det kan forårsake smerter.

Perfekte produkter for Devon Rex

Exclusive Lyster Care 2 kg | Tilpasset aktive katter og katter med sensitiv hud og pels

Med høyt protein- og fettinnhold for å tilfredsstille aktive katters behov

kr 229,00

Opus Lynx 2 kg | Kornfritt fôr til katter med sensitiv hud og fordøyelse

Rik på animalsk protein og fett for å gi energi til kattens aktive livsstil

kr 249,00

4 Sorter, 4 x 100 g | Pakke med 4 poser for katter

Variasjonspakke med 4 forskjellige oppskrifter

kr 49,00

Lynx Senior 7 kg | Kornfritt fôr til eldre katter med sensitiv hud og fordøyelse

Med glukosamin for å støtte optimal leddhelse og mobilitet

kr 679,00

Double Diner | Dobble skåler i stativ

Laget i rustfritt stål

kr 129,00

Tips

Laxolja 300 ml | Premium lakseolje som støtter sunn hud og skinnende pels

Velsmakende supplement og en sunn energikilde

kr 169,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi begynte med Husse allerede som valp. Han elsker Husses Prima Plus, som han spiser hver dag sammen med deilig våtfôr.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm, og siden har han elsket Husse. Bamford vokser seg stadig større og er snart klar for å bytte til nytt voksenfôr, som vil passe denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.