Cornish Rex

Magre katter med krøllete pels

Cornish rex er en kattrase som er kjent for sin krøllete pels som består av utelukkende dunhår.

iconOpprinnelsescoutry: Storbritannia
iconKarakter: Ekstravert, vennlig, intelligent, kjærlig, nysgjerrig
iconFrakk: Krótkowłosy
iconFarge: Blå, Lilla, Krem, Rød, Sjokolade, Svart, Hvit
iconFunksjoner: Krøllete hår
iconForventet levealder: fra 15 til 18 år

Cornish rex kattunger

Cornish rex er en rase av veldig smidige og energiske katter. De elsker enhver form for fysisk aktivitet. Cornish rex kattunger er intelligente og kjent for sin raske læring. Kattunger av denne rasen pleier å tilpasse seg nye situasjoner og omgivelser. De er kommunikative, vennlige mot mennesker og dyr, nysgjerrige og kan ofte bli funnet rundt huset. Positiv forsterkningstrening er kjent for å vise de beste resultatene i kattungetrening. Velsmakende snacks er en god motivasjon og en velsmakende belønning for kattungen din. Kycklingfile eller tunfiskoppskrift vil gjøre underverker når du trener med kattungen din. Gi din cornish rex kattunge et sunt og balansert kosthold. Kattunge er tørrfôr spesielt laget for kattunger, som er formulert for å dekke alle kattens diettbehov i det første året av dens liv.

Cornish rex ernæring

Cornish rex er en rase av aktive katter med betydelig appetitt. Økt fysisk aktivitet krever høyere kaloriinntak, men mange ganger med cornish rex-katter overgår appetitten deres faktiske daglige kaloribehov. Aldri overfôr katten din og ikke fyll på bollen hver gang katten din slikker den ren. La katten din spise etter planen og hold deg til en anbefalt daglig matmengde basert på kattens kroppsvekt. Katter er ikke så glad i å drikke stille vann, og de får mesteparten av væsken sin fra måltidene. Våt mat bør være vedlikeholdsdiet, spesielt når det gjelder fysisk aktive katter. Hvis katten din foretrekker tørrfôr, kan du legge til snacks som tunfiskoppskrift eller Exclusive Aptit for å forbedre smak og øke væskeinntaket i din aktive katt.

Anbefalt for Cornish rex voksne:

Exclusive Kattunge | Balanced dry food for kittens & mother cats

Exclusive Kattunge is recommended for kittens from weaning to 12 months with high content of animal protein and fat to support healthy growth. Also suitable for pregnant and nursing cats.
growth_plus
Vekst
energy_plus
Energi+
Protein: 34%
Fettinnhold: 21%
Sjekk det ut

Exclusive Lyster Care | Komplett ernæring for voksne katter

Exclusive Lyster Care er en oppskrift med høyt energiinnhold for katter med sensitiv hud og høyere energibehov.
healthy_shiny_coat
Hud & Pels
energy_plus
Energi+
Protein: 32.0%
Fettinnhold: 21.0%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av Cornish rex

Cornish rex er en mellomstor katterase med krøllete pels. Pelsen med cornish rex katter består av bare dunhår som gir katten begrenset beskyttelse mot kulde.

Opprinnelse

Den aller første katten med krøllete og fint hår ble født i 1950 på en gård i Cornwall. Krøllete pels dukket opp på en enkelt katt i hele kullet, så eieren bestemte seg for å krysse kattungen til moren, noe som resulterte i et kull med uvanlig, krøllete pels. Senere har krøllete katter blitt krysset med siamesere, noe som resulterte i at de neste kattene med krøller i pelsen tok etter Siameses, spesielt med tanke på deres magre kropper, tynne haler og trekantede hoder pyntet med store ører. Bruken av ordet “rex” for å antyde noe avvik stammer fra et kaninshow i Belgia, som kong Albert I av Belgia angivelig hadde med seg to krøllete kaniner. Selv om dyrene ikke oppfylte rasenormen, ønsket ikke dommere og utøvende embedsmenn å risikere å fornærme kongen, så de aksepterte dyrene og skrev ordet “rex” (latin for konge) ved siden av navnene.

