Rottweiler

Muskuløs hund som er kjent som en aggressiv rase

Rottweiler er en rase av store, muskuløse arbeidshunder. Det er en flott rase for vakthunder, da de naturlig er aggressive mot fremmede.

iconOpprinnelsesland: Tyskland
iconFCI-klassifisering: Gruppe 2, avsnitt 2.1 Mollosian, Mastiff
iconTemperament: lydig, sta, forsiktig, selvsikker, modig, lojal
iconFarger: svart, brun, mahogny
iconVekt: Kvinne: 35–48 kg, Mann: 50–60 kg
iconHøyde: Kvinne: 56–63 cm, Mann: 61–69 cm
iconForventet levetid: fra 8 til 10 år

Rottweiler valper

Rottweiler er en veldig selvsikker og sta hund, det er derfor valper av denne rasen krever jevn trening. Denne hunderasen kan prøve å dominere eieren, så du må helt fra begynnelsen etablere et forhold basert på tillit og respekt. Du må være fast, men ikke skarp - Rottweilers er naturlig en aggressiv hunderase som kan komme ut av hånden hvis eieren ikke vet hvordan de skal behandle dem. Rottweiler valper er flinke til å fokusere, så de kan plukke opp ferdigheter og triks ganske raskt. Belønn alltid god oppførsel eller riktig utførte kommandoer, og hopp aldri over sosialisering. Rottweiler valper vokser veldig raskt, så de trenger et kosthold som vil støtte deres vekst og utvikling. Innholdet i Valp Maxi er beriket med glukosamin og kondroitin som vil støtte helsen til hundens ledd og er dermed perfekt for valper av store hunderaser. Det er et balansert kosthold med høy smak og med kroketter med størrelse som passer for større og sterkere kjever.

Rottweiler ernæring

Rottweilers er en ganske aktiv hunderase, så de krever en betydelig mengde fysisk aktivitet gjennom dagen. Store hunderaser har oftere problemer med ledd og bein enn mindre hunder. Derfor bør en god formula for store hunderaser ha tilsatt glukosamin og kondroitin som kan bidra til å støtte deres osteoartikulære system. Optimal Giant er en formel som er eksplisitt laget for å tilfredsstille behovene til store og gigantiske hunderaser. Rottweilers spesielle kroppsform gjør dem mer utsatt for gastrisk volvulus - med matskålet laget for sakte mating kan du redusere sjansene for at det skjer. Tørrfôr til store og gigantiske hunderaser er også laget med sterkere kjever i tankene - jo større størrelse på bitene, desto mer mekanisk rengjøring av tennene.

Anbefalt for Rottweiler voksne:

Opus Farm | Komplett, kornfri ernæring for aktive hunder med sensitiv mage

Opus Farm er et korn- og glutenfritt produkt egnet for aktive hunder med sensitive fordøyelsessystem. En oppskrift med mye protein og fett, lite karbohydrater.
grain_free
Kornfri
mono_protein
Begrensede animalske proteinkilder
Rasestørrelse: Alle rasestørrelser
Protein: 38.0% (84% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 20.0%
Sjekk det ut

Opus Lynx | Komplett, kornfri ernæring for voksne katter

Opus Lynx er en korn- og glutenfri oppskrift inspirert av dietten til vill gaupe, rik på protein og fett, lite karbohydrater.
grain_free
Kornfri
gluten_free
Gluten fri
Protein: 40% (90% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 20%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av Rottweiler

Rottweiler er en ganske krevende hunderase som krever en rolig, men selvsikker eier. Disse hundene liker å dominere, så du kan aldri la dem ta kontroll.

Genesis

Det antas at historien til Rottweiler er sterkt knyttet til romerne. Forfedrene til moderne Rottweilers voktet romerske leire og ble ofte brukt som gjeterhunder. Mange ganger gjennom historien ble hunder av denne rasen brukt som sledehunder til å transportere proviant og ammunisjon. Slakterier fra middelalderen fant også disse hundene veldig nyttige - disse sterke hjørnetennene trakk tunge vogner fulle av kjøtt og pleide å beskytte hjemmene til sine mestere. Gjennom årene endret utseendet til Rottweiler og hundene ble mer muskuløse.

Utseende

Den massive og muskuløse kroppen til en Rottweiler er veldig proporsjonal. Disse hundene er tette, med dype ribbein og muskuløs rygg. Rottweilers har sterke poter og ben. Hunder av denne rasen har et stort hode med en litt avrundet panne og bred snute og forsiktig buet nakke. Ørene er vidhellige og sitter høyt på hodet og dingler løst ved siden av hodet. Rottweilers har mandelformede øyne, vanligvis mørkebrune. Pelsen deres er middels lang, ganske grov å ta på. Hunder av denne rasen kan oftest sees med brent-svart pelsfarge.

Atferd

Selv om Rottweilers er anerkjent som sta, dominerende og aggressive mot fremmede, gir de en veldig lojal hund som kan bli spesielt knyttet til en person. Det er en hunderase som ikke liker å sitte for lenge og gjerne tar del i noen form for aktivitet, både fysisk og intellektuell. En Rottweiler som kjeder seg og ikke får utløp for energien de har kan bli uforutsigbare, så sørg for at du alltid bruker litt tid på å leke eller løpe rundt med hunden din. Rasen kan bli litt aggressive mot fremmede, men er veldig lojale og knyttet til eierne. De kan også bli veldig besittende med lekene sine - de vil gi det tilbake hvis eieren ber om det, men det er vanskelig å forutsi hvordan denne hunden kan reagere hvis en fremmed ville prøve å ta leketøyet sitt.

Krav

Som en rase med en tendens til å dominere, trenger Rottweilere grundig og konsistens trening. De trenger en solid mengde fysisk aktivitet - denne rasen vil nyte lange turer, fotturer eller løping og nesten hvilken som helst form for fysisk aktivitet du kan tenke deg.

Daglig pleie

Grov og glatt pels av en rottweiler krever ikke spesiell pleie, slik at du enkelt kan børste den en gang i uken. I løpet av røytesesongen kan du børste hunden oftere, noe som vil redusere antall døde hår du vil finne rundt omkring i hjemmet. Skjekk hundens poter og ører regelmessig, og husk å påfør krem på hundens poter etter lange turer.

Perfekte produkter for Rottweiler

Sensitive Digest Giant, 12.5 kg | Gluten free recipe with limited animal protein sources

With easily digestible proteins & carbs to promote smooth digestion

kr 779,00

Opus Ocean, 2 kg | Grain free kibbles with a single animal protein source

Rich in animal protein & fat to fuel your dog's active lifestyle

kr 199,00

Tips

Sensitive Ocean Care, 12.5 kg | Gluten free recipe with a single animal protein source

With omega fatty acids to support nourished skin & a shiny coat

kr 819,00

Sensitive Ocean Care Mini, 2 kg | Gluten free recipe with a single animal protein source

With omega fatty acids to support nourished skin & a shiny coat

kr 199,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk fôr for hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører er grundig opplært i dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse mat kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husses katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier av livet, dvs. valper og kattunger, voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitive fordøyelses system og matallergier, etter sterilisering eller kastrering, vi har også riktig fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Du kan diversifisere det sunne og naturlige kostholdet til din hund, katt eller hest. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening. Trenger du pleieprodukter til kjæledyret ditt? Få sjampoer, pleiekosmetikk, oljer og lotioner som du vil ta vare på det vakre og sunne utseendet til hunden, katten eller hesten din.