Chihuahua

Den minste hunderasen

Chihuahua er den minste hunderasen og et nasjonalt symbol for Mexico. Disse hundene ble oppkalt etter den meksikanske staten Chihuahua og er blant de eldste rasene i Amerika.

iconOpprinnelsesland:

Mexico

iconFCI-klassifisering:

Gruppe 9 Companion and Toy Dogs, seksjon 6 Chihuahueño

iconTemperament:

Livlig, hengiven, varslende, modig, rask

iconFarger:

Enhver fargevariasjon mulig - helt, markert eller flekkete

iconVekt:

1,8–2,7 kg

iconHøyde:

15–25 cm

iconForventet levetid:

fra 12 til 20 år

Chihuahua valper

Det er mange Chihuahuaer i konkurransesport, show og i filmer, som viser at de absolutt kan trenes til avanserte nivåer. Men på en annen side er det også mange eiere og trenere som sliter med grunnleggende atferdsproblemer med hundene sine. Til tross for at de er veldig små, har Chihuahuas rykte for å være sinte, høylytte og vanskelig å gjøre husrene. Disse hundene kan variere mye blant rasen. Heldigvis elsker Chihuahuas å gjøre eier fornøyd, og positiv forsterkning gjør underverker under trening. Ha alltid noen godbiter til rette - Husse Bravo-godbiter kan lett deles i mindre biter, noe som passer perfekt for Chihuahuaer sine små kjever. For å fremme riktig utvikling av valpen burde du gi valpefôr laget spesielt for små hunderaser - Husse Valp Mini er en tørr hundemat laget spesielt for mindre raser.

Chihuahuas ernæring

Å være en av de minste blant hunderaser gjør at Chihuahuaer krever en diett laget spesielt for en hund på denne størrelsen. Siden denne rasen er utsatt for fedme, er det nødvendig å overvåke hundens vekt og kaloriinntak. Chihuahuas kjeve størrelse gir svakere tenner, så tørr mat med mindre biter er det beste valget for hunden din. Optimal Mini fra Husse-serien er et godt balansert kosthold basert på naturlige og nøye utvalgte ingredienser. I tillegg til tørr hundemat, burde du forsyner hunden din med tyggepinner som kan hjelpe med tannhygiene og forhindre og kontrollere opphopning av plakk og tannstein for å unngå konsekvenser av alvorlig sykdommer i tennene. Dental Snacks fra Husse-serien er kornfrie og kommer i mindre størrelse og egner seg godt for kjeven til en Chihuahua.

Anbefalt for Chihuahua voksne:

Sensitive Ocean Care Mini | Hypoallergisk tørrfôr for små hunderaser med sensitiv fordøyelse og hud

Ocean Care Mini er et glutenfritt produkt som passer for hunder som lider av allergier og/eller sensitive fordøyelsessystemer. Med laks som eneste animalske protein i oppskriften og tilpasset størrelse for kjevene til små- og miniraser.
gluten_free
Glutenfri
mono_protein
Begrensede animalske proteinkilder
Rasestørrelse: Små raser
Protein: 24.0% (75% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 14.0%
Sjekk det ut

Optimal Mini | Komplett ernæring for aktive hunder av små raser

Optimal Mini passer for små raser med et høyere energibehov. Størrelsen er tilpasset kjevene til små og mini-raser for å støtte mekanisk rengjøring av tennene.
energy_plus
Energi+
immune_system
Immunitetsstøtte
Rasestørrelse: Små raser
Protein: 29.0% (80% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 18.0%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av Chihuahua

Chihuahua er en av de minste hunderasene, med voksne som når maksimalt 25 cm høyde og veier mindre enn 3 kg. Pelsen deres kommer i mange farger og mønstre og kan være enten lange eller korte.

