Malteser

Vakker og intelligent hund med en mystisk opprinnelse.

Malteser er en liten hunderase med langstrakt kropp og hvit pels. Oppdrettet for århundrer siden som en følgesvenn av europeiske adelsmenn, er Malteser en middelhavshund mest trolig til tross for ikke helt kjent opphav. 

iconOpprinnelsesland: Middelhavsområdet
iconFCI-klassifisering: Gruppe 9 - Selskapshunder
iconTemperament: Føyelig, hengiven, lettvint, intelligent, livlig, lydhør, fryktløs, søt temperert, leken, aktiv, mild
iconFarger: Hvit
iconVekt: Mann: 3-4 kg, Kvinne: 3-4 kg
iconHøyde: Mann: 21–25 cm, Kvinne: 20–23 cm
iconForventet levetid: fra 12 til 15 år

Maltese valper

Som en rase er malteser veldig intelligente. Med mange års erfaring som ledsagerhund har de lært hvordan de kan få det de vil ha fra mennesker. Med det i tankene må du være i samsvar med maltesernes trening. Disse hundene kan være sta og bestemte til tider, men bør svare godt på positive treningsmetoder, inkludert ros, godbiter og hengivenhet. Malteser har et naturlig ønske om å behage eieren, så med konsistens bør de lære grunnleggende kommandoer ganske raskt. Maltese valper kan noen ganger ha stædighetsepisoder, der de ikke hører på kommandoer. For å snappe dem ut av det, bør noen godbiter eller ros og hengivenhet gjøre susen. Husk at Maltese valper kan gå opp i vekt ganske raskt, så velg godbiter som lett kan deles i mindre biter, akkurat som Bravo fra Husse-serien, for trening. Som en liten rase er hundens tenner det eneste den kan forsvare seg med. Når de er i hjørner eller redde (spesielt med negativ forsterkning i trening), kan de ty til å bite, så det anbefales å trene valpene med bare positiv forsterkning. Gi din Maltese valp en diett laget spesielt for små hunder - Valp Mini vil være det riktige valget.

Maltese ernæring

Et godt balansert kosthold av høy kvalitet som er utviklet spesielt for små hunder eller leketøyhunder, anbefales til malteser. Siden denne hunderasen utelukkende er hvit, er det best å velge en diett med reduserte nivåer av kobber og betakaroten, som i normale mengder kan føre til misfarging av den hvite pelsen. Ocean Care Mini vil være det beste valget for en Maltese, siden det er tørr hundemat laget spesielt for små hunderaser med hvit pels. Denne maten er supplert med probiotika og essensielle fettsyrer, derfor hjelper Ocean Care Mini til med å opprettholde sunn hud og pels - en ekstra bonus for en langhåret Maltese.

Anbefalt for maltesiske voksne:

Sensitive Ocean Care Mini | Hypoallergisk tørrfôr for små hunderaser med sensitiv fordøyelse og hud

Ocean Care Mini er et glutenfritt produkt som passer for hunder som lider av allergier og/eller sensitive fordøyelsessystemer. Med laks som eneste animalske protein i oppskriften og tilpasset størrelse for kjevene til små- og miniraser.
gluten_free
Glutenfri
mono_protein
Begrensede animalske proteinkilder
Rasestørrelse: Små raser
Protein: 24.0% (75% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 14.0%
Sjekk det ut

Optimal Mini | Komplett ernæring for aktive hunder av små raser

Optimal Mini passer for små raser med et høyere energibehov. Størrelsen er tilpasset kjevene til små og mini-raser for å støtte mekanisk rengjøring av tennene.
energy_plus
Energi+
immune_system
Immunitetsstøtte
Rasestørrelse: Små raser
Protein: 29.0% (80% animalsk protein med totalt proteininnhold)
Fettinnhold: 18.0%
Sjekk det ut

Detaljert beskrivelse av Maltese

Maltese er en liten hund med en kompakt kropp som er så lang som den er høy. Rasen er dekket med hvitt, langt og silkeaktig én-strøket pels. Til tross for navnet har denne hunderasen ingen bekreftet forbindelse med øya Malta.

