Berner Sennen

Sosial gjeterhund

Berner Sennen er en rase med store hunder fra det sveitsiske fjell og tilhører gruppen av storfehunder. Hunder av denne rasen har et utmerket minne og et fantastisk intellektuelt potensial.

icon

Opprinnelsesland:

Sveits
icon

FCI -klassifisering:

Gruppe II, seksjon 3, sveitsiske fjellhunder
icon

Karakter:

hengiven, lojal, intelligent, tillitsfull
icon

Farge:

brent svart
icon

Vekt:

Mann: 38–50 kg, Kvinne: 36–48 kg
icon

Høyde:

Mann: 64–70 cm, Kvinne: 58–66 cm
icon

Levetid:

fra 6 til 8 år

Berner Sennen valper

Berner fjellhund er en rase av intelligente og arbeidsvillige hunder. Berner Sennen valper er fulle av energi og liker ikke stagnasjon, så de vil gjerne delta i alle typer aktiviteter du kan tenke deg. Hunder av denne rasen er vanligvis raske elever, men en viss dose konsistens er nødvendig når du trener med valper fra denne rasen. Ikke glem den passende motivasjonen under treningen - velsmakende godbiter kan være en fin måte å oppmuntre hunden din til å jobbe på og er også en fantastisk belønning. Husk at valpen din trenger riktig sosialisering, slik at han kan lære å oppføre seg rundt andre mennesker og dyr. Berner Sennen er en stor hunderase, så fra begynnelsen kan du gi hunden din en diett med glukosamin og kondroitin som vil støtte hundens ledd. Valp Maxi er en flott tørr valpemat som vil gi valpen din alle nødvendige næringsstoffer.

Berner Sennen ernæring

Berner Sennen er en rase av store og aktive hunder. Derfor krever disse hundene et passende kosthold. Hunder av store raser trenger mat som vil gi dem alle næringsstoffer i tillegg til et tilstrekkelig energinivå. En diett som vil støtte helsen til hundens ledd er ekstremt viktig når det gjelder hunder av denne størrelsen. Berner Sennen er litt utsatt for hoftedysplasi, så det kan være et godt valg å velge en diett beriket med glukosamin og kondroitin. Rasen er kjent for sin enorme appetitt. Unnlatelse av å kontrollere hundens porsjoner kan føre til overvekt eller fedme. Vær oppmerksom på hvor mange snacks og godbiter du gir hunden din gjennom dagen.

Anbefalt for voksne Berner sennenhunder:

Sensitive Digest Giant | Hypoallergisk tørrfôr for hunder av store raser med fordøyelses problemer

Digest Giant er et glutenfritt produkt med begrensede kilder til animalsk protein, egnet for hunder som lider av allergier og/eller sensitive fordøyelsessystemer. Tilsatt kondroitin og glukosamin for å støtte leddhelsen og tilpasset kibblestørrelse for kjevene til store og gigantiske raser.
hypo_allergenic
mobility
Mobilitet
Rasestørrelse: Store raser
Protein: 24.0% (73.5% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 14.0%
Sjekk det ut

Optimal Giant | Balansert tørrfôr for hunder av store raser

Optimal Giant passer for voksne eller gigantiske raser med normalt energibehov. Inneholder kondroitin og glukosamin for å støtte sunne ledd og bein. Kibble-størrelsen er tilpasset kjevene til store og gigantiske raser for å støtte mekanisk rengjøring av tennene.
mobility
Mobilitet
taurine
Taurin
Rasestørrelse: Store raser
Protein: 23.5% (71% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 13.0%
Sjekk det ut

Beskrivelse

Berner Sennen er en stor hunderase som i mange år har jobbet som vakthund og gjeterhund over hele Sveits. Hunder av denne rasen kan bli streng knyttet til eierne og ved adskillelse fra menneske kan de bli ustabile.

