Doberman

En populær politihund og utmerket vakthund

Doberman er en stor, men en veldig slank og atletisk hund. Ikke for føyelig, forsiktig med fremmede, noe som gjør den til en perfekt vakthund. Rasen er både smidig og aktiv, dermed krever denne hunden en betydelig mengde fysisk aktivitet i løpet av dagen.

iconOpprinnelsesland:

Tyskland

iconFCI-klassifisering:

Gruppe 2, seksjon 1

iconTemperament:

energisk, lydig, intelligent, modig, lojal, forsiktig, selvsikker

iconFarger:

svart eller sjokoladebrun, hvit, blå, krem

iconVekt:

Mann: 40–45 kg, Kvinne: 32–35 kg

iconHøyde:

Mann: 66–72 cm, Kvinne: 61–68 cm

iconForventet levetid:

fra 10 til 13 år

Doberman valper

Doberman valper er veldig smarte og samarbeidsvillige. Men du bør alltid huske at denne rasen er ganske uavhengig og ikke blir føyelig. Under trening med Doberman-valpen din må du alltid huske at du må finne et felles grunnlag med hunden din - valpen din trenger å stole på deg og skal aldri være redd for deg. Vær tålmodig og rolig - Doberman valper trenger en samlet eier og lærer. Belønn alltid valpen din for god oppførsel og riktig utførte kommandoer. Velsmakende godbiter kan være en god motivasjon under treningsøktene dine. Siden dobermans vanligvis er veldig aktive, trenger de et kosthold som gir dem nok energi gjennom dagen. Som en stor hunderase kan dobermans oppleve hypdysplasi, så et kosthold med tilsetning av glukosamin og kondroitin kan være et godt valg. Valp Maxi er en komplett og balansert tørrmat til valper av store hunderaser som gir valpen din alle nødvendige næringsstoffer.

Doberman ernæring

Dobermans er en hunderase som er ekstremt følsom overfor ernæringsmessige mangler. Sunt kosthold med høye proteinnivåer, alle nødvendige vitaminer og mineraler vil sikre at hunden din holder seg i god form. Dobermans er ikke så kresne når det gjelder mat - de bør nyte både tørr og våt mat, men vil vanligvis foretrekke hvilken type mat de er mest vant til. Hvis du vil endre hundens diett, ikke glem overgangsperioden, der du blander den nye maten med hundens nåværende fôr. På den måten har fordøyelsessystemet til hunden din en sjanse til å bli vant til den nye maten. Ettersom dobermans liker fysisk aktivitet, vil de trenge et høyt proteininnhold som inneholder mer kalorier. Med alderen kan hundens aktivitetsnivå reduseres, og det bør også mengden kalorier i kostholdet deres. Hver hund er forskjellig, så daglig matinntak bør beregnes ut fra hundens vekt, livsstil og individuelle preferanser.

Anbefalt for Doberman voksne:

Opus Ocean | Komplett, kornfritt tørrfôr for aktive hunder med fordøyelses problemer og intoleranse

Opus Ocean er et korn og glutenfritt produkt egnet for aktive hunder som lider av allergier og/eller sensitive fordøyelsessystemer. En oppskrift med mye protein og fett, lite karbohydrater.
grain_free
Kornfri
mono_protein
Begrensede animalske proteinkilder
Rasestørrelse: Alle rasestørelser
Protein: 38.0% (82% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 18.0%
Sjekk det ut

Opus Farm | Komplett og kornfri ernæring for aktive hunder med sensitiv mage

Opus Farm er et korn- og glutenfritt fôr egnet for aktive hunder med et sensitivt fordøyelsessystem. En oppskrift med mye protein og fett, og lite karbohydrater.
grain_free
Kornfri
mono_protein
Begrensede animalske proteinkilder
Rasestørrelse: Alle rasestørrelser
Protein: 38.0% (84% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 20.0%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av Doberman

Doberman er et godt valg for en vakthund. Disse hundene er vanligvis forsiktige med fremmede og har raske reflekser. De er lojale mot eierne, men de trenger trening.

Opprinnelse

De første registreringene av dobermansoppdrettere dateres tilbake til 1880. Karl Friedrich Louis Dobermann var den første dobermanoppdretteren, og rasen ble oppkalt etter ham. Rasen er opprettet som et resultat av kryssbretting av mange raser, som Karl Friedrich Louis Dobermann valgte hovedsakelig basert på utseende. Sannsynligvis hadde forfedrene til shæferrasen mest innflytelse på kroppsformen og det generelle utseendet til dobermans. Etter at Dobermann døde, overtok Otto Goeller avlsprogrammet og la etterbehandling som styrket utseendet til moderne dobermans.

Utseende

Sterke og smidige dobermans er kjent for sin elegante og magre kroppsform. Dobermans blir ofte referert til som klare hunder, for noen kan de virke ganske skremmende. I mange år hadde dobermans klippet ørene og halene. Da prosedyren ble forbudt, fikk hundene tilbake sine naturlig floppete ører og lange haler. Dobermans har slanke hoder og mørkfargede, mandelformede øyne. Dobermans-pels sees vanligvis i en brent svart, svart eller brun farge. Hvit, blå eller kremfarge er mye mindre vanlig i denne rasen.

Atferd

Dobermans er kjent for sin sterke karakter og temperament. Denne hunderasen er ekstremt elastisk, svært energisk og aktiv og med stor smertetoleranse. I riktige hender blir doberman en lojal og samlet følgesvenn, men hans årvåkenhet gjør ham til en flott vakthund. Hunder av denne rasen blir vanligvis knyttet til ett menneske, men forblir vennlige mot andre familiemedlemmer. Dobermans føler seg veldig beskyttende mot barn, noe som kan bli til sjenanse hvis du må etterlate barnet ditt hos en barnepike eller en nær venn. Denne hunderasen kan nyte selskap av mennesker så vel som andre dyr.

Krav

Med sin lange historie som arbeidshund trenger dobermans mye fysisk aktivitet gjennom dagen. Hunder av denne rasen trives med sine eiere, og hvis de er isolert fra mennesker og andre dyr kan de vise aggressiv oppførsel. Denne hunderasen krever en god mengde trening med en person som kan håndtere en så temperamentsfull hund.

Daglig pleie

Den korte og glatte pelsen er veldig lett å ta vare på. Dobermans røyter ikke mye, men deres korte og stive hår kan feste seg til klær eller møbler. En ukentlig børsting kan redusere mengden hår som hunden din vil legge igjen i huset. For å rengjøre hundens pels kan du simpelt tørke den av med en gummihanske eller et fuktig håndkle. Ikke glem å trimme neglene til hunden om du ser de blir for lange. Etter en lang tur påfør en fuktighetsgivende balsam på hundens poter. Sjekk hundens ører og under øyeområdet.

Perfekte produkter for Doberman

Opus Ocean 2 kg | Kornfrie biter med én enkelt animalsk proteinkilde

Rik på animalsk protein og fett for å gi energi til hundens aktive livsstil

kr 259,00

kr 899,00

Optimal Sensitive | Komplett ernæring for aktive og sensitive hunder

Med glukosamin for å støtte optimal leddhelse og mobilitet

kr 4,26

Optimal 12 kg | Tørrfôr til hunder designet for å møte økt energibehov

Inneholder optimale nivåer av protein og fett for å opprettholde mager muskelmasse

kr 849,00

Valp Plus 2 kg | Komplett ernæring med psyllium og vegetabilske fibre for jevn fordøyelse

Med viktige vitaminer, mineraler og antioksidanter for et sunt immunsystem

kr 229,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.