Genesis

Det er lite informasjon om opprinnelsen til denne hunderasen. Det er sannsynlig at Maltese ble introdusert til øya Malta av fønikere, som regjerte Middelhavet før Hellas. Gamle grekere og romere ble fascinert av malteserne. Hunden dukket opp på amforaer. Referanser finnes både i antikkgresk og romersk litteratur. Aristoteles nevnte Maltese rundt år 370 f.Kr. Mange tidlige forfattere betraktet Melita-øya som hjemmet til rasen, men på det tidspunktet i historien var det to øyer som bar det navnet. Med flere omtaler i litteratur og poesi av Maltese med opprinnelse fra Melita på Sicilia, Mdina, den tidligere hovedstaden på Malta eller en Adriaterhavsøy Méléda, er det vanskelig å finne ut nøyaktig hvilket opprinnelsessted Maltese hadde. Blant aristokrater fra det romerske imperiet ble denne hunderasen betraktet som et statussymbol og en moteuttalelse. Etter Roma falt, holdt kinesiske oppdrettere Maltese fra utryddelse i Europas mørke middelalder, for deretter å returnere en raffinert Maltese tilbake til Europa.

Utseende

Malteser har lett avrundede hodeskaller, svart knappnese og brune øyne med en kant av mørkere hud, noe som gir disse hundene deres uttrykksfulle utseende. De er små og kompakte med en krøllete hale. Ørene faller og kan noen ganger ha langt hår på seg. Malteser har et lang og silkeaktig strøk uten underlag som skal være ren hvit. Ørene kan noen ganger være farget blekt elfenben, noe som er helt normalt. Det er verdt å merke seg at malteser ikke røyter, så denne rasen er et godt valg for mennesker med hundallergi. I kaldere måneder med mindre sollys kan Maltesers svarte nese bli rosa eller lysebrun. Det som kalles en "vinternese" går tilbake til normalt svart med økt eksponering for solen. Noen maltesiske eiere foretrekker å klippe hundens kappe kort, bare noen få centimeter lang.

Atferd

Selv om Malteser er små i størrelse, er de ekstremt modige og kan være fantastiske vakthunder. De regnes vanligvis som lekne, hyggelige og rolige. Maltesere reagerer veldig positivt på hengivenhet, noe som ikke er overraskende når man tar hensyn til deres historie som en aristokratiets omgangshund. Denne hunderasen har spesielt god oppførsel og er ganske skånsom - maltesere er ikke aggressive. De er en ganske aktiv og atletisk rase som liker spilletid og et spill å hente. Malteser er robuste og kan lett holde tritt med hunder dobbelt så stor. Siden de er ganske aktive, bør disse hundene alltid få anbefalt spilletid, ellers kan malteseren som vanligvis oppfører seg bra, bli ødeleggende. I motsetning til andre leketøyaser, er malteser svært trenbare.

Krav

Maltese er veldig menneskesentrert hund og liker ikke å være alene i lengre perioder. Separasjonsangst kan forekomme hos hunder av denne rasen. Med sin lille størrelse følger en liten blære, så trening i huset kan være en utfordring. Malteser trenger å tisse mye, og du kan lett ikke merke det, noe som fører til å skape en dårlig vane. Som med mange andre små raser, ser maltesene sine tenner som den eneste beskyttelsen. De kan ty til å bite når de er stresset eller skremt. Denne rasen kan noen ganger bli stae, spesielt under trening. Forsøm aldri trening med malteseren din, og følg husreglene du setter nøye.