Genesis

Bilder som ligner på Chihuahuas er funnet på gjenstandene til mange tapte sivilisasjoner over hele verden. Selv om rasens eksakte opprinnelse fortsatt er hemmeligheten til forhistorien, viser både arkeologiske bevis og folklore at denne rasen har sin opprinnelse i Mexico. Det antas at moderne Chihuahua stammer fra Techichi - en følgesvenn fra Toltec-sivilisasjonen i Mexico, som var større og tyngre enn Chihuahuaer vi kjenner i dag. Mange historikere mener at etter at aztekerne erobret toltekerne på 1100-tallet foredlet de Techichi-hunden til en mye mindre og lettere hund. Etter at aztekernes kultur falt på 1500-tallet, ble Techichi antatt å være tapt siden den var en integrert del av aztekernes kultur. Men på midten av 1800-tallet ble det funnet mange eksemplarer i staten Chihuahua, hvoretter rasen fikk navnet.

Utseende

Som den minste av hunderaser anerkjent av kennelklubber blir voksne Chihuahuas aldri høyere enn 25 cm. Chihuahuas er beskrevet å ha et "apple head" eller "apple-dome". Disse hundene har store og runde øyne, og oppreiste ører. I denne rasen danner den delen der snuten møter hodeskallen nesten en perfekt 90-graders vinkel. På grunn av deres lille størrelse kan Chihuahuas virke delikate og skjøre. Chihuahuas kan forekomme i praktisk talt alle fargekombinasjoner. Siden alle forskjellige farger og mønstre kan forekomme hos hunder av denne rasen, er det stor grad av variasjon når det gjelder Chihuahuas-utseende.

Atferd

På grunn av deres lille størrelse kan Chihuahuas lett skremmes, noe som kan provosere dem til å angripe. Denne rasen er ikke det beste valget for familier med små barn og større dyr, siden de er veldig utsatt for skader. Chihuahuas er kjent for å være sterkt knyttet til en bestemt person i en husstand. Chihuahuas oppførsel avhenger hovedsakelig av det genetiske temperamentet til hundens foreldre og besteforeldre, så sørg for å spørre oppdretteren din hvordan de oppførte seg så du kan få en generell idé om hva du kan forvente av kjæledyret ditt. Som med alle hunderaser, kan Chihuahuas ha stor nytte av riktig trening og sosialisering, og de har en tendens til å svare best på positiv forsterkningstrening.

Krav

Med sine små kjever har Chihuahuas generelt svakere tenner og krever mer omfattende tannpleie. Dental dietter og tannpinner kan bidra til å forhindre opphopning av plakk og tannstein. En molera kan vises i skallen Chihuahuas og er kjent for å være tilstede i nesten alle Chihuahua-valper. Det bløte punktet på hodet til Chihuahua fylles vanligvis ut i løpet av de første seks månedene, men på den tiden anbefales det å være ekstra forsiktig for å forhindre skader. Chihuahuas har store, utstikkende øyne som gjør dem utsatt for øyeinfeksjoner og en rekke skader. Chihuahuas kan lett bli kalde, så å gi hunden din jakker eller gensere i kaldere måneder for å bidra til å holde dem varme og komfortable.

Daglig pleie

Korthårede Chihuahuas anses å være enkle å vedlikeholde. De trenger ukentlig børsting og et bad hver 3. til 4. uke. Da hunder av denne rasen lett blir kalde, er det viktig å pakke hunden inn i et håndkle etter bading for å varme de. Chihuahuas kan oppleve overdreven renning fra øynene, så regelmessig rengjøring av øyeområdet kan forhindre tårefarging. Chihuahuas tenner krever litt ekstra oppmerksomhet - det er best å pusse hundens tenner daglig eller gi noen «dental sticks» for å fremme mekanisk tannrengjøring.

Perfekte produkter for Chihuahua

Sensitive Ocean Care Mini 2 kg | Glutenfri oppskrift med én enkelt animalsk proteinkilde

Med omega-fettsyrer for å støtte hud og en skinnende pels

kr 249,00

Optimal Mini 2 kg | Komplett ernæring for aktive hunder av små raser

Med vitaminer, antioksidanter og fettsyrer for å støtte et sterkt immunforsvar

kr 229,00

kr 579,00

Valp Mini 2 kg | Balansert ernæring for valper og mødre av små raser

Med viktige vitaminer, mineraler og antioksidanter for et sunt immunsystem

kr 229,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.