Utseende

Cornish rex-katter har ganske mye til felles med siamese katter, som forfedrene til den moderne rasen har blitt krysset med. Cornish rex-katter har muskuløse, men magre kropper, lange og magre ben som gjør at katter ser høye ut. Den lange, tynne halen er kirsebæret på toppen for det magre utseendet til cornish rex-kattene. Trekantet hode med store og brede ører høyt oppe gjør at det virker lite. Cornish rex-katter har mellomstore og mandelformede øyne, vanligvis i en dristig og levende farge. Men den viktigste egenskapen til cornish rex-katten er absolutt pelsen. Katter av denne rasen har tett og kort hår med en uttalt krøll. Pelsen til Cornish rex katter mangler vakthår og awn hår - det kan føre til raskt tap av kroppsvarme, spesielt om vinteren. Pels som mangler vernehår, har en tendens til å bli fettete, mest på haken og potene.

Atferd

Cornish rex er veldig aktive katter som elsker fysiske aktiviteter, som å hoppe, løpe rundt og mer. Denne intelligente katterasen er veldig raske elever og kan lett tilpasse seg nye omgivelser eller situasjoner. Cornish rex-katter kan være ekstremt kommunikative og sosiale - du kan forvente at katten din gjerne vil følge deg under daglige oppgaver, og ofte mjauer høyt for å få oppmerksomhet. Cornish rex katter er kjent for å være veldig nysgjerrige på omgivelsene og vennlige mot andre kjæledyr. De kommer godt overens med barn også. På grunn av at pelsen deres mangler vakt og awn hår, gjør de det best som kun innendørs katter - de kan raskt miste kroppsvarme som til og med kan føre til hypotermi.

Krav

Cornish rex katter gjør det best som utelukkende innendørs katter - i det varme hjemmet eller leiligheten er det lettere for dem å opprettholde sin høyere kroppstemperatur. Gi katten din massevis av varme og koselige steder å slappe av, spesielt om vinteren, når selv de varmeste stedene kan bli kaldere enn vanlig. Som en aktiv og leken rase trenger de en skikkelig mengde fysisk aktivitet. Katter av denne rasen elsker selskap med sine mennesker, så forbered deg på å tilbringe litt kvalitetstid med katten din hver dag.

Pleie

Den krøllete pelsen til cornish rex-kattene har ikke annet hår bortsett fra dun - det er fint og lett og har en tendens til å bli fet ganske raskt. Cornish rex katter krever derfor flere bad enn andre katteraser. En gang i uken børster du katten din, men husk å være forsiktig - å legge for mye press på lette og krøllete hår kan forstyrre hårstrukturen og ødelegge krøllene. Trim kattens negler regelmessig, sjekk ørene og rengjør dem om nødvendig. Bruk alltid pleieprodukter laget spesielt for katter som er laget for å passe pH-balansen i huden.

Perfekte produkter for Cornish rex

Exclusive Lyster Care 2 kg | Tilpasset aktive katter og katter med sensitiv hud og pels

Med høyt protein- og fettinnhold for å tilfredsstille aktive katters behov

kr 229,00

Lynx Senior 7 kg | Kornfritt fôr til eldre katter med sensitiv hud og fordøyelse

Med glukosamin for å støtte optimal leddhelse og mobilitet

kr 679,00

kr 99,00

Aktivitetsleke | Leke med fjær

Aktiviseringsleke til katt med fjær og bjelle

kr 45,00

4 Sorter, 4 x 100 g | Pakke med 4 poser for katter

Variasjonspakke med 4 forskjellige oppskrifter

kr 49,00

Double Diner | Dobble skåler i stativ

Laget i rustfritt stål

kr 129,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.