Daglig pleie

Med sin lange og silkeaktige pels krever malteser hyppig børsting, ellers kan pelsen floke og matte. I tillegg til å pusse malteser, bør det gis vanlige bad med balsamering for å holde dem best. Neglene deres vokser ganske raskt, så det bør trimmes ofte. Med malteser kan det forekomme tårefarging - du bør følge nøye med på området, og hvis det skjer overdreven flekker, er det nødvendig å besøke en veterinær. Det er nødvendig å pusse malteserens tenner - å gi godbiter som fremmer mekanisk rengjøring og vil hjelpe med hundens munnhygiene.

Perfekte produkter for maltesere

Sensitive Ocean Care Mini 2 kg | Glutenfri oppskrift med én enkelt animalsk proteinkilde

Med omega-fettsyrer for å støtte hud og en skinnende pels

kr 249,00

Optimal Mini 2 kg | Komplett ernæring for aktive hunder av små raser

Med vitaminer, antioksidanter og fettsyrer for å støtte et sterkt immunforsvar

kr 229,00

kr 579,00

Valp Mini 2 kg | Balansert ernæring for valper og mødre av små raser

Med viktige vitaminer, mineraler og antioksidanter for et sunt immunsystem

kr 229,00

Hadde kjæledyret ditt noen spesielle behov eller tilstander som ikke er typiske for rasen?

Ta vår korte quiz og finn ut hva vi foreslår for ditt kjæledyr.

Husse’s glade kjæledyr!

 

Kobi

Kobi started med Husse allerede som valp. Etter å ha prøvd flere andre premium merker hadde ham slitt med mageplager, men når hun byttet til Husse forsvant alle symptomene. Kobi elsker prima plus, sammen med våtfor.

Bamford

Bamford fikk prøve Valp Farm og spiste nesten opp hele sekken pa to uker. Han elsker Husse og skal snart over på voksen fôr som passer denne spreke karen perfekt.

Vi blir satt pris på av

Bli med i pakken vår!

Jobb de timene du vil, tjen den inntekten du ønsker, driv i ditt eget nærområde.

Jobb med oss

Husse - Svensk kvalitetsfôr til hunder, katter og hester

Husse er en svensk produsent av fôr til hunder, katter og hester med over 30 års erfaring på markedet i over 50 land. Husse’s hovedmål er å fremme en sunn livsstil for dyr. Husse’s fôr, godbiter og kosttilskudd er kun laget av nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet. Alle produktene produseres etter tradisjonelle skandinaviske oppskrifter, og produksjonslinjene er under konstant veterinærkontroll. Bortsett fra kvaliteten på Husse-produktene, betyr det også kvaliteten på tjenesten. Husse-distributører har høy kompetanse på dyreernæring og hjelper deg gjerne med å velge riktig kosthold for din hund, katt eller hest. Husse-produkter er ikke tilgjengelig i et tradisjonelt salgsnettverk – vi leverer dem rett fra fabrikk til kunde, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser. Husse’s kvalitetsfôr kan alltid bestilles med dør-til-dør levering.

Alt du trenger til kjæledyret ditt på ett sted

I Husse’s katalog finner du alt du trenger til deg og ditt kjæledyr. Vårt tørrfôr – til hunder og katter gir et optimalt kosthold – finn ditt optimale tørrfôr for en riktig og balansert diett tilpasset behovene til hunder og katter av ulike størrelser og på ulike stadier i livet. Fra valper og kattunger til voksne og eldre. Har du en hund eller katt med spesielle ernæringsbehov? Vi tar oss av de spesielle behovene til dyr med sensitivt fordøyelsessystem og matallergier likeså etter sterilisering eller kastrering. Vi har også perfekt fôr til kjæledyr med tendens til overvekt. Leter du etter leker til hunder og katter? Husse leker er laget av materialer av høyeste kvalitet, de er slitesterke og vil gi kjæledyret ditt timevis med underholdning. Godbiter til hunder, katter og hester er et velsmakende tillegg til kostholdet og en flott belønning under trening.