Pomeranian

En kongelige og uimotståelig søt hunde rase

Pomeranian er en liten hunderase av Spitz-typen, som stammer fra den større tyske Spitz. Denne rasen har blitt popularisert av mange kongelige eiere gjennom historien.

iconOpprinnelsesland: Polen og Tyskland
iconFCI Gruppe: Gruppe 5 Spitz og Primitive Hunder, Seksjon 4 European Spitz #97e
iconOppførsel: Vennlig, leken, våken, livlig, utadvendt
iconFarger: Hvit, svart, oransje, krem
iconVekt: Hunn: 1,4 til 3,2 kg, hann: 1,4 til 3,2 kg
iconLengde: Hunn: 18 til 30 cm, hann: 18-30 cm
iconLevetid: 12 - 16 år

Pomeranian valper

Selv om Pomeranians generelt er en vennlig hunderase, kan de noen ganger være aggressive mot andre hunder eller mennesker. Pomeranians er også noe territorielle og kan bjeffe ved all ekstern støy. Disse to atferdene kan utvikle en vane med overdreven bjeffing, så det anbefales å fokusere på dem under valpetrening. Pomeranians elsker å være i sentrum av oppmerksomheten, og på grunn av det bør de være godt trent og ordentlig sosialisert. Ellers kan de bli dominerende og sta. Mange Pomeranian-eiere tror ikke det er nødvendig å få respekt for en så liten hund, men Poms kan bli sjefete med eieren sin når de ikke ser deg som lederen av flokken. Ettersom en rase i liten størrelse har Pomeranians mindre blærer, og vil derfor tisse oftere enn andre hunder. Pottetrening vil kreve litt ekstra oppmerksomhet. Pomeranians er en ganske energisk hunderase, så et kosthold med høyere fett og protein vil sikre riktig utvikling og vekst. Valp Mini fra Husse-serien anbefales her.

Pomeranians ernæring

Pomeranians har en tendens til å være ganske energiske og på grunn av det vil de sannsynligvis gå ned i vekt ganske raskt, så det anbefales å spise en diett med mye fett og protein. Optimal Mini fra Husse-serien skal dekke alle diettbehovene til denne rasen. Eldre Pomeranians er sårbare for tannråte og påfølgende tanntap, så å bytte til våtfôr (spesielt Pate-typen fra Husse-serien) kan være gunstig for denne hunderasen. Pomeranians kan utvikle en rekke hudsykdommer, det er grunnen til at en diett med en riktig balanse mellom omega-3 og omega-6 fettsyrer eller kosttilskudd som inneholder disse (som Husse Laxolja) kan lindre slike problemer.

Anbefalt for Pomeranian:

Optimal Mini | Komplett ernæring for aktive hunder av små raser

Optimal Mini passer for små raser med et høyere energibehov. Størrelsen er tilpasset kjevene til små og mini-raser for å støtte mekanisk rengjøring av tennene.
energy_plus
Energi+
immune_system
Immunitetsstøtte
Rasestørrelse: Små raser
Protein: 29.0% (80% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 18.0%
Sjekk det ut

Sensitive Ocean Care Mini | Hypoallergisk tørrfôr for små hunderaser med sensitiv fordøyelse og hud

Ocean Care Mini er et glutenfritt produkt som passer for hunder som lider av allergier og/eller sensitive fordøyelsessystemer. Med laks som eneste animalske protein i oppskriften og tilpasset størrelse for kjevene til små- og miniraser.
gluten_free
Glutenfri
mono_protein
Begrensede animalske proteinkilder
Rasestørrelse: Små raser
Protein: 24.0% (75% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 14.0%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av Pomeranian

Utseende

Pomeranians er små, kompakte og solide små hunder med en luftig og teksturert dobbel pels. Pelsen deres danner en karakteristisk fluff i pelsen. Pomeranians mankehøyde er vanligvis rundt 20–36 cm. Denne rasen har en hale som er luftig og satt høyt på baken. De har det som er kjent som et revefjes, som er den offisielle typen som passer til en rasestandard. Pomeranians har små trekantede ører som står rett opp. Denne rasen kan komme i et stort utvalg av farger, inkludert hvit, svart, brun, rød, oransje, krem, blå, sobel og enhver kombinasjon av disse fargene.

Oppførsel

Pomeranians er vennlige og livlige hunderaser. De elsker all oppmerksomheten de kan få. Denne rasen er utsatt for kjedsomhet og separasjonsangst, noe som kan føre til uønsket atferd hvis den ikke trenes godt. Du bør gi hunden din nok stimuli i form av leker når du ikke er i nærheten for å leke. Pomeranians kan vise litt aggresjon mot andre hunder og mennesker, og de kan være litt territorielle. De reagerer imidlertid godt på trening, og mange av rasens mangler kan temmes med den.

Krav

Pomeranians bør aldri stå alene for lenge, siden de kan lide av separasjonsangst. Denne hunderasen er ganske aktiv, men krever ikke omfattende trening. En 20 til 30 minutters gange bør være tilstrekkelig. Med Pomeranians tykke pels er det viktig å forhindre overoppheting. Prøv å holde deg unna direkte sollys i sommermånedene og sørg for at hunden din drikker rikelig med vann før du drar ut på tur.

Daglig omsorg

Med sin tykke, doble pels, krever Pomeranians daglig pleie for å holde pelsen i god form. I tillegg bør denne rasens pels trimmes hver 1. til 2. måned. I løpet av høstsesongen kan kåper lett floke seg sammen, så børst med forsiktighet. Noen kjæledyrprodukter som løser opp kan være nyttige her, f.eks. g. Husse Pet Care Spray som gjør stell av sammenfiltrede strøk mye enklere. Pomeranians bør få øynene og tennene rengjort ofte, samt ørene deres sjekket hver 6. uke. Månedlige bad anbefales for denne rasen. Husk alltid å børste Pomeranian før du bader.

Perfekte produkter for Pomeranian

Sensitive Ocean Care Mini 2 kg | Glutenfri oppskrift med én enkelt animalsk proteinkilde

Med omega-fettsyrer for å støtte hud og en skinnende pels

kr 249,00

Optimal Mini 2 kg | Komplett ernæring for aktive hunder av små raser

Med vitaminer, antioksidanter og fettsyrer for å støtte et sterkt immunforsvar

kr 229,00

kr 579,00

Valp Mini 2 kg | Balansert ernæring for valper og mødre av små raser

Med viktige vitaminer, mineraler og antioksidanter for et sunt immunsystem

kr 229,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.