Sibirsk katt

Smidig, kjærlig, men ikke påtrengende

Sibirsk katt er en landrase av tamme katter fra Russland. Denne rasen kommer opprinnelig fra Sibir og utviklet seg helt uten menneskelig deltakelse.

iconOpprinnelsesland: Russland
iconPersonlighet: Energisk, aktiv, jevn
iconFrakk: Langhår
iconFarger: Seal point, Blue point, Lilac point, Chocolate point
iconKjennetegn: Punktfarging, blå, mandelformede øyne, trekantet hode, store ører
iconForventet levealder: fra 11 til 18 år

Sibiriske kattunger

Sibiriske kattunger er energiske og aktive, de elsker å leke, kan nyte ulike aktiviteter som involverer vann og kan raskt plukke opp triks som kan holde de smarte hjernene i god stand. Sibiriske katter er gode til å hoppe, så disse kattene trenger høye kattetrær så snart som mulig, ellers vil du finne dem i å klatre i bokhyller, sitte på dører eller andre høydepunkter i hjemmet ditt. I det første året vokser kattunger raskt, så det er viktig å mate et godt balansert kosthold bestående av sunne og naturlige ingredienser for kattungens helse og riktig utvikling. Kattunge fra Husse-serien er en tørr kattungefôr som vil forsyne kattungen din med alle nødvendige næringsstoffer og alle viktige kosttilskudd, som taurin for øynene og hjertet.

Sibirsk kattens ernæring

Siden sibiriske katter vanligvis er aktive, krever de et godt balansert kosthold som vil oppfylle alle deres diettbehov. Eksklusiv Lyster Care kan være en god vedlikeholdsmat for din sibir. For å fremme god pelshelse for din langhårede katt kan du supplere kattens diett med Laxolja, en naturlig laksolje som er rik på Omega-3 fettsyrer.

Anbefalt for voksne sibirske katter:

Exclusive Kattunge | Balanced dry food for kittens & mother cats

Exclusive Kattunge is recommended for kittens from weaning to 12 months with high content of animal protein and fat to support healthy growth. Also suitable for pregnant and nursing cats.
growth_plus
Vekst
energy_plus
Energi+
Protein: 34%
Fettinnhold: 21%
Sjekk det ut

Opus Lynx | Komplett, kornfri ernæring for voksne katter

Opus Lynx er en korn- og glutenfri oppskrift inspirert av dietten til vill gaupe, rik på protein og fett, lite karbohydrater.
grain_free
Kornfri
gluten_free
Gluten fri
Protein: 40.0% (90% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 20.0%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av sibirsk katt

Sibiriske katter er innfødte katteraser fra Taiga i Sibir. Denne rasen har en lang trelags pels for å beskytte dem mot tøffe vintre. Sibiriske katter har vært kjent i Russland i omtrent 1000 år og blir ofte nevnt i russiske folkeeventyr.

Genesis

Sibirsk katt er en landrase av tamme katter som stammer fra Sibir. Den første som ble observert av denne store og sterke katten med tykk pels som gjør at de kan tåle ekstrem kulde var fra 1500-tallet. Sibiriske katter ble brakt til USA i 1990, men kostnadene ved å importere katter fra Russland holder denne rasen relativt sjelden utenfor Europa den dag i dag.

Utseende

Sibiriske katter er store og sterkt bygget katter med lange og muskuløse bakben som gjør disse kattene veldig smidige hoppere. På grunn av den betydelige forskjellen i lengden på bena, har sibirene synlige buede rygg som angivelig bidro til deres store smidighet og atletisme. Pelsen deres er strukturert, men blank, noe som reduserer forekomsten av matting og har vannavvisende kvalitet. Sibiriske katters haler er brede og dekket av tykk pels. Pelsen deres er vanligvis agoutifarget, hvor hver hårstreng er farget med bånd av svart, brunt og gult. Dette resulterer vanligvis i en tabbybrun sibirsk katt som enten er stripete eller flekkete. Sibiriske katter har trapesformede hoder og brede panner. Ørene deres er litt avrundede med hårbiter på spissene.

Atferd

Sibiriske katter er aktive og lekne og vil gjerne delta i et hentespill. Disse svært atletiske og smidige kattene kan ofte bli funnet på toppen av det høyeste punktet i rommet. De er smarte så det kan være en morsom måte å utøve kattens hjerne på å lære dem kattetriks. Hold dine personlige eiendeler utenfor kattens syn og sørg for mange leker, siden disse kattene elsker å leke med alt de kan få potene på. Disse kattene vil også like å leke i og med vann. Foruten å være lekne, er sibiriske katter veldig kjærlige. Du kan forvente at en katt av denne rasen følger deg rundt overalt hvor du går og deltar i en hvilken som helst aktivitet. Disse kattene skal generelt føle seg ganske komfortable rundt fremmede. Selv om sibiriske katter elsker oppmerksomheten, er de ikke påtrengende på noen måte. De vil vente tålmodig til du kan bruke litt tid på dem.

Krav

Disse smarte og aktive kattene trenger daglig fysisk og mental stimulering for å holde dem i best mulig form. Siden de er ivrige hoppere, må du gi din sibiriske katt et høyt kattetre for å hoppe, klatre og sette seg. Selv om katter av denne rasen er ganske kjærlige, er de ikke påtrengende på noen måte. De vil vente tålmodig på at du tar hensyn til dem, så husk å tilbringe tid med katten din.

Daglig pleie

Sibiriske katter har et langt og trelags strøk som ikke matter for lett, så børsting trenger ikke være mer enn et par ganger i uken. I løpet av røytesesongen kan ekstra børsting hjelpe deg med å bli kvitt de døde hårene og forhindre at det dannes hårkuler i kattens fordøyelsessystem. Siden sibiriske katter har en lang pels i halen, så vel som på brystet, kan det hende du må sjekke avføring som sitter fast i kattens pels. Lang pels mellom sibiriske tåputer kan holde overflødig smuss og kattesand, så sørg for å sjekke kattens poter og rengjør dem med våtservietter laget spesielt for katter.

Perfekte produkter for sibirsk katt

Opus Lynx 2 kg | Kornfritt fôr til katter med sensitiv hud og fordøyelse

Rik på animalsk protein og fett for å gi energi til kattens aktive livsstil

kr 239,00

Tips

kr 269,00

Tips

Aptit Tonfisk, box | 12 poser med velsmakende forrett for katter

Måltidstopper med tunfisk i saus

kr 269,00

Lynx Senior 7 kg | Kornfritt fôr til eldre katter med sensitiv hud og fordøyelse

Med glukosamin for å støtte optimal leddhelse og mobilitet

kr 679,00

kr 99,00

Double Diner | Dobble skåler i stativ

Laget i rustfritt stål

kr 129,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.