Opprinnelse

Forfedrene til Berner Sennen antas å ha blitt brakt til Sveits av romerske legioner. Selv om arkeologiske funn fra det andre tiåret på 1900-tallet peker på at Berner Sennen var tilstede i Sveits selv før romerne. Hunder av denne rasen ble ofte brukt som gjeterhunder. Med utvidelsen av ostindustrien i Sveits ble Berner Sennen ofte brukt til å trekke tunge vogner lastet med meieri. Etter hvert som St. Bernard -hundene ble mer populære, ble bestanden av Berner - Sennen redusert. De første oppdretterne av Berner Sennen dukket opp en gang mellom 1800- og 1900 -tallet. I 1902 ble rasen presentert under en utstilling for første gang. Fem år senere er den første rasestandarden opprettet.

Utseende

Berner Sennen er ganske muskuløse og solide bygget. Hunder av denne rasen er svært store, men ikke trege. Berner Sennen har en lang og skinnende pels som kan være bølgete til tider. Hunder av denne rasen har store og sterke hoder med en stor snute som danner en nesten perfekt 90 graders vinkel der den møter skallen. De har ører som er høyt oppe på hodet, trekantede i form og ligger flatt mot hodet. Berner Sennen har sterke, muskuløse ben, halen og baksiden av bakbena er dekket av tykt og frodig pels.

Atferd

Berner Sennen er veloppdragne og vennlige dyr. Yngre hunder av denne rasen kan være litt mer impulsive, men med alderen blir de veldig rolige og samlet ledsagere. De har en tendens til å bli sterkt knyttet til eierne sine og liker ikke å være alene for lenge. Hunder av denne rasen er veldig intelligente, lærer raskt og er alltid klare til å jobbe. Berner Sennen er tålmodige og forståelsesfulle, og de gir gode ledsagere for barn i alle aldre. De krever en god del fysisk aktivitet. For mye energi i denne hunden kan føre til ødeleggende oppførsel rundt huset.

Krav

Unge Berner Sennen kan prøve å trekke i båndet på turer. Skaff hunden en solid sele og et bånd. Prøv å unngå seler i lyse farger, ettersom de kan flekke pelsen på hundens hals. Berner Sennen trenger holdbare leker i riktig størrelse - unngå mindre gjenstander, ettersom hunden din lett kan svelge eller kveles av dem.

Daglig pleie

Den lange pelsen til rasen krever ukentlig børsting. I røyteperioden kan du til og med bytte til daglig børsting. Hele børsting fokuserer på den lengre pelsen på hundens ben, hale og ører, som floker seg mye lettere enn resten av pelsen. Bad Berner Sennen hunden din når du ser eller lukter at den er skitten. Siden Berner Sennen elsker fysisk aktivitet skal du ikke glemme å bruke en fuktighetsgivende balsam på underlaget av hundens poter.

Perfekte produkter for Berner Sennenhund

Sensitive Digest Giant, 12.5 kg | Glutenfri oppskrift med begrensede animalske proteinkilder

Med lett fordøyelige proteiner og karbohydrater for å fremme jevn fordøyelse

kr 999,00

Optimal Giant, 12 kg | Balanced dry food for dogs of large breeds

With high-quality protein & taurine to support strong muscles & heart

kr 799,00

Mild, 12 kg | Glutenfrie pellets rike på kylling for optimal tarmhelse

Med lett fordøyelige karbohydrater og inulin for å støtte fordøyelsen

kr 919,00

Prima Plus, | Vedlikehold hundemat med moderat fett- og kaloriinnhold

Med L-karnitin som hjelper metabolismen av fett

kr 189,00

Tips

Valp Maxi, 15 kg | Dry food that supports the developmental needs of large breed puppies

With glucosamine to support the optimal health of growing joints

kr 979,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk fôr for hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører er grundig opplært i dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse mat kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husses katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier av livet, dvs. valper og kattunger, voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitive fordøyelses system og matallergier, etter sterilisering eller kastrering, vi har også riktig fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Du kan diversifisere det sunne og naturlige kostholdet til din hund, katt eller hest. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening. Trenger du pleieprodukter til kjæledyret ditt? Få sjampoer, pleiekosmetikk, oljer og lotioner som du vil ta vare på det vakre og sunne utseendet til hunden, katten eller hesten din.